Citrix portfolio ondergaat een naamswijziging

Citrix heeft de afgelopen jaren een aanzienlijk portfolio opgebouwd. Om de producten binnen dit portfolio beter op elkaar af te stemmen, gebruikt Citrix voor veel van haar producten binnenkort een nieuwe en vereenvoudigde naam. Daarnaast zijn alle producten nu onderverdeeld in drie overkoepelende thema’s. Ik ga hier verder in op de thema’s en ik geef een overzicht van de oude en nieuwe productnaam.

Door Gertjan Jongeneel, Senior Solutions Architect – 28 augustus 2018

 Leestijd: 3.00 minuten

Citrix Workspace

Citrix Workspace biedt een optimale ervaring aan voor zowel de medewerker als de IT-afdeling. De medewerker treft alle benodigde resources aan na eenmalig inloggen op een centrale locatie, oftewel ‘unified app’. Vanaf elke locatie met internettoegang en vanaf nagenoeg elk device. Resources kunnen onder meer bestaan uit alle denkbare soorten applicaties (gepubliceerd vanuit Citrix, maar ook SaaS en mobiele apps) en data vanuit meerdere bronnen. De toegang en performance voor de gebruiker is volledig afgestemd op de context waarin de gebruiker verkeert en de voorwaarden die de IT-afdeling daaraan heeft gesteld. Citrix Workspace bestaat uit de volgende componenten (afhankelijk van de editie en add-ons):

Oude naam Nieuwe naam
Provisioning Services Citrix Provisioning
Receiver Citrix Workspace App
ShareFile Citrix Content Collaboration
StoreFront StoreFront (on-prem only)
Workspace Service Citrix Workspace
Workspace Suite Citrix Workspace
XenApp Citrix Virtual Apps
XenApp and XenDesktop Citrix Virtual Apps and Desktops
XenApp and XenDesktop Service Citrix Virtual Apps and Desktops
XenDesktop Citrix Virtual Desktops
XenMobile Citrix Endpoint Management
XenServer Citrix Hypervisor

Networking

De netwerk gerelateerde producten zijn de afgelopen jaren een steeds belangrijker onderdeel geworden van het Citrix portfolio. Zij bieden een moderne, veilige en geoptimaliseerde ontsluiting van achterliggende producten of diensten en zijn steeds meer software-defined waardoor de flexibiliteit toeneemt. Hieronder het complete overzicht:

Oude naam Nieuwe naam
Cedexis Citrix Intelligent Traffic Management
NetScaler Access Gateway Citrix Gateway
NetScaler ADC Citrix ADC
NetScaler App Firewall Citrix Web App Firewall
NetScaler Management and Analytics System Citrix Application Delivery Management
NetScaler SD-WAN Citrix SD-WAN
NetScaler Secure Web Gateway Citrix Secure Web Gateway
NetScaler Unified Gateway Citrix Gateway
NetScaler Web App Security Citrix Web App Firewall

Citrix Analytics

Dit is een relatief nieuw onderdeel binnen het totaalaanbod. Citrix Analytics past machine learning toe op gegevens die zijn verzameld vanuit het volledige Citrix portfolio. Het gebruikersgedrag is vervolgens te analyseren waardoor je een proactief inzicht krijgt op beveiligingsgebied. De IT-afdeling kan hiermee veel beter beveiligingsrisico’s inschatten en ontvangt op geautomatiseerde wijze waardevolle informatie. Hiermee is de applicatieperformance en de continuïteit op termijn veel beter te waarborgen.

Oude naam Nieuwe naam
Citrix Analytics for Networking Ongewijzigd
Citrix Analytics for Workspaces Ongewijzigd

Wil je meer weten over de veranderingen?

De concrete naamswijziging zal niet van de een op de andere dag gerealiseerd zijn. Waarschijnlijk zal dit voor veel producten pas eind 2018 gerealiseerd zijn. Heb je nog vragen over deze veranderingen of inhoudelijk over de genoemde producten en oplossingen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen of laat jouw gegevens achter in het onderstaande formulier.

 Laat NU je gegevens achter voor meer informatie of advies

Neem contact op

Gertjan Jongeneel

Gertjan Jongeneel

Senior Solution Architect

Deel deze pagina