Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert over Microsoft-oplossingen

Op 1 juli 2016 heeft Microsoft veranderingen doorgevoerd in het Enterprise Agreement (EA) licentiemodel. De reden hiervoor is dat de technologie- en marktbehoeften veranderen. Microsoft streeft ernaar om licentiemodellen te creëren die de meeste voordelen bieden terwijl de bedrijfsvoering wordt gewaarborgd. Om het aankoopproces voor klanten met 250-499 gebruikers/devices te vereenvoudigen en de complexiteit van licenties te verminderen, migreert Microsoft deze klanten van het gecompliceerde EA-model naar het eenvoudiger te gebruiken MPSA-licentiemodel.

Welke gevolgen heeft dit voor u?

Voor bedrijven met 250 tot 499 gebruikers/devices is het Microsoft Products and Services Agreement (MPSA) een goed alternatief voor de Enterprise Agreement (EA). Het MPSA stelt u in staat licenties en services aan te schaffen die u wilt en wanneer u wilt, om tijd en geld te besparen en licentie-investeringen te optimaliseren. Door uw licentiestructuur te vereenvoudigen, wordt uw organisatie flexibeler wanneer er sprake is van toenemende vraag naar software en online diensten. Met MPSA behoudt u de belangrijkste voordelen van EA, aangevuld met de voordelen die uniek zijn voor MPSA, zoals:

  • Grotere flexibiliteit: Met looptijden van één, twee en drie jaar (kortere termijnen volgen later dit jaar) voor online diensten, hoeft u alleen abonnementen af te sluiten voor het actuele aantal gebruikers. U hoeft dus geen prognose te doen en hier vanaf dag één voor te betalen.
  • Transactiebepaald gebruik: U kunt abonnementen toevoegen en verwijderen naargelang de vraag binnen uw organisatie verandert.
  • Betaal alleen voor gebruik met Microsoft Azure: Gebruik kan worden ingekocht op basis van behoefte en groeit dus mee met uw organisatie, waarmee u nooit teveel betaalt.

Aanvullende informatie

  • Het MPSA is niet het enige beschikbare alternatief voor bedrijven in de grootte van 250 tot 499 gebruikers/devices. Voor klanten die maandelijks willen rapporteren en voornamelijk cloudproducten afnemen is het Cloud Solution Provider (CSP) bijvoorbeeld een goed alternatief. COMPAREX onderzoekt per situatie wat de beste optie is.
  • Bedrijven met minder dan 500 gebruikers/devices mogen eenmalig voor een periode van 36 maanden hun overeenkomst verlengen, maar deze vernieuwing is niet verplicht.
  • Het minimum aantal gebruikers/devices voor overheid EA’s blijft 250.
  • Deze verandering heeft geen invloed op de Server and Cloud Enrollment (SCE).
  • Bedrijven geïnteresseerd in de Enterprise Subsciption Enrollment moeten ook aan het nieuwe minimum van 500 gebruikers/devices voldoen.
     

Zorgen voor een naadloze transitie

Wil u weten hoe COMPAREX u kan helpen bij het licentieproces en het identificeren van de ideale inkoopstructuur die past bij uw applicatie- en technologiebehoeften?

 Neem NU contact met ons op!