SPLA en Remote Desktop Services worden opnieuw belangrijk

Wat zijn Remote Desktop Services? Met Remote Desktop Services (RDS) kunnen uw medewerkers altijd, overal en vanaf elk apparaat werken zolang zij toegang hebben tot het netwerk of internet. Met SPLA kunnen service providers Microsoft-licenties bij COMPAREX aanschaffen op een maandelijkse basis gedurende een driejarige termijn. Dit maakt het voor u mogelijk om software services en applicaties te hosten voor uw klanten. 

Door Dèni Harrewijn – 4 december 2017

 Leestijd: 3.40 minuten

Je hoort het overal steekwoorden als: Microsoft Azure, Publieke Cloud, Hybride Cloud Management (HCM), Multi Cloud Platform (MCP), verdienmodellen veranderen van hosting business, etc.. Voorop gesteld dat innovatie wordt gedreven vanuit de Cloud, betekent dit niet dat dit het enige model is dat organisaties kunnen inzetten. 

COMPAREX gelooft in de samenwerkende kracht van verschillende modellen, waarbij bedrijfsdoelstellingen leidend zijn en het komt allemaal neer op:

COMPAREX, van oorsprong een onafhankelijke licentie provider, heeft haar intreden in de Managed Services markt gemaakt en is vanuit die gedachte bezig haar partners “future-ready” te maken door te helpen met een gepaste transitie. Deze gepaste transitie wordt gedreven door kennis en het bieden van een helpende hand.

Een korte geschiedenis

Als er wordt gekeken naar een normale werkdag dan kan er worden geconcludeerd dat bij de meeste bedrijven het piek moment in de ochtend en middag zit. Na 18.00 uur en voor 07.00 uur zullen bij de meeste bedrijven de server omgevingen nauwelijks gebruikt worden. Op het moment dat er server hardware wordt aangeschaft betekent dit dat het niet wordt gebruikt en benaderd.

Binnen de Nederlandse markt zijn er nog veel bedrijven die werken met Remote Desktop Services en veel service providers en klanten maken vandaag de dag nog steeds de keuze in het aankopen van nieuwe hardware. De infrastructuur is zo gebouwd dat er altijd ruimte is voor een nieuwe werkplekken en mogelijkheid tot opschalen binnen het eigen datacenter. Men gelooft in buffers binnen het eigen datacenter en snelheid en beheersbaarheid staan voorop. Dit is dan ook de kwaliteit die wordt gekenmerkt. Als dit in een plaatje wordt weergegeven ziet dit er zo uit:

Ultieme gewenste infrastructuur (Cloud)

Aan de andere kant van dit spectrum hebben we de visie van Microsoft. Zij geloven sterk in het maximaal inzetten van technologie ten behoeve van een geharmoniseerde infrastructuur. Door middel van het inzetten van Microsoft Azure en op basis van de gevraagde hoeveelheid precies te leveren, kan er een 100% match gerealiseerd worden om de kosten te besparen. Dit resulteert in een flexibele infrastructuur. Het betekent voor bedrijven dat hun volledige infrastructuur opnieuw ontworpen moet worden en dit vraagt meer dan enkel VM’s opspinnen.

COMPAREX gelooft in “best of both worlds”. Het gebruik van Remote Desktop Services op Azure is een kosteneffectief alternatief voor het aankopen van nieuwe hardware. Desktop as a Service is ideaal voor het uitbreiden vanuit de Cloud voor het het leveren van Windows applicaties of volledige desktops aan gebruikers. Ongeacht of dit via het internet gaat, via VPN met het kantoor, of er gebruikt wordt gemaakt van thin-clients, daar waar u voor de keuze staat om opnieuw hardware aan te kopen dagen wij u uit om na te denken om Microsoft Azure in te gaan zetten.

Ook hier hebben wij gekozen om onze Managed Services intreden te laten doen, om u van het grootste gemak te voorzien in uw behoefte. Dit resulteert in een flexibel model inclusief exit-strategy.

De voordelen om Remote Desktop Services vanuit Azure te gebruiken

  • Bespaar geld door het juist managen, aankopen en onderhouden van hardware door het verplaatsen van Remote Desktop Services naar Azure en verlaag het nummer van Virtual Machines die nodig zijn voor het deployen van een omgeving;
  • Verlaag uitgaven door enkel te betalen wat je nodig hebt – richt het oog op de daadwerkelijk benodigde resources en verlaag in dal momenten of als u ze niet meer nodig hebt.
Op het moment dat u als organisatie een eerste kennismaking heeft gemaakt met Microsoft Azure is de stap een stuk makkelijker om ook eens te gaan kijken naar diensten als:
 
  • Disaster recovery (ASR)
  • Gepersonaliseerde Health Monitoring (SCOM en OMS)
  • MDM vanuit de Enterprise Mobility + Security suite van Office 365

Wilt u meer informatie?

Mocht u naar aanleiding van dit artikel van gedachten willen wisselen, dan kunt u contact opnemen met of Deni Harrewijn.

 

 

Neem contact op

Dèni Harrewijn

Dèni Harrewijn

Cloud Consultant

Deel deze pagina