Vendoroplossingen
Veeam biedt databeschermingsoplossingen
Introductie
Producten
Licentieprogramma
Nieuws en promoties
Veeam Backup for Office 365

COMPAREX is Veeam Platinum ProPartnerVeeam Software

Dankzij Veeam kan data verlies worden geminimaliseerd en de uptime van virtuele servers worden gegarandeerd. IT JUST WORKS!! Is de beschikbaarheid van data voor u ook een nachtmerrie?  Kost het binnen uw bedrijf ook uren of dagen om de data die verloren is gegaan weer terug te zetten.

Veeam Backup & Replication beveiligt data van klanten wereldwijd  en helpt organisaties om hun investeringen op het gebied van virtualisatie optimaal te benutten.

Why Backup is dead

De Veeam Availability Suite combineert de toonaangevende back-up-, herstel- en replicatiemogelijkheden van Veeam Backup & Replication™ met de geavanceerde monitoring-, rapportage- en capaciteitsplanningsfuncties van Veeam ONE™. De Veeam Availability Suite biedt alles wat u nodig heeft om uw VMware vSphere- en Microsoft Hyper-V-omgevingen op betrouwbare wijze te beschermen en te beheren.

COMPAREX heeft de hoogste Veeam partnerstatus en is dé aangewezen partij om u te inspireren en adviseren bij de succesvolle implementatie van de Veeam Availability Suite binnen uw organisatie. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden van de Veeam Availability Suite in uw huidige softwareomgeving.

 Neem NU contact met ons op!

Veeam Backup and Replication Workshop

Tijdens deze technische, eendaagse hands-on-workshop gaan wij in op de installatie, de configuratie en het beheer van de populaire Backup & Replication-oplossing van Veeam. Wij lichten verschillende backupscenario’s en -strategieën uitvoerig toe aan de hand van een aantal cases.

Tijdens deze workshop zijn speciale testomgevingen ingericht die verschillende backup en restore scenario’s kunnen nabootsen. Wat als het fout gaat? Hoe snel krijgen wij de data terug? Kunnen wij uitwijken naar een andere omgeving? De workshop bestaat voor ca. 40% uit theorie en voor ca. 60% uit hands-on labs. Tijdens de workshop komen verschillende backupscenario’s en best practices aan bod.

Wilt u meer weten? Bekijk de PDF of neem voor meer informatie contact met ons op!

 Lees hier alles over deze workshop

Veeam producten

De NIEUWE Veeam Availability Suite™ 9.5 is nu beschikbaar. Dit pakket is onderdeel van het nieuwe Veeam Availability Platform voor de Hybrid Cloud! Er zijn 175+ features en functionaliteiten aan het product toegevoegd, inclusief enterprise scalability, uitgebreidere vCloud Director ondersteuning, volledige integratie met Microsoft 2016 datacenter technologiën, Nimble Storage integratie en meer.

Op de (Engelstalige) website van Veeam is meer informatie te vinden over deze nieuwe versie inclusief de mogelijkheid om een GRATIS trial versie te downloaden (zonder functionele beperkingen gedurende de eerste 30 dagen). Uiteraard kunt u voor vragen ook terecht bij een van onze Solution Advisors of uw Account team.

Beschikbaarheid voor ALLE applicaties

De Veeam Availability Suite combineert backup, restore en replication mogelijkheden van Veeam Backup & Replication™ met geavanceerde monitoring, reportage en capaciteitsplanning functionaliteit van Veeam ONE™. De Veeam Availability Suite levert alles wat u nodig heeft om op betrouwbare wijze uw VMware vSphere en Microsoft Hyper-V omgevingen te beheren, en daarmee u te voorzien van een datacenter met een hoge beschikbaarheid met de volgende mogelijkheden:

Veeam Management Pack voor VMware (SCOM)

Maak optimaal gebruik van uw investering in Microsoft System Center voor het beheer van VMware

Veeam Management Pack v6.5 benut uw investering in Microsoft System Center. Verbeterde fouttolerantie vermindert het risico op storingen en nieuwe rapportagefuncties brengen alerts in verband met vSphere-configuratiewijzigingen. Het Veeam MP biedt niet alleen compleet VMware vSphere-beheer, maar voorziet nu ook in monitoring, rapportage en capaciteitsplanning voor Veeam Backup & Replication.

Veeam Smart Plug-in (SPI) voor VMware

VMware-monitoring met HP Operations Manager

Maak optimaal gebruik van uw investering in HP Software Operations Manager en geef uw medewerkers met een gerust hart de mogelijkheid om routinematige monitoring van de VMware-infrastructuur uit te voeren. Maak VMware-professionals vrij voor probleemoplossing, capaciteitsplanning en andere gespecialiseerde taken. De innovatieve nworks Collector vereist geen agentsoftware op ESX-hosts. Hierdoor is er geen risico dat deze software de beschikbaarheid van ESX nadelig beïnvloedt. Aangezien de Veeam SPI gebruikmaakt van de VMware API, wordt ESXi volledig ondersteund. Meer informatie over VMware-monitoring en -beheer met de plug-in voor HP Operations Manager.

Veeam ONE and Veeam ONE Free Edition for VMware and Hyper-V

Monitoring, rapportage en capaciteitsplanning voor back-up- en virtuele infrastructuren

Veeam ONE biedt het overzicht en de features die u nodig hebt om de beveiliging, prestaties en beschikbaarheid van uw gehele virtuele omgeving te waarborgen: integratie met Veeam Backup & Replication; 24x7 realtime monitoring en alarmering; geautomatiseerde en on-demand rapportage; capaciteitsplanning.

