Microsoft zet sterk in op het Cloud Solution Provider programma en SPLA

Beste keuzes maken in licentieaanbod blijft complex

Afnemen van softwarelicenties kan op steeds meer manieren, allemaal met hun eigen voor- en nadelen voor eindgebruikers. Mooi al die keuzemogelijkheden, maar hoe kies je de beste variant voor jouw organisatie of afnemers? Nieuwe keuzes die Microsoft heeft gemaakt voor de komende jaren tonen ontwikkelingen om rekening mee te houden. Met een sterke focus op CSP-programma’s (Cloud Solution Provider) én SPLA (Service Provider License Agreement).

 Leestijd: 2.45 minuten

Door Martijn Roose, Consultant Hosting en Cloud Solution Provider​

Microsoft presenteerde de eigen plannen voor hosting en het Cloud Solution Provider programma (CPS) tijdens de EMEA SPLA Reseller Summit 2017 in Barcelona. Deze plannen zijn zeer bepalend voor de ontwikkelingen en oplossingen waar we de komende jaren rekening mee moeten houden, zeker voor de oplossingen van Microsoft zelf. Microsoft zet de komende jaren sterk in op CSP en SPLA. Daarbij groeit CSP het snelst, maar beide oplossingen zijn hand in hand op weg naar de steeds verder groeiende (hybrid) cloud. 

Uiteindelijk resulteert de gezamenlijke opmars over enkele jaren ongetwijfeld in één portal voor CSP en SPLA, maar zover is het nog niet. Hoe moet je daar nu mee omgaan en zorg je dat de beste oplossingen uit beide werelden benut worden?

Advies bij keuzemogelijkheden

Microsoft zet in het ‘nieuwe boekjaar’ – vanaf 1 juli 2017 – sterk in op CSP en de geïntegreerde Cloud Services van Azure. Op de markt merken klanten en providers dat in de pakketten die Microsoft aanbiedt. Voor CSP (direct en indirect) lanceert COMPAREX begin juli een nieuwe portal waarin de behoeften van organisaties gekoppeld kunnen worden aan de beschikbare oplossingen. De vraag van verschillende klantgroepen (bijvoorbeeld in de healthcare, advocatuur of voor startups en professional services) staat daarbij centraal. Zo worden klanten en Cloud abonnementen op één plek beheerd met focus op specifieke behoeften in bepaalde sectoren.

Overstappen op voordelen CSP?

Het overzetten van licenties naar een CSP-programma heeft voor organisaties vaak flinke voordelen. Zij betalen enkel voor wat zij gebruiken, zonder betaling vooraf om zo een ideale mix te maken van producten en licenties. Daarbij kunnen licenties flexibel worden toegevoegd, verminderd of er kan overgestapt worden naar andere abonnementen. Want hoe cloud licenties ook zijn afgenomen, ze kunnen altijd worden overgezet naar een CSP-programma (ongeacht het aantal seats). Dat is dus zeker iets om rekening mee te houden.

Licentieroute kiezen, blijft complex

Uiteindelijk – over een aantal jaar – komt al het licentieaanbod ongetwijfeld bij elkaar op één platform, ongeacht de route en voorwaarden waarmee een licentie verkregen wordt. Dat maakt het bestellen zeker nog gemakkelijker, maar voor het kiezen van de juiste licentie(structuur) blijft de hulp van een expert onmisbaar. COMPAREX blijft eigen platforms ontwikkelen om het aanbod van ontwikkelaars goed door te vertalen naar de vraag en behoeften van eindgebruikers.

Meer weten over Cloud Solution Provider?

Wilt u meer weten over hosting of de mogelijkheden van CSP? Stel mij dan gerust vrijblijvend uw vraag via martijn.roose@comparex.nl of neem contact op via 06 - 10 07 13 34.

 

Neem contact op

Martijn Roose

Martijn Roose

Account Manager Hosting

Deel deze pagina