Naar de cloud met behoud van de regie? Dat kan!

12/02/2016 - Daan van Baardewijk, Teamleider Computing Everywhere

De voordelen van de cloud worden breed uitgemeten. Flexibiliteit, schaalbaarheid en betalen voor gebruik zijn veelgehoorde pluspunten. Toch zijn veel organisaties terughoudend. Hun belangrijkste bezwaar is het verlies van controle. Waar staat mijn data dan? En kan ik nog wel terug? Deze vrees is echter ongegrond.

Natuurlijk is het verstandig om goed na te denken welke workloads geschikt zijn voor de cloud. Organisaties willen de regie over applicaties niet verliezen of afhankelijk zijn van een leverancier. En dat is ook helemaal niet het geval.

Cloud als uitbreiding van uw eigen datacenter

Zeker bij een keuze voor VMware vCloud Air. Deze private cloud is namelijk een logische uitbreiding van uw eigen datacenter. Hierdoor is het heel eenvoudig om applicaties en workloads in de cloud onder te brengen. Zonder concessies aan vrijheid en flexibiliteit, en zonder de controle te verliezen. Deze vCloud Air is namelijk gebaseerd op VMware vSphere waardoor de bestaande beheersprocessen en voorwaarden rondom beschikbaarheid en veiligheid nog steeds door u beheert en beheerst worden.

Met een druk op de knop naar de cloud

VMware vCloud AirHet besluit om naar de cloud te gaan is in mijn ogen helemaal niet zo ingrijpend. En zeker niet risicovol. U kunt morgen al aan de slag met een testomgeving. Met een druk op de knop en zonder eerst hardware aan te schaffen en in te richten. Dus geen kosten en inspanningen vooraf en puur op basis van pay-per-use.

En als het niet bevalt, haalt u de omgeving uit de lucht of weer terug naar uw eigen datacenter. Er zijn nog veel meer scenario’s te bedenken waarbij de cloud een uitkomst biedt. Bijvoorbeeld als hardware aan het eind van de levensduur is. Waarom zou u nog apparatuur aanschaffen als de benodigde capaciteit ook via vCloud Air toegankelijk is. Volledig afgestemd op uw eisen en wensen.

Lage drempel en minimale risico’s

De drempel naar de cloud is niet hoog en de overstap kan nu meteen. U bepaalt immers het tempo en het gebeurt allemaal binnen uw eigen extended netwerk. De risico’s zijn minimaal. Om u in dat proces te inspireren en begeleiden, organiseert COMPAREX praktische inspiratieworkshops. Onze experts informeren u graag over cloud trends en ontwikkelingen. Daarbij maken we direct de vertaalslag naar uw omgeving en organisatiedoelstellingen. En zoals gezegd hoeft u niet bang te zijn dat wij het initiatief overnemen. De regie ligt hoe dan ook bij u.

Cloudinspiratie opdoen?

Wilt u weten hoe ook uw organisatie kan profiteren van de voordelen die de cloud biedt? Nieuwsgierig hoe VMware vCloud Air de drempel naar de cloud voor uw organisatie kan verlagen? Laat u inspireren en op maat informeren door Daan van Baardewijk, Teamleider Computing Everywhere. Hij helpt u graag verder! Zijn telefoonnummer is 06 - 1156 8130. U kunt Daan ook mailen.

Neem contact op

Daan van Baardewijk

Daan van Baardewijk

Teamleider en Solution Advisor Computing Everywhere

Deel deze pagina