Security en Cloud pakken de hoofdrol tijdens Citrix Summit 2017

Citrix startte het nieuwe jaar traditioneel met het jaarlijkse partner event Citrix Summit. Vanzelfsprekend was COMPAREX dit jaar ook weer van de partij in Anaheim, California. In een gevarieerd programma boordevol boeiende presentaties en workshops lieten wij ons bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen en producten. De sleutelwoorden tijdens deze Summit waren security en cloud. We delen graag waarom.

Door Henk Enter en Martijn Hoogenbosch, Computing Everywhere Consultants

De opening van de Citrix Summit 2017 had een onverwacht Nederlands karakter. In zijn keynote kondigde Citrix CEO Kirill Tataninov namelijk een nieuw partnership aan met Red Bull Racing. Het Formule 1-team van Max Verstappen krijgt toegang tot de meest innovatieve technologie uit het Citrix portfolio.

Citrix gaat partnership aan met Red Bull Racing

Foto: Red Bull

Daarmee hebben de Red Bull engineers overal ter wereld toegang tot de applicaties en data die nodig zijn om hun bolides maximaal te laten presteren. Bovendien kunnen ze 24/7 veilig en effectief samenwerken om het verschil met de concurrentie te maken. Hopelijk helpt deze samenwerking Max Verstappen komend seizoen aan veel podiumplaatsen! Maar er was natuurlijk veel meer nieuws.

New Generation Security Provider

Het is geen geheim dat security momenteel een hot item is bij veel organisaties. Actuele hackschandalen zetten dit onderwerp hoog op de agenda. De noodzaak van goede beveiliging groeit verder omdat inmiddels heel veel organisaties hun data en applicaties uit de cloud aanbieden aan hun eindgebruikers. Naast gebruiksgemak en snelheid, moet ook de beveiliging van data en systemen dan gegarandeerd zijn.

Security heeft nu ook de hoogste prioriteit voor alle producten en oplossingen in het Citrix portfolio. Om die ambitie te onderstrepen, presenteerde het bedrijf zich tijdens de Summit als de New Generation Security Provider. Zo is gewaarborgd dat iedereen optimaal profiteert van de voordelen die de cloud biedt. Ongeacht of applicaties en werkplekken on premise, in een public, private of hybride cloud draaien.

Cloud first krijgt handen en voeten

Ander strategisch nieuws dat Citrix tijdens de summit bekend maakt, is de duidelijke keuze voor een Cloud First policy. Concreet betekent dit dat nieuwe ontwikkelingen en features eerst voor de cloud ontwikkeld worden. Pas daarna volgen de versies voor on premise. Ook bevestigt Citrix de voorkeur voor Microsoft Azure voor zijn diensten, hoewel de nauwe samenwerking met Microsoft al algemeen bekend is. Het Citrix Cloud Platform staat hierbij centraal.

Organisaties die optimaal willen profiteren van de flexibiliteit en kostenvoordelen van de cloud in combinatie met Citrix, adviseren wij de mogelijkheden en kansen van Citrix Cloud serieus te onderzoeken. Een van de grote voordelen van deze keuze is het beheergemak. Aspecten zoals High Availability, SQL en infrastructuurcomponenten zijn standaard afgedekt. Hierdoor neemt de complexiteit van een omgeving in de cloud sterk af.

Dat scheelt CAPEX investeringen en beheerinspanningen. Alles is gewoon goed en betrouwbaar geregeld. De overstap naar de cloud is overigens niet lastig of onnodig kostbaar. Om de migratie van on premise naar de cloud aantrekkelijk te maken kondigde Citrix een speciaal Trade-up programma aan.

Voordelen van de cloud maximaal en veilig benutten

De samenwerking met Microsoft gaat overigens nog verder. Dit bleek uit de aankondiging van nieuwe XenApp en XenDesktop Essentials in de eerste helft van 2017. Hiermee is het mogelijk om apps die op Azure draaien eenvoudig en veilig op elk apparaat aan te bieden. Extra voordeel is dat Citrix als enige Windows 10 vanuit een public cloud mag aanbieden. Er was natuurlijk nog veel meer nieuws, maar het is overduidelijk dat Citrix alles in het werk stelt om organisaties te helpen de voordelen van de cloud maximaal en veilig te laten benutten.

Meer informatie

Wilt u weten wat deze nieuwe ontwikkelingen kunnen betekenen voor uw Citrix omgeving of alvast meer informatie over het Trade-up programma? Neem dan gerust contact op met Henk Enter of Martijn Hoogenbosch. U treft hun gegevens aan de rechterkant aan.

Neem contact op

Henk Enter

Henk Enter

Solution Specialist Infrastructure

Neem contact op

Martijn Hoogenbosch

Martijn Hoogenbosch

Practice Lead Modern Workplace

Deel deze pagina