Businesskansen snel verzilveren met de cloud

Flexibiliteit en kostenbesparingen staan bovenaan de lijst van keuzeargumenten voor clouddiensten. Als een organisatie echter concreet wil profiteren van deze voordelen, is snelheid essentieel. Wanneer zich een business kans voordoet, is het zaak om direct te reageren. Dan is er geen tijd voor lange discussies en selectietrajecten. Eenvoudige toegang tot relevante clouddiensten is op dat moment onmisbaar. De praktijk is vaak nog weerbarstig. Het Microsoft Cloud Solution Provider programma helpt organisaties en partners businesskansen direct te verzilveren.

Door Dèni Harrewijn, Cloud Consultant

Flexibiliteit zonder onnodige kosten

Organisaties eisen laagdrempelige toegang tot clouddiensten. Als Cloud Solution Provider Tier 1 bieden we dat al geruime tijd aan. Concreet kunnen bedrijven via onze CSP self-service portal diensten zoals Office365, Enterprise Mobility + Security, Dynamics 365 en Azure aan- en uitzetten zonder tussenkomst van ons als partner. Enkel inloggen op de portal en snel schakelen.

Bijvoorbeeld als een projectteam nieuwe werkplekken nodig heeft of als er op korte termijn een testomgeving in de lucht moet. Dit alles wel met professionele support binnen handbereik. Deze enorme flexibiliteit, leidt niet tot onnodig hoge kosten, integendeel. Klanten betalen puur voor de gebruikte diensten en capaciteit. Zij schalen dagelijks op- en af en behouden het overzicht met een overzichtelijke maandelijkse factuur.

Niet opnieuw het wiel uitvinden

Kortgeleden kregen we van Microsoft de kans om ons CSP-aanbod uit te breiden. Als Cloud Solution Provider Tier 2 ontzorgen we nu ook resellers, hosters en ISV’s in de EU en EVA. Ook voor deze groep is snelle toegang tot clouddiensten en goede support onmisbaar voor succes. Hierdoor leggen partners zich 100% toe op het leveren van toegevoegde waarde voor klanten. Het COMPAREX Cloud Center biedt een compleet aanbod clouddiensten, inclusief Packaged en Managed Services die we graag met onze partners binnen het ecosysteem door ontwikkelen en aanbieden. Bovendien profiteren ze van schaal- en kostenvoordelen.

Co-creatie (is USP)

We vinden het belangrijk dat onze partners en klanten succesvol zijn. Om dit te stimuleren werken wij graag samen om gezamenlijke marketingactiviteiten op te zetten en het marktaandeel en verkopen te vergroten. Het is tevens mogelijk om alle ontwikkelde diensten aan te bieden via onze portal, waardoor het bereik meer dan verdubbeld wordt. Het samenvoegen van diensten en verkopen via verschillende kanalen leidt tot meer succes.

Meerwaarde creëren door clouddiensten slim te bundelen

Ook ISV’s willen en moeten de meerwaarde aan klanten tastbaar maken en snel een aanbod op maat kunnen samenstellen. Dat kan bijvoorbeeld door clouddiensten slim te bundelen voor specifieke verticale markten, bijvoorbeeld in de zorg of binnen niches. Het CSP-programma biedt alle ondersteuning die nodig is om snel nieuwe proposities te ontwikkelen en uit te rollen via onze portal.

Partners profiteren zo direct van onze diepgaande licentiekennis en professionele support. Onze experts weten hoe ze clouddiensten moeten inrichten en continu verbeteren. Aan de andere kant helpen overzichtelijke dashboards om controle op de kosten te houden. Dat geldt voor de diensten zelf en bijvoorbeeld voor slimme inkoop van Azure-capaciteit op pay-as-you-go basis. Daarnaast is ook het complete factuurproces goed ingeregeld. Zo behoren onaangename verrassingen tot het verleden.

Nederlandse support op maat, zonder meerprijs

Een extra voordeel is dat onze partners en klanten vragen aan de Expert Desk in het Nederlands kunnen stellen zonder meerprijs. Het waarborgt de SLA 13/5 met een response binnen twee werkuren. Problemen worden daarmee razendsnel opgelost en er is altijd inzicht in de precieze status van tickets. Met het CSP-programma weet een organisatie of partner zeker dat geen kans onbenut voorbij gaat. En dat is niet lastig: enkel inloggen op de portal!

Meer informatie over wat CSP voor u betekent?

Wilt u meer weten over wat het Cloud Solution Provider Programma uw organisatie kan opleveren? Neem dan snel contact op met Dèni Harrewijn.

Neem contact op

Dèni Harrewijn

Dèni Harrewijn

Cloud Consultant

Deel deze pagina