Oplossingen voor de zorgsector: technologie steeds crucialer

Namens COMPAREX waren Sales Director Vincent van den Bout en ik van 27 tot en met 29 mei aanwezig op de HIMSS Europe, het grootste, specifiek op de zorgsector gerichte evenement van Europa. Hier werd vanuit alle perspectieven (overheid, zorginstellingen en technologiepartijen) beschouwd, gedeeld en samengewerkt om te ontdekken hoe gezamenlijk technologie beter kan worden ingezet voor de zorguitdagingen die in Nederland spelen.

Een verslag van de HIMSS Europe door Martijn Hes, Salesmanager Healthcare & Education

 Leestijd: 3.30 minuten

"Het doel van een ziekenhuis is mensen uit het ziekenhuis te houden"

Deze uitspraak werd gedaan door een arts van een ziekenhuis in Spanje op de HIMSS Europe in Barcelona waar wij vanuit COMPAREX aanwezig waren. Een wellicht simpele, maar allesomvattende uitspraak die wat mij betreft weergeeft waar zorg om moet gaan. Het gaat hierbij om zaken als preventie, zorg op afstand en betere samenwerking tussen behandelaars in de regio.

De uitspraak van de Spaanse arts werd kracht bijgezet door een man van begin 30 met een lichamelijke handicap. Hij vertelde dat hij het ontzettend fijn zou vinden als er meer technologie komt die het hem mogelijk maakt om (reguliere) onderzoeken op afstand te doen. Het kost hem nu veel tijd en moeite om de reis naar het ziekenhuis te maken, om vervolgens een dag lang te herstellen van het bezoek. Terwijl een eenvoudig te realiseren videogesprek met een arts mogelijk hetzelfde resultaat heeft als een fysiek bezoek.

Dit was slechts een van de verhalen van patiënten die duidelijk maakt dat technologie een steeds crucialere rol gaat en zal moeten spelen om het zorgvraagstuk in Nederland op te lossen. Namens de overheid riep Erik Gerritsen (Secretaris-generaal van het ministerie van VWS) alle deelnemers in de Nederlandse community op om niet alleen in actie te komen, maar ook om na te denken hoe we van inspiratie en goede ideeën overgaan naar echt mooie implementaties van oplossingen die het leven van patiënten verbeteren.

Voordelen van nieuwe technologieën en ethische vraagstukken

Natuurlijk is het succes afhankelijk van een aantal grote vraagstukken zoals: hoe gaan we om met patiënten data en het gebruik van artificial Intelligence in onze branche? Zaken die veel voordelen bieden, maar ook gelijk ethische vraagstukken oproepen. Daarnaast is het nog steeds lastig om in Nederland één standaard te creëren voor bijvoorbeeld je eigen medisch dossier. Het viel mij tijdens deze dagen op, dat de wil om het op te lossen er is bij alle partijen en dat stemt mij positief over de kansen als technologiepartij, maar zeker ook als persoon die vroeg of laat een beroep zal moeten doen op de zorgverleners in Nederland.

Het begint bij goede ideeën en die zijn er genoeg. Wij onderzoeken bij COMPAREX hoe wij bijvoorbeeld healthcare startups kunnen helpen om ze te verbinden aan de vele zorgklanten die wij bedienen.

Daarnaast blijven de budgetten onder druk staan bij zorgverleners en is het nog steeds zo dat zorgverzekeraars elk jaar uit hun reserves geld bijleggen om de premies betaalbaar te houden voor iedereen in Nederland. Onderzoek van KPMG toont aan dat bijvoorbeeld de kosten voor medisch specialistische zorg de afgelopen tien jaar met 55% zijn gestegen. Kortom, het is belangrijk om na te denken hoe deze innovaties gefinancierd moeten worden om op de lange termijn er de vruchten van te plukken. Hier spelen wij op dit moment een belangrijke rol als het gaat om het efficiënt inzetten van softwaremiddelen binnen de instellingen.

Oplossingen rondom Software Asset Management

Onze oplossingen rondom Software Asset Management, waarbij je meer grip krijgt op wat je uitgeeft aan software én continu inzicht hebt in wat er gebruikt wordt, hebben bij veel van onze klanten al tot flinke besparingen geleid. Geld dat we vervolgens ingezet hebben om samen met onze partners innovatieve cloudoplossingen te bedenken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op, of kijk eens op deze blog “Vijf mogelijkheden om met SAM uw kosten te terug te dringen” van mijn collega Martijn van Tol.

 Neem NU contact met ons op!

Neem contact op

Martijn Hes

Martijn Hes

Salesmanager Healthcare & Education

Deel deze pagina