Connectivity: Van essentieel belang voor de beste Cloud-ervaring

18/05/2015 - Madeleine van de Rotten, Cloud consultant COMPAREX

Wij merken dat het belang van connectivity nog wel eens onderschat wordt bij een migratie naar de cloud. Het is echter een uitermate belangrijk aspect wanneer u succesvol gebruik van cloud-diensten wenst te maken. 

Niets is immers zo frustrerend dan een verbinding die niet werkt zoals u zou willen. Heeft u voor een migratie naar de cloud van te voren niet goed nagedacht over de kwaliteit en de capaciteit van de connectivity? Dan bestaat de kans dat de cloud niet gaat brengen wat u ervan verwacht! In het migratietraject naar de cloud dient u enkele beslissingen rondom connectivity te maken. Via antwoord op een aantal vragen helpen wij u in deze blog alvast op weg. 

Wanneer connectivity een ondergeschoven kindje blijft, kan dit zelfs bedrijfskritische gevolgen hebben. Bijvoorbeeld wanneer u de cloud gebruikt om uw ERP-databases te synchroniseren. Maar ook zaken zoals een trage verbinding en lange wachttijden kunnen leiden tot gefrustreerde gebruikers. Een goede gebruikerservaring is voor een succesvolle cloud implementatie van zeer groot belang.

Behoefte aan goede internetverbindingen groeit exceptioneel

Cloud providers bieden hun services aan via het internet. De meeste internetkabels zijn zogenaamde Submarine communicatie kabels. De eerste werd in 1854 al gelegd ten behoeve van telefonie. Sindsdien zijn er veel meer bijgekomen en worden ze onder water gelegd, omdat dit een stuk eenvoudiger is dan over het land heen.

In 2014 waren er wereldwijd ongeveer 285 van deze kabels, met een totale lengte van ongeveer 880.000 km (!). Dit is een verdubbeling sinds 2012.

Voor de meeste toepassingen werkt internet goed genoeg, maar er is geen garantie op quality of service of snelheid. In een bedrijfskritische omgeving is het daarom beter om eigen verbindingen te leggen. Dat is mogelijk. Er is immers een ruime keuze aan verbindingspaden over land, over de zeebodem of via de satelliet. Carriers zijn er ook in overvloed: wereldwijd meer dan 2.000. Van wereldwijde giganten tot lokale spelers, elk met hun eigen leveringsvoorwaarden en SLA’s.

Hoe kiest u de juiste aanbieder van connectivity-diensten?

Hier ligt één van de eerste uitdagingen voor u als organisatie: het in kaart brengen en inventariseren van het grote en gevarieerde aanbod. De volgende uitdaging is het maken van een keuze voor een bepaalde aanbieder. Hoe weet u of die specifieke aanbieder dat levert, wat precies past bij uw bedrijfsbehoeften? Gaat u met een specifieke partij ‘in zee’ die zijn eigen lijn zelf in bezit heeft? Dan gebruiken zij altijd en alleen hun eigen lijnen. U bent hierin minder flexibel, en ook de kwaliteit is hierin niet altijd gegarandeerd.

Misschien heeft u meer bandbreedte nodig, of een hogere snelheid. Soms is de prijs op een bepaalde route van een concurrent veel gunstiger. Wij raden het dan ook aan om een specialist in te schakelen die het complete veld overziet en die in staat is de beste verbindingen te leggen, afhankelijk van uw business, applicaties en bedrijfsstrategie. Leveranciersonafhankelijkheid (carrier-neutral) is daarbij het toverwoord. Alleen dan weet u dat het belang van u als klant voorop staat, en niet dat van de aanbieder van een verbinding.

COMPAREX werkt samen met een carrier-neutral partner, Custom-Connect. In plaats van te kiezen voor één aanbieder en hun lijnen, kijkt een dergelijke partner naar úw wensen. Zij zorgen voor de kortste en beste route. Dat kan betekenen dat deze met meerdere carriers moet worden ingevuld; Custom Connect heeft daarvoor contacten met meer dan 1.500 van deze carriers. Zij ontwerpen, bouwen en beheren de beste oplossing en bieden monitoring, support, beheer en andere diensten aan om tot een optimale connectivity te komen.

Welke factoren zijn van belang voor uw interne netwerk?

Als u een snelle, indien nodig redundante, lijn hebt liggen naar uw datacenter of kantoor en tussen de vestigingen, is de optimale connectivity buiten uw kantoor bereikt. Maar hoe zit het dan met uw interne netwerk? Hoe komt u er achter of uw eigen netwerk klaar is om gebruik te gaan maken van cloud-oplossingen? Ook binnen uw eigen netwerk bestaan er namelijk verschillende factoren die de connectie kunnen vertragen of blokkeren. Het is daarom van belang om de mogelijke issues die het gebruik kunnen blokkeren te onderzoeken. Het is aan te raden dit te doen voordat u online services gaat gebruiken. Denk hierbij aan:

  • Routers en Switches
  • Firewalls
  • DNS- en Proxy-servers

Deze zaken kunnen allemaal een vertraging veroorzaken. Dit terwijl het gebruik van Online Services, zoals bijvoorbeeld Office 365, juist een verhoging van de performance vraagt.

Wat heeft uw organisatie in de toekomst nodig?

Voor bijvoorbeeld Office 365 zijn er verschillende tools beschikbaar om de connectiviteit te onderzoeken. Hierbij is capacity planning de eerste stap. U dient te weten hoeveel internetverkeer er gebruikt gaat worden ten opzichte van wat er nu beschikbaar is. Stel, u wenst aan de slag te gaan met OneDrive for Business. Deze oplossing geeft gebruikers een cloud op-slag om documenten op te slaan. Introductie hiervan kan veel extra internetverkeer opleve-ren. Om na te gaan of uw organisatie hier tegen netwerk-issues gaat aanlopen kunt u gebruik maken van de client network bandbreedte rekenmachine van Microsoft.

In een volgende blog gaan wij verder de diepte in en bespreken we mogelijke oplossingen die wij hiervoor aanbieden in samenwerking met onze partners. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft ExpressRoute, uw eigen ingang in de Azure datacenters. Deze komt binnenkort ook beschikbaar voor Office365. Uw bedrijfskritische data en applicaties komen steeds vaker in de cloud te staan. Om hierbij de beste cloud-ervaring te realiseren, is goede connectivity niet alleen een wens, maar steeds meer een eis voor organisaties!

Meer informatie?

Neem dan contact op met cloud-specialist Madeleine van de Rotten

Neem contact op

Madeleine van de Rotten

Madeleine van de Rotten

Cloud Consultant

Deel deze pagina