2018: wat kunnen we verwachten binnen de IT-branche?

Wat wacht ons in 2018 op IT-gebied? De intrede van de GDPR staat uiteraard hoog op de agenda en topics zoals Internet of Things, machine learning, de cloud en big data & analytics zijn komend jaar aan de orde van de dag. Tot zover weinig verrassends. Wat zijn minder voor de hand liggende, maar belangrijke ontwikkelingen waar men op in moet spelen om 2018 een succesvol IT-jaar te maken? Drie adviezen om uw jaar scherp mee te beginnen. 

Door Michel van Teijlingen, General Manager – 15 januari 2018

 Leestijd: 3.30 minuten

Laat nieuwe technologieën deel uit maken van de bedrijfscultuur

De digitale transformatie is al enige tijd geleden ingezet, en zal zich in 2018 verder ontwikkelen. Er is veelvuldig over digitalisering van bedrijfsprocessen gesproken, maar dan voornamelijk gericht op nieuwe producten en technologieën. Minder genoemd is de landing van deze transitie in de organisaties. Om de digitale transformatie tot een succes te maken, moeten bedrijven de nieuwe technologieën in 2018 deel laten uitmaken van hun bedrijfscultuur. Wanneer medewerkers hun nieuwe oplossingen niet snappen of niet optimaal gebruiken, heeft de adoptie van de nieuwe methodes per slot van rekening weinig nut. Om een transitie succesvol in de organisatie te laten landen is de juiste cultuuromslag nodig. Daarmee worden nieuwe mogelijkheden aangereikt om het werkproces te optimaliseren en de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van de business.

Co-creatie IT-partners; zet de behoefte van de klant centraal

IT-oplossingen zijn een bulkgoed geworden. Dat maakt het aanbod voor de klant ruimer, maar aan de productiekant wordt het moeilijker je te onderscheiden. IT-fabrikanten moeten hierdoor bepalen hoe ze relevant blijven voor hun klanten. Dit vereist een verschuiving van een technology driven strategie naar een customer driven strategie. In 2018 moeten de behoeften van de klant dan ook centraal staan bij de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. IT-partners gaan elkaar opzoeken om samen tot de beste propositie voor de klant te komen. Deze co-creatie zorgt ervoor dat fabrikanten synergie creëren door van elkaars expertisegebieden te profiteren, om zo de best passende oplossing te creëren voor de markt.

Samenwerking bedrijfsleven en IT-onderwijs moet beter

De IT-markt groeit gestaag, wat het lastig maakt om als IT-professional bij te blijven met de snel veranderende technologieën. Het is de vraag hoe het Nederlandse bedrijfsleven in 2018 met het gebrek aan kundig personeel zal omgaan. De aansluiting tussen het bedrijfsleven en IT-gerelateerd onderwijs biedt ruimte voor verbetering. Een intensievere samenwerking met hogescholen en universiteiten is daardoor gewenst. De focus in het technologisch onderwijs moet op innovatie komen te liggen, en aantrekkelijker worden gemaakt om de nieuwe generatie experts op te leiden.

Wat kunt u in 2018 van ons verwachten?

Tot zover het advies voor 2018, maar wat brengen we zelf in de praktijk? Wij willen in 2018 onze managed services verder ontwikkelen door nog meer toegevoegde waarde voor u te creëren en u volledig te ontzorgen. Verder gaan wij de focus leggen op co-creatie met onze IT-partners, om zo tot de beste propositie te komen. Tot slot willen we de kennis en kunde van de opererende branches verder optimaliseren, zodat onze adviseurs als industry-experts bij u aan tafel zitten. Zo maken we 2018 samen tot een fantastisch IT-jaar.

Meer weten of advies nodig?

 Neem NU contact met ons op!

Neem contact op

Deel deze pagina