Veeam Backup Free Edition voor VMware en Hyper-V

Gratis VM-back-up, Veeam Explorer-herstel, en VM-migratie en bestandsbeheer voor uw virtuele omgeving

Veeam Backup™ Free Edition is het nieuwe FastSCP™. Maak een ad-hocback-up van een VM met VeeamZIP™, zonder de VM te onderbreken of uit te schakelen! Met Veeam Backup Free Edition kunt u ook afzonderlijke guest-bestanden terugzetten rechtstreeks vanuit een back-up, Microsoft Exchange- en SharePoint-items herstellen, VM- en hostbestanden beheren en VM's migreren tussen hosts en/of datastores*. En dit allemaal met deze gratis en tegelijkertijd onmisbare tool voor VMware- en Hyper-V-beheerders.

*Momenteel alleen beschikbaar voor VMware

Veeam ONE Free Edition

Krachtige en gebruiksvriendelijke monitoring en rapportage voor VMware en Hyper-V

Veeam ONE Free Edition biedt een groot aantal van de krachtige functies van Veeam ONE, zoals gegevensverzameling zonder agents, ondersteuning van meerdere gebruikers, 24x7 realtime monitoring, vooraf ingestelde alerts, voorgedefinieerde dashboards en nog veel meer. Er zijn geen beperkingen ten aanzien van het aantal hosts, beheerservers en fail-overclusters die u kunt monitoren en waarover u kunt rapporteren met Veeam ONE Free Edition. Bovendien kunt u eenvoudig upgraden naar de volledige versie van Veeam ONE: u hoeft alleen maar een sleutel voor een volledige licentie te installeren.

Veeam Extended Generic Report Library

(voor verbeterde rapportage met Microsoft® System Center)

Maak vier gedetailleerde rapporten met een uitgebreide functionaliteit die niet wordt geboden in de huidige Generic Report Library van Microsoft System Center. Met de Veeam Extended GRL bent u niet beperkt tot fysieke of virtuele omgevingen, of tot specifieke Management Packs. Bovendien is het GRATIS.

Veeam Stencils voor Microsoft Visio

Gratis verzameling Visio-stencils voor uw Hyper-V- of VMware-implementatieplanning

Veeam Stencils is een gratis verzameling Visio-stencils met ESX- en Hyper-V-hosts, SCVMM, datacenters, lokale en gedeelde opslag, LUN, NIC's, virtuele machines met statusteken, netwerken en nog veel meer. ESX- en datacenterbeheerders kunnen de gratis verzameling Visio-stencils voor Hyper-V- en VMware-virtualisatieplatforms gebruiken om diagrammen in rapporten te maken. Dit gratis virtualisatieproduct kan ook worden gebruikt om de klantervaring, de effectiviteit van bedrijfsprocessen, de monitoringfuncties en de workflow te optimaliseren.

Veeam licenties

Veeam licentieert hun software op twee verschillende manieren:

  1. Op basis van het aantal CPU-sockets op een beheerde server (of host). De standaardmethode voor het licentiëren van Veeam-producten is per aantal sockets op beheerde servers (hosts). Voorbeeld: een klant heeft vier ESXi-servers met dual processor, quad core. Hiervoor moeten acht sockets worden gelicentieerd (4 hosts x 2 sockets/host = 8 sockets).
  2. Aantal beheerde VM's (alleen beschikbaar voor deelnemers van het Veeam Cloud & Service Provider-programma).

Naast deze twee mogelijkheden zijn er licentievormen, zoals de permanente licentie (eeuwigdurend), de abonnementslicentie (huurmodel voor een periode van 1, 2 of 3 jaar) en hostinglicenties. Neem voor advies contact op met ons op.

Nieuws en promoties

Veeam Back-up voor Microsoft Office 365 

Hoe kunt u profiteren van een Office 365 e-mail back-up met Veeam?

Alle geweldige functies van Office 365 Exchange Online voor u en uw bedrijf brengen nog steeds verborgen risico's met zich mee, zoals het gebrek aan een volledige back-up en beperkte herstelmogelijkheden.

Rekening houdend met deze risico's, moet u zichzelf afvragen:

  • Hoe beheer ik mijn servicelevels rekening houdend met deze beperkingen?
  • Hoe kan ik het risico van gegevensverlies van mijn mailbox beperken terwijl mijn gegevens in de cloud staan?
  • Welke garantie geeft Microsoft om gegevensverlies te vermijden van uw bedrijfskritische e-mailgegevens?

Veeam Back-up voor Microsoft Office 365 helpt u om:

  • Een back-up te maken van uw Office 365 e-mailgegevens naar uw lokale omgeving
  • Het risico te verminderen om toegang tot uw e-mail te verliezen en voor een continue e-mailbeschikbaarheid voor uw gebruikers te zorgen
  • Individuele mailboxitems snel te herstellen
  • Efficiënt eDiscovery van uw e-mailarchief uit te voeren

Veeam Back-up voor de Microsoft Office 365 architectuur

Veeam Back-up voor Microsoft Office 365 is geïntegreerd in Veeam Back-up & Replication. Dit betekent dat u hybride cloud-omgevingen kunt back-uppen en mailboxgegevens kunt migreren tussen Office 365 en uw lokale Exchange-omgeving.

Zelfs wanneer gegevens verplaatst worden naar de cloud, is het nog steeds van cruciaal belang voor uw bedrijf om regelmatig een back-up van deze gegevens te maken. Als het om de bescherming gaat van uw mailboxgegevens, dan is Veeam Back-up voor Office 365 de juiste oplossing voor zowel de beschikbaarheid als de herstelmogelijkheden van uw mailboxgegevens!

Meer (Engelstalige) informatie is te lezen in een blogartikel op de website van Veeam.