Realiseer kostenbesparing door slimmer om te gaan met licenties

4/08/2015 - Roy Reijnen, Solution Specialist Big Data & Analytics

De functionaliteit is altijd het belangrijkste uitgangspunt wanneer u kiest voor een bepaalde software-oplossing. Met de groei van het aantal applicaties en de snelle innovaties en veranderingen in de markt, wordt echter ook het budget steeds belangrijker. Het applicatielandschap groeit, de TCO en de beheerkosten lopen daarmee vaak flink op. Maar heeft u al deze software, on-premise of in de cloud, wel nodig? Zijn er alternatieven die voldoen aan uw wensen, maar die voordeliger zijn? Door slimmer om te gaan met uw licenties op het gebied van big data, datawarehousing en analytics, kunt u een flinke kostenbesparing realiseren.

Wanneer u een nieuw bigdata-project start om waarde te creëren uit uw databronnen, wilt u uiteraard niet dat de kosten u nog jarenlang achtervolgen. Het is belangrijk na te denken of dat op een efficiëntere manier kan, door bijvoorbeeld een (hybride) cloud-optie te overwegen. Daarbij profiteert u van een financieringsmodel dat voorspelbaar is, omdat u maandelijks betaalt voor uw gebruik en hierin gemakkelijk kunt op- en afschalen. Kosten lopen niet onverwachts hoog op, doordat u bijvoorbeeld nieuwe hardware nodig heeft. Het loont om goed na te denken over de functionaliteiten die u nodig hebt op het gebied van big data, datawarehousing en analytics en te zoeken naar de meest efficiënte en kostenbesparende oplossing. Maar hoe doet u dat en hoe weet u wat de geschikte (hybride) oplossing voor u is?

Efficiënter omgaan met licenties en licentiekosten in drie stappen

Slimmer omgaan met software en licenties kan in drie stappen. Allereerst moet er geanalyseerd worden wat uw huidige licentiepositie is. Wat heeft u al aan contracten en wat heeft u in gebruik? Na dit deel software asset management, is het belangrijk te kijken naar de optimalisatie van licenties. Hoe kunnen de big data-, datawarehousing- en analytics-licenties zo optimaal mogelijk ingericht worden? Loont het bijvoorbeeld om licenties naar de cloud te bewegen? De laatste stap is het realiseren van de beste inkoopcondities. COMPAREX helpt organisaties al jarenlang bij het efficiënt inrichten van hun softwarelicenties en brengt de functionele wensen en budgettaire mogelijkheden van een organisatie bij elkaar. Daarbij zijn deze drie stappen in het proces leidend.

Uw partner in big data, datawarehousing & analytics: COMPAREX

Download de whitepaper over veelvoorkomende Oracle licentierisico'sCOMPAREX heeft als Oracle-partner uitgebreide kennis van alle technologieproducten van Oracle en is in staat u hierin te adviseren voor een optimaal en passend licentiemodel. Voor diverse bedrijven, overheids- en zorginstellingen zijn wij trusted advisor in software asset management, licentie-optimalisatie en inkoopadvies.

Het realiseren van gezamenlijk succes is ons bestaansrecht, voor u betekent dat: een lagere TCO, succesvolle bigdata-projecten, gebruik van alternatieve infrastructuren (zoals de cloud) en een verhoogde schaalbaarheid en flexibiliteit.

We helpen u uw Oracle-licenties op het gebied van big data, datawarehousing en analytics slimmer in te richten en in te kopen, zodat u uw innovatieve doelstellingen behaalt. Benieuwd of uw organisatie ook efficiënter om kan gaan met software en kosten kan besparen? We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.

Wilt u weten hoe u de Oracle licentierisico's drastisch kunt minimaliseren? Download de whitepaper

Meer weten?

Wilt u meer weten over het efficiënter omgaan met licenties of Big Data oplossingen? Neem dan contact met ons op.

 Neem NU contact met ons op!

Neem contact op

Roy Reijnen

Roy Reijnen

Solution Specialist Big Data & Analytics

Deel deze pagina