Vendoroplossingen
COMPAREX geeft u advies over de diverse VMware-oplossingen
Introductie
Producten
Licentieprogramma

COMPAREX is VMware Premier Solution ProviderCOMPAREX geeft al meer dan 10 jaar advies over VMware-oplossingen.

VMware virtualiseert computing, van het datacenter tot de cloud en mobiele apparaten. VMware maakt van IT een baanbrekend nieuw IT-model: één cloud, alle applicaties, alle apparaten. Door het samenvoegen van verschillende cloudomgevingen tot één hybride cloud ondersteunt VMware bij de innovatie. Daarnaast maken klanten kennis met nieuwe mobiele cloudtoepassingen.

COMPAREX werkt al meer dan 10 jaar nauw samen met VMware Benelux. Herjan van den Hengel, Business Unit Manager Solution Advising en Michel van Teijlingen, Sales Director van COMPAREX Nederland vertellen in deze blog meer over de samenwerking.

Wilt u meer weten over de VMware-oplossingen? Of bent u benieuwd wat onze specialisten voor u kunnen betekenen?

Laat uw contactgegevens achter

Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug. Of neem direct contact op met een van onze Consultants of Solution Advisors. Hun contactgegevens treft u hiernaast aan.

VMware stopt vanaf 20 september 2018 met de ondersteuning van vSphere 5.5. Voorkom problemen en mogelijke storingen.

U heeft nog tot en met 19 september 2018 de mogelijkheid om te upgraden

Wat kunt u doen om problemen te voorkomen?

Hoe breder en dieper het VMware-portfolio in uw omgeving geïntegreerd is, hoe risicovoller de upgrades worden. COMPAREX doet in een dag ter plaatse een Upgrade Check-up van uw huidige omgeving. Dit geeft u een actueel beeld van de mogelijke risico’s en complexiteit van de upgrade. Daarna bespreken we de roadmap en de planning van uw upgrade.

COMPAREX biedt de vSphere Upgrade Check-up aan voor een vaste prijs van EUR 3.650,-.

Heeft u interesse? Vul het formulier in, dan nemen we contact met u op.

 Neem nu contact op voor de vSphere Upgrade Check-up

vSphere vormt de essentie van het Software Defined Data Center (SDDC) en voor uw eigen datacenter of uw private of hybride cloud omgeving. Naarmate het VMware portfolio uitbreidt met diep geïntegreerde oplossingen, wordt lifecycle management steeds uitdagender. Maar ook steeds belangrijker voor het behoud van een duurzame en toekomstbestendige IT-omgeving.

Wat zijn de risico’s als u geen upgrade doet?

 • U krijgt mogelijk geen ondersteuning meer van VMware Global Support Services (GSS)
  VMware kan ondersteuning weigeren als blijkt dat het probleem gerelateerd is aan vSphere. Zelfs als de supportaanvraag betrekking heeft op een ander VMware-product, is de kans groot dat het probleem te wijten is aan vSphere. En weigert VMware u daarom de support.
 • BIOS- en/of firmware-updates zijn mogelijk niet meer compatibel
  Hardware-leveranciers gaan ervan uit dat u een ondersteunde vSphere-versie draait. Dit betekent dat zij nieuwe updates vSphere 5.5 (of lager) niet meer ondersteunen. Daardoor komt ook voor de rest van uw omgeving support sneller te vervallen.
 • Nieuwe hardware werkt niet met vSphere 5.5 of lager
  Als u overweegt nieuwe hardware aan te schaffen, houd u er dan rekening mee dat vSphere 5.5 of lager deze mogelijk niet meer ondersteunt. Dit betekent dat u de hardware niet aan uw VMware-clusters kunt toevoegen en in een totaal andere omgeving zit.
 • Geen security-updates meer
  Updates die kwetsbaarheden voorkomen, kunnen niet meer worden geïnstalleerd. Neem de recente problemen rond Spectre en Meltdown als voorbeeld.

Wat ontvangt u bij de vSphere Upgrade Check-up?

Na het afronden van de vSphere Upgrade Check-up krijgt u van COMPAREX een rapport met daarin een overzicht van de complexiteit van de upgrade en de mogelijke risico's.

Daarnaast geven we advies over de upgrade zelf en de voorbereiding ervan. In ons rapport tonen wij u ook een mogelijke roadmap van uw omgeving. Ten slotte COMPAREX geeft u een genuanceerd beeld over de hoeveelheid werk die met een upgrade van uw virtuele omgeving gepaard gaat.

VMware vSphere Optimization Assessment

Verbeter de efficiency van uw virtuele omgeving. Heeft u uw IT-omgeving gevirtualiseerd? Merkt u dat u soms het overzicht mist door de complexiteit? Kunt u problemen in uw IT-omgeving snel en doeltreffend oplossen? Wij bieden u de VMware vSphere Optimization Assessment aan. Hiermee ziet u in één oogopslag wat de actuele status is van uw virtuele IT-infrastructuur.

Lees meer over dit assessment

COMPAREX VMware pre-audit assessment

COMPAREX VMware pre-audit assessment

Weet u zeker dat uw VMware-serverlicenties op orde zijn? Voor veel middelgrote en grote organisaties blijkt het lastig om volledig inzicht te houden. Ons assessment haalt alle tekortkomingen boven tafel en bereidt u voor op een licentie-audit. Zo voorkomt u verrassingen van incompliance bij een eventuele audit.

Lees meer over het assessment


 

VMware verdeelt haar oplossingen over 3 productlijnen:

 • Datacenter en cloudinfrastructuur (vCloud Suite, vSphere with Operations Management, vSphere Data Protection Advanced, vSphere Site Recovery Manager, vCloud Director)
 • Datacenter en cloudbeheer (vCenter Operations Management Suite, vCenter Operations Manager, vCenter Log Insight)
 • Desktop- en applicatievirtualisatie (Horizon, Mirage, Workspace)

VMware licenties 

Wilt u producten van VMware in gebruik nemen? Dan heeft u softwarelicenties nodig. Hoeveel en welke licenties u nodig heeft, hangt samen met uw behoefte en in welke branche u actief bent. Wilt u informatie of wilt u graag advies over het VMware licentieprogramma? Neemt u dan contact op met Ferdinand Stijn.

Neem contact op

Martijn Hoogenbosch

Martijn Hoogenbosch

Consultant

Neem contact op

Ferdinand Stijn

Ferdinand Stijn

Solution Advisor

Klanten over COMPAREX

Rien van Dartel, Specialist Contract Management bij Rijk Zwaan: “De inzet van COMPAREX in combinatie met een intensieve samenwerking en krachtenbundeling van Rijk Zwaan, heeft geleid tot een goede contractuele oplossing. Het voorbereidende (licentie- en contracten inventarisatie) werk door COMPAREX heeft in grote mate bijgedragen aan het actualiseren van de licentie en contractpositie. Via bemiddeling door COMPAREX heeft Rijk Zwaan een nieuwe VMware ELA overeenkomst met gunstige voorwaarden kunnen sluiten.”

vSphere

VMware heeft een video gepubliceerd waarin een stappenplan wordt besproken voor het uitrollen van Vmware vSphere met Operations Management.

Bekijk de video hier