Slimme instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers

Je hebt de technologische keuze gemaakt voor de inrichting van de moderne werkplek. Jouw medewerkers kunnen straks effectief aan de slag en jij hebt geen omkijken meer naar hun werkplek. Maar hoe zorg je voor succesvolle invulling van die werkplek? In jouw organisatie komen immers regelmatig personeelswisselingen of IT-gerelateerde incidenten voor. Medewerkers komen in dienst, krijgen promotie of vertrekken juist. Een personele wijziging of het oplossen van een incident kost jouw IT-afdeling vaak veel tijd. COMPAREX legt uit hoe je de processen Instroom, Doorstroom en Uitstroom (IDU) simpeler, sneller, succesvoller én veiliger maakt en hoe je incidenten voorkomt of afhandeling automatiseert.

Door Henk Enter, Solution Specialist Infrastructure – 7 mei 2019

 Leestijd: 3.00 minuten

Natuurlijk wil je dat nieuwe medewerkers direct beschikken over de juiste rechten voor applicaties en data. Maar via de traditionele weg is dit een tijdrovend proces. Een instroomproces kan oplopen tot een doorlooptijd van zo'n vier weken. COMPAREX kijkt samen met jou naar slimme instroom van nieuwe medewerkers op basis van identiteit. Aan de hand van persoon, functie, rol in de organisatie en locatie kunnen we de werkplek voor 80% voorspellen.

De overige, niet voorspelbare 20%, bestaat uit applicaties en diensten die de medewerker mogelijk nodig heeft. Deze applicaties en diensten bieden we aan middels een selfservice portaal zodat een werknemer de gewenste applicatie of dienst met een druk op de knop kan aanvragen. De leidinggevende wijst deze vervolgens eenvoudig toe of af.

Van rechten tot applicaties en plichten

Om werkplekken op basis van identiteit te vullen met de juiste applicaties en data, moet vooraf zijn bepaald welke profielen er zijn en welke rechten en applicaties bij dit profiel horen. Dat verschilt immers per organisatie. Ook hierbij ondersteunen we je. Allereerst leggen we de rechten per functie vast. Hoort er bij bepaalde functies een laptop, telefoon of leaseauto? Vervolgens kijken we naar de plichten die bij een functie horen. Is een verklaring van goed gedrag vereist? Moeten personen met deze functie een bepaalde cursus volgen? We doorlopen alle benodigde stappen om een volledig inzicht te krijgen in de processen instroom, doorstroom en uitstroom. Wanneer we het volledige businessproces inzichtelijk hebben gemaakt en hebben geoptimaliseerd, kunnen we dit proces automatiseren.

Een naadloos proces

Is jouw businessproces inzichtelijk, dan is het instroomproces vaak eenvoudig te automatiseren. IT heeft er dan ook geen omkijken meer naar en heeft daardoor meer tijd voor strategische zaken. HR maakt een nieuwe medewerker aan en vult de gegevens van de nieuwe medewerker in. Afhankelijk van het profiel is het instroomproces binnen enkele minuten afgrond. Stel dat bij de functie een verklaring van goed gedrag hoort, dan krijgt HR een melding en stuurt ze met een druk op de knop een gestandaardiseerde mail naar de nieuwe medewerker met het verzoek het document te uploaden. Heeft hij dit gedaan, dan ontvangt HR een verzoek om goedkeuring. Vervolgens gaat het instroomproces verder totdat alle benodigde stappen zijn afgerond. Volledig geautomatiseerd én professioneel. Ook weet je zeker dat er geen stappen worden overgeslagen.

Snelle en veilige door- en uitstroom

Gaat een medewerker uit dienst? Dan verwijder je die persoon met een druk op de knop. Daarmee is hij, in tegenstelling tot voorheen, meteen al zijn rechten kwijt. Je weet zeker dat er niets over het hoofd is gezien en voorkomt zo een eventueel datalek. Zo’n slim in-, door- en uitstroomproces is bovendien praktisch als een medewerker van functie wisselt en daardoor andere applicaties en tools nodig heeft. Een nieuw profiel is immers zo toegekend.

Ook eenvoudig onboarden?

Wil je meer weten over het proces van slimme instroom, doorstroom en uitstroom? Wil je advies of een afspraak maken? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.

 Neem NU contact met ons op!

Neem contact op

Henk Enter

Henk Enter

Solution Specialist Infrastructure

Deel deze pagina