Vendoroplossingen
COMPAREX adviseert over Zerto-oplossingen
Introductie
Producten

Introductie 

Zerto levert Disaster Recovery en Business Continuity software, speciaal voor grootschalige gevirtualiseerde datacenters en cloud- omgevingen.

De oplossing van Zerto biedt continue datareplicatie en recovery, specifiek ontworpen voor gevirtualiseerde infrastructuren en de cloud. Zerto Virtual Replication is de eerst hypervisor-gebaseerde replicatie-oplossing voor bedrijfskritische applicaties op de markt. Het vervangt traditionele array-based BC/DR-oplossingen die niet voor virtualisatie-omgevingen zijn ontworpen.

Tegenwoordig nemen ondernemingen applicaties in gebruik die draaien op gevirtualiseerde infrastructuren en in de cloud. Om de investeringen in deze technologieën optimaal te kunnen inzetten is het voor organisaties noodzakelijk om hun totale IT-strategie op één lijn te brengen. Dat betekent dat de impact van een virtualisatie-strategie in de productie-omgeving alleen ten volle tot haar recht komt als virtualisatie ook in alle andere IT-processen en –procedures wordt betrokken, dus ook in disaster recovery en business continuity.

 Meer weten over Zerto? Neem contact met ons op!

Functies en voordelen

 • Replicatie-capaciteiten – Biedt continue, block-level replicatie zonder impact op de applicatie-performance en levert herstel vanuit het journaal dat tussen 1 uur tot en met 14 dagen aan recovery-tijdstippen vastlegt.
 • Hardware- en hypervisor-onafhankelijk – Verwijdert de grenzen naar innovatie met een replicatie-oplossing zonder afhankelijkheid van hardware of van hypervisors.
 • Eenvoudige, naadloze installatie – Integreert naadloos met de bestaande infrastructuur zonder downtime of configuratie- aanpassingen.
 • Beschermt productie-workloads – Zorgt voor applicatie- consistentie met groepen VM’s die worden beschermd, beheerd, gerepliceerd en hersteld als één eenheid.
 • Schaalbaar – Als software-gebaseerde oplossing groeit ZVR mee met de infrastructuur, hoe snel de business ook uitbreidt.
 • Simpel gecentraliseerd beheer – Gecentraliseerd beheer voor twee sites met Zerto Virtual Manager en voor meerdere sites met Zerto Cloud Manager.
 • Agressieve serviceniveaus – Behaalt een Recovery Point Objective (RPO) van seconden en een Recovery Time Objective (RTO) van minuten.
 • Complete orkestratie - Automatiseert failover, failback, omgekeerde protectie is uitgevoerd met een paar muisklikken.
 • Non-disruptive DR testing – Test het volledige recovery-proces, zonder impact op de productie-site of op de voortgang van de replicatie. Dit biedt u de zekerheid dat het recovery-proces werkt in geval van een calamiteit.
 • Enterprise-class support – Zerto levert enterprise-class support services die zijn ingebouwd in al haar producten. Deze services behelzen real-time meldingen als RPO’s en RTO’s niet behaald worden, meldingen bij vertragingen in het netwerk en reminders om de configuratie en de Virtual Protection Groups te checken. Zerto oplossingen worden ondersteund door wereldwijde support service centra die on-demand toegang bieden tot een deskundig team van support engineers.

Zero Virtual Manager

De Zerto Virtual Manager (ZVM) werkt als een plug-in voor de virtual managementconsole en geeft een grafische weergave van de VM’s op de site en hun performance. Indien er een probleem optreedt, wordt dit visueel weergegeven terwijl ook meldingen worden verstuurd. De ZVM heeft functionaliteit voor orkestratie en automatisering van failback en recovery-processen, zoals boot order, re-IP, scripts, test en validatie-opties beschikbaar.

Download hier de gratis Whitepaper: DR in Virtualized Environments

Klik hier voor de Whitepapre DR in Virtualized Environments

Zerto Virtual Replication 5.0 met ondersteuning voor Azure en DRaaS

Zerto ondersteunt Microsoft Azure als target platform voor Disaster Recovery as a Service (DRaaS) van uw virtuele machines en data.

