De cloud wordt pas interessant als u ook de processen erop afstemt

27/11/2015 - Ron Vermeulen, Manager Cloud Solutions

Een stap in de cloud is voor veel organisaties een stap in het onbekende. Ze werpen zich uit het vliegtuig en hopen maar dat de cloud hen opvangt. Dat ze met slimme manoeuvres de thermiek kunnen opzoeken en zo nieuwe hoogten bereiken, zal de meesten ontgaan.

Noem 'cloud computing', en Office 365 is het eerste waar veel organisaties aan denken. Het cloudgebaseerde kantoorautomatiseringspakket van Microsoft is een gemakkelijke kennismaking met de cloud. Maar bij Office 365 hoeft het niet blijven. De voordelen ervan blijven beperkt wanneer u het integreert in uw traditionele werkplekinrichting.

De echte voordelen van werken vanuit de cloud ervaart u pas als u de bedrijfsprocessen en werkstijl erop durft aan te passen. Bijvoorbeeld door alle bedrijfstoepassingen te benaderen via de browser. Dat is handig voor medewerkers die veel werken vanuit huis, bij de klant of via hun smartphone of tablet. De dienstverlening van uw organisatie hoeft zich dus niet meer te beperken tot op de werkvloer en binnen kantoortijden.

Workspace 365

Het lijkt een hele opgave om alle bedrijfstoepassingen via internet beschikbaar maken, maar is dat niet per se. Met Workspace 365, een dynamisch cloud platform, koppelt u Office 365 aan uw andere systemen, zoals die voor CRM, ordermanagement en de financiële administratie. Het maakt daarbij niet uit of deze systemen draaien op uw eigen servers of als webdienst beschikbaar zijn via de leverancier.

Workspace 365 brengt overzicht in uw bedrijfsautomatisering en bezorgt uw personeel gebruiksgemak, werkgenot en flexibiliteit. Bedrijfsprocessen kunnen eenvoudiger, mede doordat gebruikers via internet en hun smartphone probleemloos en veilig toegang krijgen tot de applicaties, documenten en data van de organisatie. Onze ervaring leert dat door Workspace 365 medewerkers het Office 365 platform sneller omarmen en nog productiever zijn.

Applicaties naar de cloud

Uw organisatie profiteert niet alleen door werkplekken vanuit de cloud aan te bieden via Workspace 365. U kunt ook veel winst behalen door bedrijfsapplicaties naar de cloud te verhuizen als deze zich nu nog in eigen serverruimtes bevinden.

Een gefaseerde overstap van on premise naar de cloud is vaak het beste. Begin eerst met de secundaire taken, zoals de back-up, disaster recovery en het proces van Ontwikkeling, Test en Acceptatie (OTA). Een verhuizing van deze toepassingen verstoort de dagelijkse business niet, terwijl de besparing significant is. Vaak is het drietal namelijk verantwoordelijk voor zo’n 40% van alle vaste IT-investeringen (capex) in een bedrijf. Dit heeft onder meer te maken met de kosten van storagecapaciteit bij back-up en de tweede locatie bij disaster recovery.

Een stapsgewijze overgang op cloud computing bevordert de acceptatie op de werkvloer. Bovendien kan de organisatie in zijn eigen tempo ontdekken wat er nog meer kan. Een regelmatige evaluatie van het applicatielandschap is een goede aanleiding om langzaam meer toepassingen naar de cloud te brengen.

COMPAREX Experience Center

Maak in uw eigen tempo kennis met de cloud! Vind de thermiek om uw organisatie tot grote hoogten te leiden en voorop te lopen in de markt. COMPAREX helpt u daar graag bij.

Wij nodigen u van harte uit in het COMPAREX Experience Center in Amsterdam. U kunt hier kosteloos deelnemen aan een inspiratiesessie, waar u laagdrempelig kennismaakt met Office 365, Workspace 365 en datacenterdiensten. U zit aan de knoppen en ervaart zelf wat mogelijk is.

Meer informatie?

Hebt u interesse in onze clouddiensten of wilt u het COMPAREX Experience Center bezoeken? Neem dan contact op met Ron Vermeulen, Manager Cloud Solutions. Hij is bereikbaar via +31 (0)6 10071 276 of ron.vermeulen@comparex.nl.

Neem contact op

Ron Vermeulen

Ron Vermeulen

Cloud Manager

Deel deze pagina