Vendoroplossingen
COMPAREX, uw adviseur over Oracle licenties
Introductie
Producten

COMPAREX is Oracle Platinum PartnerWilt u advies over uw Oracle licenties?

COMPAREX is de grootste specialist van Oracle licenties in de Benelux. U krijgt u niet alleen zeer concurrerende prijzen als gevolg van onze Oracle Platinum partner status en internationale dekking bij de aanschaf van nieuwe licenties, maar ook een gedegen en onafhankelijk advies over zowel uw bestaande als nieuw aan te schaffen licenties.

 Neem NU contact met ons op

Het gebruik van Oracle Java is niet langer gratis

Vanaf 16 april 2019 is het gebruik van Oracle Java, één van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld, niet langer gratis. Patches en updates zijn niet meer vrij te verkrijgen voor Java 8 en hoger. Dit geldt zowel voor de Oracle Java Development Kit (JDK) als de Oracle Java Runtime Environment (JRE).

Dit kan grote veiligheidsrisico’s, stabiliteitsproblemen en performanceproblemen met zich meebrengen. Alleen organisaties met een betaalde Oracle Java subscription of licentie zullen toekomstige updates en patches ontvangen. Wij helpen je om inzicht te krijgen met ons Oracle Java Self-Assessment.

Wij geven advies over uw bestaande licenties en supportcontracten

Via een analyse in uw organisatie geven wij u advies over de meest doelmatige toepassing van uw licentieportfolio. Dit betekent vaak een verlaging van de Total Cost of Ownership van uw Oracle licenties en advies op maat over het toekomstige gebruik en de licentiëring van uw Oracle omgeving. U kunt bij ons terecht vanaf het moment dat u overweegt met Oracle software aan de slag te gaan tot en met het punt van in gebruikname.

COMPAREX kijkt samen met u naar uw huidige licenties, supportcontracten en -kosten en voorziet u van advies hoe u uw kosten mogelijk kunt verlagen terwijl compliance gewaarborgd blijft.

 • Oracle risicoanalyse: Doe vrijblijvend de Oracle risicoanalyse en kijk welk risico uw organisatie loopt!
 • Oracle licentieadvies: Wilt u besparen op uw supportcontracten? Wilt u het advies van Oracle of een derde partij toetsen?
 • Oracle licentieverkoop: COMPAREX heeft de Oracle Platinum Partner status en kan licenties leveren tegen zeer gunstige condities.
 • Licentie nulmeting: Heeft u behoefte aan een inventarisatie of uw huidige licentiepositie nog wel overeenkomt met de huidige infrastructuur?

Enkele situaties waarin wij adviseren zijn:

 • Krijgt u de juiste korting van Oracle?
 • Hoeveel licenties heeft u daadwerkelijk nodig en welke metric past het beste bij uw behoefte?
 • Welk product kunt u het beste aanschaffen? Heeft werkelijk alle functionaliteit nodig van een Enterprise Editie of voldoet een Standard Editie licentie al aan uw behoefte?

Whitepaper over veelvoorkomende Oracle licentierisico's

In de Oracle adviestrajecten die wij uitvoeren, signaleren wij een trend van compliancerisico’s die veel voorkomen en een hoge financiële impact kunnen hebben. Vaak blijkt dat door infrastructurele wijzigingen of herinstallaties de risico’s drastisch beperkt worden. Solution Specialist Roy Reijnen gaat in een whitepaper in op deze risico’s en geeft aan wat de alternatieven zijn om deze risico’s te beperken.

Veelvoorkomende risico's:

 1. Nieuwe Oracle LMS guideline ten aanzien van VMware 5.1 en hogere omgevingen.
 2. Database optiegebruik van o.a. Advanced Compression
 3. Hosting licenties
 4. Data recovery-omgevingen
 5. Coherence gebruik bij Weblogic-omgevingen

Wilt u weten hoe u de risico's drastisch kunt minimaliseren?

Vul dan het formulier in en download onze whitepaper.

COMPAREX SAM tooling

Sluiten de Oracle software assets van uw organisatie nog wel aan op de licentieverplichtingen van uw huidige infrastructuur? Wellicht wilt u weten hoe u uw Oracle infrastructuur het meest kosteneffectief kunt licentieren? Of bent u niet zeker hoe het ook al weer precies zit met de laatste licentie-metrics, de Oracle core factor tabel of mogelijke implicaties van virtualisatie met VMware? Hiervoor kunt u een beroep doen op de kennis en ervaring van Roy Reijnen. Zijn contactgegevens treft u hiernaast aan.