Zerto heeft recent Zerto Virtual Replication versie 5.0, de Enterprise Cloud Edition, geïntroduceerd. Deze nieuwe versie is uitgebreid met ondersteuning voor Microsoft Azure. De Zerto Enterprise Cloud Edition helpt organisaties met het realiseren van hun hybride cloud-strategie door bescherming en herstel te bieden voor alle virtuele machines in elke omgeving, van datacenters op locatie tot publieke clouds, op basis van uiteenlopende service level agreements en ‘One to Many’-replicatie. Zerto Virtual Replication 5.0 is per direct verkrijgbaar.

 Meer info over Virtual Replication 5 ? Neem contact op!

De nieuwe versie biedt bedrijven diverse voordelen, waaronder:

 • Replicatie naar Microsoft Azure voor de inrichting van een hybride cloud-platform – ZVR 5.0 Enterprise Cloud Edition is de snelst presterende oplossing voor replicatie en gegevensherstel voor Microsoft Azure en biedt schaalbaarheidsfuncties van grootzakelijke kwaliteit. Of het nu gaat om het beheer van virtuele machines op basis van VMware vSphere of Microsoft Hyper-V, organisaties kunnen forse kostenbesparingen realiseren door een beroep te doen op de onbeperkte on demand-capaciteit van Azure. Daarbij betalen ze alleen voor het werkelijke gebruik. Dit maakt een einde aan de noodzaak om kostbare fysieke disaster recovery-locaties in te richten en beheren.
 • ‘One-to-Many’-replicatie voor een flexibelere ondersteuning van SLA’s – De softwareoplossing van Zerto is in staat om virtuele machines gelijktijdig te repliceren binnen een lokaal datacenter, voor direct herstel naar productieomgevingen, naar een secundair datacenter of naar één van meer dan driehonderd hybride en publieke clouds.
 • Journaling voor 30 dagen ter reductie van back-upbeperkingen en opslagkosten – Gebruikers kunnen uiteenlopende beleidsregels instellen per protectiegroep om diverse oplossingen voor gegevensbescherming en korte-termijnopslag te vervangen door een integrale oplossing. ZVR 5.0 kan bestanden, virtuele machines en applicaties naar elk gewenst tijdstip herstellen, waarmee gegevensverlies tot hooguit een paar seconden wordt beperkt.
 • Zerto Mobile voor ‘anywhere, anytime’ BC/DR-bewaking – ICT-professionals kunnen RPO’s, SLA’s, waarschuwingen en beleidsregels voor het bewaren van gegevens in een hybride cloud raadplegen. Dit is mogelijk vanaf elk mobiel apparaat met Android of IOS en zonder de noodzaak om met het datacenter verbonden te zijn.

Zerto Virtual Replication - toepassingsvoorbeelden

Zerto Virtual Replication biedt voordelen in uiteenlopende omgevingen. De technologie is storageonafhankelijk en ondersteunt een mix van hypervisors, wat inhoudt dat iedere site kan worden gerepliceerd naar iedere site, of het nu gaat om een private cloud, een public cloud, een service provider of een lokale vestiging.

Private Cloud naar Private Cloud

Het meest traditionele voorbeeld is het opzetten van een DR-site als een versie van het interne datacenter op een andere locatie. Minder traditioneel is de mogelijkheid om elk type storage te gebruiken van elke leverancier met een mix van hypervisors. Zerto ondersteunt het allemaal zonder limiet als het gaat om afstand.

 

Dataprotectie en migratie voor vestigingen

Zerto kan ook worden ingezet voor dataprotectie of migratie van applicaties tussen verschillende vestigingen, wederom met gebruik van elk type storage van iedere leverancier en een mix van hypervisors.

 

Hybrid cloud, Disaster Recovery as a Service (DRaaS)

Diverse cloud service providers bieden de mogelijkheid de cloud in te zetten als DR-site. Indien deze Disaster Recovery as a Service is gebaseerd op Zerto, biedt deze ook alle voordelen van Zerto. Binnen deze services is het mogelijk om DR zelf te configureren via een self-service portal of het te laten beheren door de service provider (Managed Disaster Recovery as a Service). Het is zelfs mogelijk een private cloud in te zetten als DR-site voor een productie-site die zich in de cloud bevindt.

 

Self-Service Disaster Recovery as a Service

Verder is het mogelijk een public cloud service, zoals Amazon Web Services, als DR-site in te zetten. Organisaties moeten dan zelf de service configureren op dezelfde manier als het opzetten van een DR-site op een andere locatie.

Neem contact op

Sebastiaan van der Kroft

Sebastiaan van der Kroft

Solution Advisor

Neem contact op

Läslo Brouwer

Läslo Brouwer

Solution Advisor