Omgaan met de transformatie die uw end users doormaken

Het gaat er niet meer om hoe groot een organisatie is, maar om hoe snel en klantvriendelijk u als organisatie uw dienstverlening levert. Niet alleen naar uw klanten maar ook naar uw medewerkers. De snelheid waarmee de zakelijke wereld op dit moment verandert, leidt per direct naar andere wensen en eisen van de end user.

Esther Voskamp, Solution Advisor Digital Content – 4 augustus 2016

De next generation end user heeft behoefte aan een flexibele werkomgeving, optimale toegankelijkheid, verbeterde processen, mogelijkheden om samen te werken en om kennis te delen. Hoe blijft u de competitie voor? Denkt u na over de impact van deze transformatie wanneer u nieuwe software-oplossingen aanschaft en hoe gaat u om met de toenemende vraag van uw klanten?

Vier eigenschappen van de next generation end user

1.    Heeft een flexibele werkomgeving.
2.    Is in staat om eigen werk aan te passen.
3.    Gebruikt nieuwe communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden en deelt informatie.
4.    Verschuift van een kenniswerker naar een lerende werker.

In mijn rol als Solution Advisor Digital Content voer ik dagelijks gesprekken over vernieuwde mogelijkheden van Adobe oplossingen. Er is veel interesse voor snelheid, deployment, beheer en compliance van oplossingen zoals Creative Cloud en Document Cloud (Acrobat). Belangrijk, want deze onderdelen dragen bij aan de snelheid en kwaliteit waarin organisaties hun dienstverlening leveren aan de klant. IT faciliteert de beschikbaarheid, maar het is de end user die centraal staat in het geheel. En deze end user transformeert. 

Hoe gaat u om met de transformatie die uw end users doormaken?

Deze vraag is vaak lastig om duidelijk te beantwoorden. Fabrikanten zoals Microsoft en Adobe trekken de kar binnen deze verandering. Reden voor mij om u te informeren over hoe Adobe haar oplossingen heeft aangepast op deze next generation end user.

1. Heeft een flexibele werkomgeving

In de afgelopen jaren zijn mobile devices in grote getalen en razend tempo toegevoegd aan onze dagelijkse werk- en privé-omgeving. Deze zorgen voor bereikbaarheid en stellen ons in staat om overal ter wereld ons werk uit te voeren. De meeste werknemers worden locatie-onafhankelijk en werken straks waar en wanneer zij willen zolang ze maar internettoegang hebben.

"Gaat u eens na welke impact het heeft op uw bedrijfsresultaat als uw medewerkers niet beschikken over mobile devices om hun werk efficiënt uit te voeren?"

Adobe-oplossingen in de vorm van een subscriptie licentiemodel stellen uw medewerkers in staat om ‘anytime, anywhere on any device’ hun werk uit te voeren. Hiermee is het ook mogelijk om de software vanaf meerdere apparaten te benaderen. Een bijkomend voordeel is dat deze oplossing organisaties grote zekerheid biedt qua compliancy.

2. Is in staat om eigen werk aan te passen

Output wordt steeds belangrijker en moet continu worden verbeterd. Om dit te realiseren heeft de next generation grote behoefte aan continue vernieuwing en ondersteuning van applicaties op de apparaten die zij gebruikt. In de afgelopen 50 jaar was het gangbaar om per 24 of 36 maanden een nieuwe release van een product uit te brengen, voorzien van nieuwe en verbeterde functionaliteiten en ondersteuning van de laatste apparaten en besturingssystemen. De snelheid waarmee tegenwoordig mobile devices beschikbaar komen en nieuwe besturingssystemen worden uitgegeven vindt hier geen aansluiting. 

Adobe-oplossingen in de vorm van een subscriptie model bieden Continuous Deployment. Dit heeft ervoor gezorgd dat Adobe is getransformeerd in de wijze waarop zij hun producten ontwikkelen. Het stelt Adobe in staat om oplossingen te leveren die veel beter aansluiten op de behoefte van u als klant en end user. Als u Adobe oplossingen afneemt in het subscriptie model beschikken uw medewerkers continu en direct over de nieuwste features.

3. Gebruikt nieuwe communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden en deelt informatie

Wij zijn actief in een wereld waar samenwerken één van de belangrijkste aspecten is om een succesvolle onderneming te leiden. Wij gaan steeds vaker uit van de kracht van een ander en combineren dat met onze eigen kracht/specialisatie. Medewerkers die met elkaar samenwerken en kennis delen om zo tot een optimaal resultaat te komen of bedrijven die met elkaar samenwerken om zo de concurrentie met andere bedrijven aan te gaan. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om processen efficiënt in te richten.

Met Collaborate Live, Creative Cloud Libraries en Behance stimuleert Adobe samenwerken en productiviteit. Collaborate Live en Creative Cloud Libraries bieden een workflow om samen te werken aan documenten en creatieve assets. Deze tools maken het mogelijk om snel en eenvoudig content te delen met teamleden en klanten. Met deze oplossing is het niet meer relevant waar of op welk device je aan het werk bent.

4. Verschuift van een kenniswerker naar een lerende werker

De next generation end users leren wanneer zij dat willen en nodig achten. Technologie heeft medewerkers en informatie verbonden ‘anywhere, anytime, on any device’. Dit betekent dat leren niet meer plaats hoeft te vinden op een vaste plaats en tijdstip. Leren kan nu gebeuren via kanalen die aansluiten op deze behoefte. 

De Online Learning Services van Adobe biedt end users voldoende informatie om succesvol te werken met de nieuwste tools, functionaliteiten en is overal ter wereld en op elk device te raadplegen. 

Bent u klaar voor de next generation end user?

Wilt u als organisatie ook efficiënter werken, uw klanten de mogelijkheid geven om flexibel te werken op elke locatie waar ook te wereld en uw mensen de juiste tools geven om samenwerking mogelijk te maken, dan heeft Adobe hier geschikte oplossingen voor. Onze specialisten zijn dagelijks in gesprek met klanten over de werkplek van de toekomst en de vraagstukken van de next generation end users.

Heeft u ook behoefte aan een sparringpartner die u kan begeleiden naar een toekomstbestendige organisatie, neem dan contact met mij op of (in mijn afwezigheid) met Lourens Klootwijk via lourens.klootwijk@comparex.nl.

Neem contact op

Lourens Klootwijk

Lourens Klootwijk

Teamleider Security & Information Management

Deel deze pagina