Inkoop vormt de missing link voor een succesvolle cloudmigratie

Naar verwachting draait in 2020 meer dan de helft van de bedrijfsinfrastructuur buiten het eigen datacenter. En niet voor niets. De cloud maakt ondernemen veel eenvoudiger. Medewerkers hebben direct toegang tot capaciteit en services om doelgericht te innoveren. Dit heeft wel impact op het inkoopproces. Voor inkoopprofessionals betekent de cloud in aanvang juist meer complexiteit. Hoe bewaken zij de balans tussen flexibiliteit van de business en controle over het inkoopproces en de kosten?

Door Michel van Teijlingen, Managing Director COMPAREX Nederland

Van licentie naar ‘as-a-service’

De cloud kent meerdere verschijningsvormen: private, public en hybride. Hierdoor ontstaat voor de inkoopafdeling ook een hybride situatie. Voorheen lag de focus vooral bij aanschaf en beheer van licenties. Inmiddels nemen organisaties veel diensten ‘as-a-service’ af en is het aantal leveranciers en contractvormen sterk gegroeid. Naast softwarelicenties, zijn er abonnementen of pay-per-use afspraken. In deze nieuwe situatie is het essentieel dat inkopers het overzicht behouden. Enerzijds om de kosten in de hand te houden, maar vooral ook om te zorgen dat de business optimaal kan (blijven) functioneren.

Compleet beeld van voorwaarden, prijzen en risico’s

In de praktijk is dat vaak een uitdaging. Een kenmerk van de cloud is bijvoorbeeld snelheid. IT kan razendsnel een server activeren of een workload migreren. De inkoopafdeling moet dit proces on-the-fly faciliteren en wel een compleet beeld van de voorwaarden, prijzen en compliance risico’s houden. In een wirwar van diensten en leveranciers is dat niet eenvoudig. Traditioneel zijn licentiebeheer en Software Asset Management (SAM) praktische middelen om de benodigde transparantie te creëren. Dat is onmisbaar om de voordelen van clouddiensten daadwerkelijk naar concrete businesswaarde te kunnen vertalen.

Centrale portal voor administratie, activatie en contractafspraken

Om dat waar te maken en grip op de veelheid aan diensten en prijsafspraken te ontwikkelen, kijken steeds meer organisaties naar een portal voor alle IT-diensten, on-premises en in de cloud. Deze centrale omgeving verenigt administratie en activatie met bestaande en nieuwe contractafspraken. Daarnaast is inzichtelijk of activiteiten compliant zijn aan de afspraken met grote leveranciers. Door alles centraal te monitoren en te beheren, houdt een organisatie de kosten in de hand. Extra voordeel is dat het overzicht informatie biedt om bestaande diensten te optimaliseren. Bijvoorbeeld door workloads vanwege kosten naar een andere leverancier te verhuizen.

Van inspiratieworkshop naar een cloud roadmap

Zo’n portal waar medewerkers zelfstandig clouddiensten afnemen, inclusief een overzicht van de servers en capaciteit, is voor veel organisaties nu nog toekomstmuziek. Toch is het essentieel om dit nu al als uitgangspunt te nemen en een innovatie-achterstand te voorkomen. Daarvoor is het noodzakelijk om aan te sluiten bij het groeimodel dat de cloud biedt. Dus niet alleen kijken naar wat er nu nodig is, maar vooruit kijken. Concreet betekent dat scenario’s ontwikkelen, toetsen en vertalen naar een concrete roadmap. Steeds met oog voor de gevolgen voor het inkoopproces. Dit is de missing link als uw organisatie de voordelen van de cloud zonder verborgen kosten wil benutten. En als uw organisatie wil zorgen dat interne klanten toegang hebben tot de diensten en capaciteit om continu te innoveren.

Uw ideale weg naar de cloud?

Onze cloudexperts bieden de kennis en diensten voor een beheerbare en betaalbare reis naar de cloud. Van inspiratiesessie en een haalbaarheidsscan tot een compleet aanbod van clouddiensten. Volledig op basis van bewezen expertise op het vlak van licentiebeheer en SAM.

Heeft u inspiratie nodig voor uw ideale reis naar de cloud? Neem dan contact op met ons Cloud Solutions team.

Komt u ook naar onze roundtable op ProcureCon?

Op 5 en 6 december staat ProcureCon IT in Amsterdam in het teken van interactieve case studies, diepgaande roundtables, workshops en netwerkmogelijkheden. Een uitgelezen kans om uw kennis te vergroten, nieuwe oplossingen te ontdekken voor de problemen waarmee u als Senior IT Inkoper wordt geconfronteerd en contacten op te doen waarvan uw organisatie de komende jaren profiteert.

Ron Vermeulen, Manager Cloud Solutions, bespreekt tijdens zijn roundtable hoe u bedrijfsinnovatie mogelijk maakt met behoud van cost management. Wilt u daar ook bij zijn?

Schrijf u dan nu in en ontvang 15% korting op de toegang met de code ‘COMPAREX15’.

 Meer informatie over dit evenement vindt u hier

Neem contact op

Deel deze pagina