De highlights van Microsoft Inspire

Van 14-18 juli 2018 vond hét evenement voor Microsoft-partners plaats: Microsoft Inspire. Namens COMPAREX mocht ik daarbij aanwezig zijn en te weten komen wat de plannen van Microsoft voor komend fiscaal jaar zijn. Wat zijn de belangrijkste speerpunten en wat betekent dit voor partners en klanten?

Door Michel van Teijlingen, General Manager – 26 juli 2018

 Leestijd: 3.00 minuten

Een indrukwekkend evenement

Microsoft Inspire werd dit jaar voor het eerst gecombineerd met Microsoft Ready, wat resulteerde in een mooi en vooral indrukwekkend evenement met circa 40.000 deelnemers. Het was mijn negende Microsoft-evenement en ik merkte dat de insteek deze keer iets anders was. Eerdere edities stonden in het teken van grote aankondigingen en lanceringen. Tegenwoordig worden updates het hele jaar door op de markt gebracht, waardoor grote verrassingen op een evenement als Microsoft Inspire uitblijven. Toch waren er absoluut genoeg interessante ontdekkingen en inzichten.

Veel vertrouwen in het partnerkanaal

Er waren inspirerende keynote sprekers van de partij, waaronder de CEO van Microsoft: Satya Nadella. De grootste gemene deler van de topmannen en -vrouwen van Microsoft was dat ze nog steeds erg op het partnerkanaal vertrouwen en dit ook blijven doen. Meerdere keren werd een dankwoord naar de partners uitgesproken, vooral gericht op de groei van de afgelopen jaren. 
Een term die de afgelopen week vaak viel, is ‘partner-to-partner’. Microsoft wil partners stimuleren om vaker samen te werken en meer openheid en vertrouwen aan elkaar te geven. De concurrent van vandaag kan tenslotte de partner van morgen zijn en gezamenlijk bieden we de beste oplossing voor de klant.

Nieuwe mindset: de klant staat centraal

Uit alle gesprekken die ik met de topmensen van Microsoft voerde, bleek dat ze de komende tijd fors op de klant inzetten. Weet waar de klant over praat, welke problemen er spelen en spreek met de juiste beslissers. Alleen dan kan je écht toegevoegde waarde voor de klant creëren en hem bij de digitale transformatie helpen. 

Technologische aandachtspunten

Ook op technologisch gebied kwam een aantal interessante punten naar voren. Komend jaar zal de digitale transformatie de boventoon blijven voeren. Het is daarbij vooral belangrijk om na te gaan wat dit voor de individuele klant betekent (de klant staat per slot van rekening centraal) en hoe het vormgegeven kan worden. 

Data en Artificial Intelligence (AI) zijn ook belangrijke speerpunten. De hoeveelheid data blijft groeien en organisaties kunnen daar ontzettend veel voordelen mee behalen. Het advies van Microsoft: zorg als partner voor een sterke data- en AI-propositie. Dat vormt het fundament voor toekomstige diensten.

Komend jaar zal bovendien bepalend zijn, met het oog op wie het grootste platform ontwikkelt. Microsoft, Amazon of wellicht Google? Daarom zal Microsoft initiatieven lanceren om ervoor te zorgen dat wereldwijd zo veel mogelijk klanten op het Microsoft Azure-platform landen en daar maximale waarde uit halen.

Wat betekenen deze highlights voor de business?

Voor eindklanten betekenen deze ontwikkelingen dat hun business veel meer centraal komt te staan en er minder aanbod-gedreven marktwerking zal zijn. Partners zullen ervaren dat het Microsoft-partnerlandschap meer open staat en men intensiever met elkaar samenwerkt. Bij COMPAREX hebben we inmiddels al een start gemaakt met dergelijke samenwerkingen, om klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Meer over Microsoft Inspire weten?

Heeft u een vraag over het evenement of behoefte aan meer informatie over het Microsoft-portfolio? Neem dan gerust contact met ons op.

 Neem NU contact met ons op!

Neem contact op

Deel deze pagina