Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert over Red Hat software
Introductie
Producten
Nieuws en promoties
NIEUW - Red Hat introduceert RHEL8

Over Red Hat

Red Hat is een van 's werelds meest toonaangevende leveranciers van open-sourceoplossingen voor bedrijven. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een door de open-source gemeenschap aangestuurde aanpak voor het leveren van goed presterende Linux-, cloud-, container- en Kubernetes-technologieën. Red Hat helpt om verschillende omgevingen te standaardiseren, cloud-native applicaties te ontwikkelen en complexe omgevingen te integreren, te automatiseren, te beveiligen en te beheren met support-, training- en consultingservices. In de onderstaande video (1:35 minuten) deelt Red Hat in het kort hun verhaal.

Vijf uitdagingen volgens Red Hat

Volgens Red Hat hebben veel organisaties te maken met dezelfde vijf uitdagingen: Optimalisatie van de IT, Agile integratie, Hybrid Cloud infrastructuur, Ontwikkeling van cloud-native applicaties en IT automation management. In de onderstaande tabel vindt u meer informatie hierover.

Red Hat oplossingen

Red Hat kent verschillende productlijnen. In onderstaande video van ca. 2 minuten geeft Red Hat een korte toelichting.

Red Hat Enterprise Linux

Red Hat Enterprise Linux 8 is de eerste major release sinds 2014 en het is dan ook niet vreemd dat er al langere tijd naar werd uitgekeken. Nieuw aan RHEL8 is onder andere de toevoeging van Red Hat Insights. Hiermee creëer je een betrouwbare, efficiënte en schaalbare infrastructuur die gericht is op veiligheid. Daarnaast is er een web console, waarmee je via een browserinterface toegang krijgt tot alle beschikbare tools. Dit vergroot de gebruikerservaring voor zowel nieuwe gebruikers als ervaren administrators. Met RHEL8 krijgen organisaties een consistent OS in een public, private en hybride omgeving. Meer informatie is hier te vinden.

Ansible

Red Hat Ansible Automation is automatiseringssoftware met Red Hat Ansible Engine, een systeem met honderden modules die alle aspecten van IT-omgevingen en processen kunnen automatiseren, en Red Hat Ansible Tower, een beheerinterface die kan worden geïntegreerd met andere services.  Meer informatie over Ansible is hier te vinden.

Openshift

U wilt klantervaringen op tijd leveren maar u moet bij elk stadium rekening houden met de beveiliging. Red Hat OpenShift 4 wordt ondersteund door Kubernetes Operators en Red Hat's volledige beveiliging, zodat u ideeën voor uw organisatie kunt ontwikkelen en kunt schalen. Kijk hier voor meer informatie over Openshift.

Red Hat Learning subscription

Voor engineers die regelmatig een cursus van Red Hat willen volgen en dat het liefst in hun eigen tijd willen doen. Met een Red Hat Learning subscription kun je maximaal 10 Red Hat trainingen per jaar volgen. Afhankelijk van de gekozen versie, mag je 5 examens afnemen en 2 retakes. De subscription bevat ook hands-on labs en instructor videos en uiteraard is het mogelijk e-books van de cursussen te downloaden. De kosten voor een Red Hat learning subscription zijn laag en voor deze investering kun je 10 cursussen per jaar volgen. Meer informatie is te vinden in deze PDF.

Nieuws/wijzigingen

Red Hat JBOSS EAP versie 6.x End of Support

Met ingang van 1 juli 2019 is de support voor Red Hat JBOSS versie 6.x officieel gestopt. U kunt nog wel aanvullende Extended Lifecycle Support (ELS) aankopen (aanvullend op uw huidige subscriptie) om ondersteuning te verkrijgen, maar dit betekent wel dat er een extra investering nodig is. Ons advies is om zo snel mogelijk te migreren naar een nieuwere versie of zo snel mogelijk ELS aan te schaffen om te voorkomen dat u risico loopt.

Meer weten of advies nodig? Neem dan contact met ons op!

Nieuwe prijs/subcriptie inzake Ansible

Ansible Automation omvat Ansible Tower, Ansible Engine en Red Hat Ansible Network Automation. Elk product kan alleen worden gebruikt om aan specifieke automatiseringsbehoeften te voldoen, maar ze werken het beste samen als onderdeel van de volledige Ansible Automation-oplossing.

Support periodes voor Red Hat

Alle wijzigingen omtrent de life cycle van Red Hat zijn hier te vinden: https://access.redhat.com/support/policy/updates/errata/

Meer weten over Red Hat?

Meer weten over Red Hat of advies nodig over uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op! Dat kan direct met een van de contactpersonen op deze pagina of door uw gegevens achter te laten in het onderstaande formulier.

 Neem NU contact met ons op!

Neem contact op

Jeffrey Stolker

Jeffrey Stolker

Open Source Solution Specialist

Neem contact op

Ruud Baas

Ruud Baas

Operations Manager