CRM Online: een platform voor meer dan alleen sales, marketing en service

29/12/2015 - Madeleine van de Rotten, Cloud Consultant COMPAREX / Arthur Hospers, CRM Consultant Sparked

CRM, iedereen is eraan verslingerd. Veel marketing-, sales- en serviceorganisaties kunnen niet zonder. Ze gebruiken het om uitsluitend prospects en klanten te registreren en correspondentie te beheren. En dat is jammer. Er is namelijk veel meer mogelijk met CRM. In deze blog gaan we in op een aantal mogelijkheden van het cloudpakket Microsoft Dynamics CRM Online.

CRM Online is eenvoudig in gebruik, simpel in beheer en toegankelijk vanaf elk apparaat. De toepasbaarheid beperkt zich niet tot sales en marketing. Heeft u er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om het systeem te gebruiken voor contractmanagement, het beheren van uw in- en verkoop-overeenkomsten? Of voor nog een stap verder: het managen van uw leveranciers? Voeg interne en externe klantbeoordelingen toe en houd daarover de correspondentie geordend.

360-graden beeld

Ook uw huidige relatiebeheer kunt u naar een hoger plan trekken. Zo maakt de slimme inzet van Microsoft Dynamics CRM Online een 360-graden beeld van uw klanten mogelijk. Elke interactie tussen klant en organisatie legt u in het systeem vast: alle correspondentie, iedere afspraak. Bij een volgend contactmoment heeft iedere persoon binnen het team direct alle relevante en actuele informatie paraat. Nuttig dat u kunt zien dat bijvoorbeeld uw collega gisteren telefonisch contact heeft gehad over een onderwerp.

Social Engagement

Sociale media verdienen meer dan ooit uw aandacht. Zou het niet handig zijn om klachten op Twitter, Facebook of LinkedIn officieel in het CRM-systeem te registreren voor opvolging en terugkoppeling? Of beklagen mensen zich juist over uw concurrent? Zet de tweets of posts in uw systeem en maak er een verkoopkans van. Hiervoor breidt u CRM Online eenvoudig uit met Microsofts Social Engagement module.

Inzetbaar in iedere branche

Het nut ervan beperkt zich dus niet tot de marketing- en salesafdeling van commerciële organisaties. Zo gebruikt de gezondheidszorg het ook voor de verwerking van intakegesprekken en het bijhouden van zorgdossiers. En lokale overheden zetten het systeem bijvoorbeeld in om ondernemingen in gemeenten beter in kaart te brengen en er een relatie mee op te bouwen.

De eerste stap

Wilt u weten hoe ook úw organisatie meer uit CRM Online haalt? De experts van COMPAREX lichten het graag toe tijdens een uitgebreide workshop. Die stellen zij dan speciaal voor uw organisatie samen. U ziet direct wat de mogelijkheden zijn en kunt samen met deskundigen uw specifieke situatie onder de loep nemen.

COMPAREX organiseert bovendien op 27 januari een event over Microsoft Dynamics CRM Online en hoe u het kunt inzetten. Heeft u interesse in deelname aan dit event of een workshop? Neem dan contact op met Madeleine van de Rotten, Microsoft Cloud Consultant. Zij is bereikbaar via telefoonnummer +31(6) 5324 1682 en e-mail madeleine.van.de.rotten@comparex.nl.

Neem contact op

Madeleine van de Rotten

Madeleine van de Rotten

Cloud Consultant

Deel deze pagina