COMPAREX adviseert bij vraagstukken rond Oracle licentieregelgeving en Software Asset Management. Onze Solution Specialists en Solution Advisors zijn uitstekend in staat zijn om mogelijke compliance risico’s inzichtelijk te maken en met u mee te denken welke licentie-implicaties een veranderende IT-infrastructuur teweegbrengt.

Net als uw organisatie is uw IT-infrastructuur een dynamisch geheel en continu onderhevig aan verandering. COMPAREX beschikt naast vergaande licentiekennis ook over een Business Unit Software Asset Management. Zij begeleidt uw organisatie bij het inrichten, optimaliseren en handhaven van bedrijfsprocessen rondom SAM. Door expertise en ervaring in beide disciplines kunnen wij u op licentiegebied adviseren over de meest kosteneffectieve infrastructuur voor de korte termijn en het inrichten van uw interne bedrijfsprocessen, zodat compliance risico’s naar de toekomst toe ook tot een minimum beperkt blijven.

Oracle specifieke SAM tooling

Als onderdeel van onze Oracle dienstverlening is COMPAREX tevens distributeur van Oracle specifieke SAM tooling. Software Asset Management wordt naarmate de complexiteit van een IT-omgeving van een organisatie groeit steeds belangrijker. Door een juist beheer van uw Oracle software kunt u processen stroomlijnen, kosten reduceren en de betrouwbaarheid en veiligheid verhogen. Het inventariseren en bijhouden van software vormt een integraal onderdeel van licentiebeheer.

De inzet van SAM-tooling vergemakkelijkt en verbetert het licentiebeheerproces, doordat informatie automatisch verzameld wordt, veelal doordat de tooling het gehele bedrijfsnetwerk scant. Dit levert niet alleen een substantiële tijdsbesparing op, maar verkleint ook significant de kans op menselijke fouten tijdens de inventarisatie van hard- en software. Tevens kan de inzet van een server meer of minder soms voor honderdduizenden euro’s aan licenties schelen!

Drie LMS Tooling partners

COMPAREX is voor de Oracle SAM tooling een samenwerking aangegaan met drie, door Oracle LMS gevalideerde, specialisten; iQuate, Flexera en LIME. Zij beschikken over kennis en ervaring om de benodigde dataset op te leveren als vervanging van de dataset afkomstig uit LMS tools. Uw voordeel: het invullen van Worksheets en draaien van scripts op elke afzonderlijke server is verleden tijd als u gebruik maakt deze tooling!

De dataset die door de tooling wordt opgeleverd moet uiteraard nog wel geanalyseerd worden. COMPAREX beschikt over uitgebreide kennis en ervaring om deze analyse snel en efficiënt uit te voeren.

Elke tool heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen, mogelijkheden en inzetbaarheid, maar allemaal kunnen zij u helpen inzicht te krijgen in uw Oracle licensering. Een van deze tools sluit gegarandeerd aan bij uw wensen en budget.

Oracle productinformatie

De kern van Oracle ligt traditioneel in database technologie. Door de jaren heen heeft de organisatie zich verticaal ontwikkeld door middel van visie, innovatie en tal van overnames. Op het gebied van applicaties volgden overnames van organisaties als Peoplesoft inclusief JDEdwards, Hyperion en BEA systems.

Na de overname van SUN microsystems in 2009 is hier ook een hardwaretak bijgekomen. De Oracle “red stack” voorziet tegenwoordig in oplossingen van storage- tot applicatieoplossingen en heeft de ontwikkeling in Engineered systems zoals Oracle Database Appliance, EXALOGIC en EXALYTICS mogelijk gemaakt.

Strategie Oracle

Een aantal speerpunten in de strategie van Oracle bevinden zich rond onderwerpen als:

 • The Internet of things,
 • “Big Data”,
 • Cloud Computing,
 • Data Integration,
 • Business Intelligence & Analytics.

Niet alleen streeft de organisatie ernaar om op basis van open standaard één geïntegreerd platform aan te kunnen bieden; ook heeft Oracle de ambitie om op alle fronten de meest hoogwaardige en innovatieve oplossingen te kunnen aanbieden.

Oracle's Internet of Things Platform

Neem contact op

Roy Reijnen

Roy Reijnen

Solution Specialist Big Data & Analytics

Klanten over COMPAREX

Marcel Kamps, Manager Process Redesign & IT bij MPS Red Meat Slaughtering B.V. "COMPAREX support ons bij het proactief monitoren van onze Oracle licenties zodat wij goed inzicht hebben in de consequenties van verschillende licentiemogelijkheden.

Daardoor hebben we voorspelbare kosten en lopen we geen compliance risico’s bij een audit. Dat de support goed is, blijkt uit de laatste Oracle License Review: MPS was 100% compliant.”