CLOUD first: De nieuwe generatie Microsoft oplossingen

31/07/2014 - Madeleine van de Rotten, Cloud Consultant COMPAREX / Tom Rovers, Business Consultant Sparked

Hoe prettig zou het zijn wanneer u als gebruiker toegang heeft tot alle middelen om uw werk zo snel en efficiënt mogelijk te doen?

Microsoft heeft het antwoord gevonden in de Microsoft Cloud producten die zij ontwikkelen. Office365 en Microsoft Azure zijn de ontwikkelde Cloud-diensten die iedereen inmiddels wel kent. Maar er wordt onverminderd doorontwikkeld. Microsoft lanceert nieuwe cloud-diensten, die niet meer in een on-premise variant zullen verschijnen. Yammer, Power BI en Delve (tot begin juli nog bekend onder de naam Project Oslo) zijn hier voorbeelden van. Hiermee zet Microsoft koers richting ‘cloud-first’ in de toekomst. Madeleine van de Rotten (Partner Alliance Manager bij COMPAREX) en Tom Rovers (Business Consultant bij Sparked) bloggen over deze nieuwe generatie Microsoft oplossingen.

Samenwerken in Yammer

Yammer wordt binnen organisaties gebruikt als sociaal netwerk. Dit is een plek waarop medewerkers informatie met elkaar delen, vragen stellen en op de hoogte blijven van waar collega's mee bezig zijn.
Sinds Microsoft Yammer heeft overgenomen wordt dit sociale netwerk met steeds meer andere Microsoft diensten geïntegreerd.

Zo is het inmiddels mogelijk om Yammer feeds terug te laten komen in Dynamics CRM, SharePoint en Outlook. Maar Yammer kan ook geïntegreerd worden met tools als Office Online (voorheen Office Web Apps). Hierdoor vormt Yammer een 'sociale laag' over Office 365 heen. Welke waarde creëert dit voor een organisatie en haar eindgebruikers? Dat leest u in het onderstaande interview met Madeleine en Tom.

Wat levert het gebruik van Yammer een organisatie op?

Tom: Yammer is heel leuk om te gebruiken. Hierdoor onderschatten mensen weleens hoe groot de waarde van Yammer voor een organisatie is. Bij Sparked laten we dit zien door de berichten die het waardevolst zijn voor onze organisatie te taggen met het topic #YamWin. Zo kan ik de succesmomenten snel ophalen via de zoekfunctie. De grootste waarde van Yammer zit voor ons in het bij elkaar houden van een groep medewerkers die door het hele land werken.

Madeleine: Als ik een bericht op Yammer zet over bijvoorbeeld een nieuw Microsoft product, dan reageren mijn collega’s hier direct op met aanvullende informatie en ideeën. De snelheid waarmee we over één onderwerp of product informatie verzamelen en delen, is een voorbeeld van efficiency die we nog niet eerder hebben bereikt. Onze organisatie is de afgelopen tijd hard gegroeid en kent verschillende kantoren en afdelingen. Juist dan is Yammer dé tool die voor verbinding zorgt tussen mensen en afdelingen.

Waarvoor gebruik je Yammer het meeste?

Tom: Ik gebruik Yammer in de eerste plaats om op de hoogte te blijven van wat er speelt binnen mijn organisatie. Als consultant ben ik veel onderweg en bij klanten. Via Yammer blijf ik op de hoogte en weet ik waar mijn collega's mee bezig zijn.

Madeleine: Yammer zetten wij binnen onze organisatie in om informatie te delen. Hoe groter de organisatie is, des te minder informatie neem je tot je over de bezigheden van directe collega’s. Laat staan de collega’s van andere afdelingen. Vroeger werd informatie gedeeld door bijvoorbeeld een interne nieuwsbrief. Maar hier is de ruimte beperkt en de informatie in sommige gevallen al achterhaald. Met Yammer kunnen we alle interessante informatie , documenten en artikelen direct delen en ook weer makkelijk terug vinden.

Wat is je favoriete Yammer feature?

Tom: Het geven van 'Praise' aan een collega vind ik een van de krachtigste features. Als ik heb samengewerkt met een collega die het uitzonderlijk goed heeft gedaan, is dit een mooie manier om dat aan hem en aan de rest van de organisatie te laten weten.

