Vendoroplossingen
SNOW Software

Met Snow for Office 365 kunt u het gebruik van en de uitgaven voor Office 365 gedetailleerd en gecentraliseerd bekijken. Dit helpt u om effectief toepassingen, kosten te beheren en optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van Microsoft Office 365.

Office 365 is de meestgebruikte SaaS-toepassing ter wereld, met lage onderhouds- en hardwarekosten en onbeperkte toegang tot e-mails en bestanden voor gebruikers. Het gemak bij de implementatie van SaaS-toepassingen zoals Office 365 kan echter ook leiden tot 30% verspilling van de uitgaven voor cloudtoepassingen. Dit komt door teveel gebruikersaccounts, (te) uitgebreide accountrechten en dubbele on-premise licenties.

Snow for Office 365 geeft u een overzicht van de gebruikers, het verbruik en de kosten van Microsoft Office, per apparaat, binnen Office 365 en op mobiele apparaten. Via geautomatiseerde workflows worden nieuwe gebruikers aangemaakt, licenties geïnventariseerd en opnieuw toegewezen en abonnementen bijgesteld op basis van individueel gebruik.

Door dit inzicht is het mogelijk aanzienlijke besparingen te realiseren voor de kosten van abonnementen, onderhoud en administratie. Dashboards bieden nauwkeurige overzichten van het actuele gebruik, waardoor organisaties een goed beeld krijgen van de behoefte aan abonnementen.

Snow for Office 365 Dashboard

Voordelen van automatische detectie

Samen met Snow Inventory levert Snow for Office 365 via automatische detectie een duidelijk overzicht van alle apparaatlicenties, cloudabonnementen en mobiele toepassingen van alle werknemers. Daarnaast identificeert Snow for Office 365 automatisch ongebruikte licenties en abonnementen zodat licenties eenvoudig voor andere gebruikers kunnen worden ingezet.

Door een helder overzicht van de totale investeringen en het teveel aan uitgaven voor toepassingen, Office 365-services, apparaatlicenties en volledige abonnementen, kunnen Software Asset Managers en IT-managers direct actie ondernemen om de kosten te verlagen.

Routines voor het beheer van licenties en abonnementen

Snow for Office 365 biedt ondersteuning voor geavanceerde routines voor het toewijzen (of verwijderen) van licenties, waarbij abonnementen of toepassingen automatisch bij gebruikers worden weggehaald als deze drie maanden niet worden gebruikt. U kunt Snow for Office 365 zo instellen dat gebruikers de mogelijkheid krijgen om de toepassing opnieuw te starten of het abonnement te verlengen.

Meer weten over Snow for Office 365?

Bent u benieuwd wat Snow for Office 365 in uw situatie kan betekenen? Neem dan nu contact met ons op! Onze contactgegevens treft u verder op deze pagina aan.

Neem contact op