CRM Online en Office 365 maken van teamwork een peuleschil

2/2/2016 - Madeleine van de Rotten, Cloud Consultant COMPAREX / Arthur Hospers, CRM Consultant Sparked

Sales, marketing, contractbeheer en leveranciersmanagement doe je meestal niet alleen, maar als team. Hoe houdt elk teamlid overzicht van de actuele situatie per contact of contract? Hoe werken collega’s samen als ze niet fysiek bijeen kunnen komen? Een slimme koppeling van Microsoft Dynamics CRM Online met Office 365 helpt ze op weg.

De werkvloer van nu schreeuwt om een geïntegreerde aanpak van CRM en overige kantoorautomatisering. Wat zou het handig zijn als het team de volledige correspondentie van elk contact en contract kan inzien in het systeem voor klantrelatiebeheer. Dat u daar niet alleen de contactgegevens ziet, maar ook de e-mail die de prospect vorige week toestuurde en de strekking van het telefoongesprek dat daarop volgde.

Helikopterview

Een koppeling tussen de cloudtoepassingen Office 365 en CRM Online maakt het mogelijk. De gegevens zijn vanaf elke locatie en elk mobiel apparaat veilig toegankelijk voor elk teamlid met de bijhorende toegangsrechten. Dit schept helderheid en eenduidigheid voor iedereen: een helikopterview is nodig voor succesvol teamwork. Alle teamleden zien namelijk dezelfde informatie: afspraken en documentversies worden centraal bewaard in Office 365 of in OneDrive. Maak daar per klant, contract, leverancier of project een correspondentiemap aan en CRM Online toont de mapinhoud bij de desbetreffende persoon. Zo is elk teamlid altijd op de hoogte en blijft geen verkoopkans of klantvraag onbeantwoord.

Online samenwerken

Een koppeling tussen Office 365 en CRM Online levert veel meer voordeel op. Wat te denken van de combinatie met Groups for Office 365, de eenvoudig in te richten en af te schermen online samenwerkingsplek voor projectteams? Het is een van de minder bekende pareltjes van Microsofts cloudpakket. Het is kinderlijk eenvoudig om per project zo’n virtuele werkvloer aan te maken en collega’s toe te voegen. Geen maatwerk, niet moeilijk. Office Groups wordt standaard meegeleverd met Office 365 en hoeft u slechts eenmalig in te stellen.

Skype for Business

Vanuit het CRM-systeem direct bellen met de klant? Ook dit is geen probleem. Microsoft Dynamics CRM Online integreert via Office 365 naadloos met Skype for Business. Zoek vanuit het klantenbestand het gewenste contact op en zet met een muisklik een Skype-gesprek op. Het systeem logt de call en voegt deze automatisch toe aan de activiteitenfeed bij de klant in kwestie. U dient voor deze functionaliteit in Office 365 de optie Telefonie aanvullend af te nemen.

Elke organisatie is gebaat bij gebruiksvriendelijke en gemakkelijk te beheren kantoortoepassingen. De geïntegreerde cloudoplossingen Microsoft Office 365 en CRM Online bieden dit als geen ander. Het betekent dat medewerkers alle toepassingen vanuit één overzichtelijke werkplekomgeving benaderen. Die werkplek is bovendien vanaf elke locatie en elk device veilig toegankelijk. Daarnaast is het beheer van alle gebruikers eenvoudig centraal geregeld in de admin-omgeving van Office 365.

Meer weten?

Profiteer ook van een geïntegreerde cloudaanpak van kantoorapplicaties! Wilt u weten hoe uw organisatie meer uit de combinatie van CRM Online en Office 365 haalt? De experts van COMPAREX lichten het graag toe. Zij weten welke mogelijkheden uw situatie optimaliseren en wat daarvoor nodig is. Heeft u al Office 365, dan kan een CRM Online Professional abonnement voor een gereduceerd bedrag worden aangeschaft.

Wilt u dus meer weten? Neem dan contact op met Madeleine van de Rotten, Microsoft Cloud Consultant. Zij is bereikbaar via telefoonnummer +31(6) 5324 1682 en e-mail madeleine.van.de.rotten@comparex.nl.

Neem contact op

Madeleine van de Rotten

Madeleine van de Rotten

Cloud Consultant

Deel deze pagina