Madeleine: Het is mogelijk om ook externe netwerken te koppelen aan je eigen account. Zo heeft Microsoft een Office365 Yammer netwerk opgezet, waar Microsoft partners over de hele wereld ervaringen en ideeën delen. Ik haal hier ontzettend veel informatie vandaan die mij helpt in mijn dagelijkse werk. Yammer biedt dus ook de mogelijkheid om buiten de grenzen van de organisatie informatie te delen.  

Kun je een Yammer succesverhaal van een van je klanten delen?

Tom: Een van onze klanten, Improve Digital, is een snel groeiend bedrijf in de online advertising industrie. Het bedrijf heeft medewerkers en kantoren door heel Europa. Hierdoor is het management bijna altijd onderweg. Door Yammer te gebruiken blijven ze, ondanks het vele reizen, wel heel goed betrokken. Zo vieren ze kleine successen bijvoorbeeld samen met hun medewerkers door berichten te liken.

Madeleine: Samen met Sparked hebben we een van onze klanten in de zorg geholpen met de implementatie van Yammer. Deze klant had al Office 365 licenties en kon hierdoor zonder extra kosten het platform in gebruik nemen. Dankzij de focus op adoptie waren er binnen twee dagen meer dan 200 gebruikers. We zien dat steeds meer van onze klanten op deze manier hun Office 365 licenties verder benutten.

Hoe kan een organisatie het beste starten met Yammer?

Tom: Het leuke van Yammer is dat je heel snel kan starten. Ik raad aan om een kleine groep enthousiaste gebruikers te verzamelen en te brainstormen over de mogelijkheden. Neem daarna contact op met Sparked en we maken samen een plan!

Madeleine: Yammer is tegenwoordig een onderdeel van Office365 Enterprise Plan E1, E3 en E4. Er zijn veel organisaties die al beschikken over deze Office365 functionaliteit. Bovendien is Yammer alleen in de Cloud beschikbaar en is een investering in hardware daardoor niet nodig. Ook is de implementatie ervan eenvoudig, waardoor de investering ook hier minimaal is. Het is wel belangrijk dat er goed nagedacht wordt over de doelstellingen van Yammer binnen de organisatie voordat je start. Daar kunnen wij, met de ervaringen die we al hebben opgedaan, samen met Sparked bij helpen.

Hoe creëer je intern draagvlak en betrek je zoveel mogelijk collega’s bij Yammer?

Tom: Yammer groeit in het begin meestal razendsnel. De uitdaging is juist om gebruikers vast te houden. Hiervoor betrek ik altijd het management en een groep van de meest enthousiaste gebruikers.

Madeleine: Het is aan te raden om een projectgroep samen te stellen met daarin enkele gebruikers. Voorwaarde daarbij is dat daar mensen van verschillende afdelingen bij betrokken moeten worden. Zij zijn dan de interne ambassadeurs voor het gebruik van Yammer, maar zijn ook de vraagbaak en aanspreekpunt voor collega’s. Natuurlijk helpt het ook als het management actief is op Yammer en hierin een voorbeeldfunctie toont aan het personeel. Eén van de grootste voordelen hierin is dat Yammer qua interface veel vergelijkingen toont met Facebook en Twitter, platformen die door veel collega’s in het dagelijks leven al gebruikt worden.

Welke laatste tip wil je geven aan gebruikers van Yammer?

Tom: Download de app! Er is een Yammer app voor elke smartphone en tablet beschikbaar. Ik gebruik Yammer vaker onderweg dan van achter mijn PC. Daarnaast kan je via de app ook snel foto's maken en delen. Goede en leuke foto's zijn onmisbaar voor elk Yammer-netwerk en leveren over het algemeen de meeste interactie op!

Madeleine: Denk bij iedere mail die je stuurt naar meerdere collega’s of je dit ook via Yammer zou kunnen delen. Binnen mijn organisatie is erg veel mailverkeer. Dit wordt dankzij Yammer verminderd.  

Probeer Yammer Enterprise via een gratis proefabonnement op Office 365 en maak gebruik van een uur kosteloze online-ondersteuning door Tom om u op weg te helpen.

Contact Tom of Madeleine voor vragen of om de verdere ervaringen met klanten te delen.

Dit is de eerste blog uit een serie artikelen over de nieuwe generatie diensten van Microsoft, onder de naam CLOUD first.

Neem contact op

Madeleine van de Rotten

Madeleine van de Rotten

Cloud Consultant

Deel deze pagina