RES One Service Store

Geef uw gebruikers één loket voor al hun services en software

RES ONE Service Store biedt al uw medewerkers direct toegang tot de zakelijke services en software die ze nodig hebben. Het is een service en app store die het voor medewerkers net zo makkelijk maakt als de App Store op hun mobiele telefoon om software binnen te halen, maar dan toegepast in hun zakelijke omgeving. Is deze ‘one stop shop’ ook interessant voor uw medewerkers?

Door Henk Enter, Senior Solution Advisor Computing Everywhere

Met de RES ONE Service Store geeft u uw medewerkers direct toegang tot applicaties en diensten die zij in hun functie nodig hebben. Het kan gaan om de software waarmee ze werken, zoals Microsoft Office-programma’s of programma’s uit de Creative Suite van Adobe, maar ook om hele praktische zaken, zoals het aanvragen van een leaseauto of mobiele telefoon, het reserveren van een vergaderzaal of het afhandelen van helpdesk tickets zoals het opnieuw aanvragen van een vergeten wachtwoord of de aanvraag van een tijdelijk local admin account. Wanneer een medewerker bijvoorbeeld zijn nieuwe laptop bestelt, komt de aanvraag automatisch bij zijn manager terecht en wordt deze bij goedkeuring besteld. Toestemming verlenen om een applicatie, dienst of asset te gebruiken ligt niet meer bij de IT-afdeling, maar waar het hoort; bij de business.

Voordelen RES ONE Service Store

Er zitten veel voordelen aan het werken met de RES ONE Service Store. Het bespaart tijd, en dus ook kosten, die gewoonlijk zit in standaard terugkerende handelingen zoals nieuwe medewerkers aanmelden, hen de juiste rechten geven voor de applicaties die ze nodig hebben en standaard vragen beantwoorden zoals over een vergeten wachtwoord.

Een nieuwe medewerker aanmelden gaat met de RES ONE Service Store eenvoudig. De afdelingsmanager bepaalt vooraf en gebaseerd op het functieprofiel welke diensten en applicaties hierbij horen. Een HR-medewerker vult vervolgens alle gegevens in van de nieuwe medewerker en krijgt op basis van het gekozen functieprofiel en locatie automatisch de juiste diensten en applicaties toegewezen. Niet alleen het aanmaken van nieuwe medewerkers maar ook het verwijderen van medewerkers is hierdoor een eenvoudig geautomatiseerd proces. U bent dus volledig in controle!

De RES ONE Service Store zorgt voor een verschuiving van de IT naar de business zelf: de business bepaalt tot welke software en diensten de medewerker toegang heeft. De eindgebruiker ziet alles overzichtelijk in één portaal en kan vanaf dag een aan de slag.

RES ONE Service Store: overzichtelijk portaal voor de medewerker
Figuur 1. Overzichtelijk portaal voor de medewerker

Implementatie

De implementatie van de RES ONE Service Store begint met het in kaart brengen van de organisatiedoelstellingen, gebruikersbehoeften en IT-/businessprocessen. Dat gebeurt in de vorm van een interactieve workshop en interviews met stakeholders binnen uw organisatie.

In een roadmap wordt de stip aan de horizon gezet en maken wij samen met u een stappenplan voor de implementatie. Hierbij is het belangrijk de organisatie en de medewerkers actief te betrekken.

Tot slot wordt er een businesscase opgesteld om aan uw management te presenteren. Om de meerwaarde van de RES ONE Service Store in praktijk te toetsen werken wij in een Proof of Concept een aantal scenario’s uit om deze aan de organisatie voor te leggen.

Maak vrijblijvend kennis met de RES ONE Service Store

Samen met RES Software en IT-Value organiseren wij gratis roundtables over één van de belangrijkste ontwikkelingen van 2016/2017. Tijdens de roundtable maakt u kennis met de RES ONE Service Store; in onze visie dé oplossing waarmee u de automatische afhandeling van veel zaken kunt realiseren, met tevreden medewerkers als resultaat.

Wij beantwoorden uw vragen, dagen u uit kritisch te kijken naar uw dagelijkse activiteiten en geven een demonstratie over de mogelijkheden die deze oplossing biedt. Op deze pagina vindt u een overzicht met de aankomende sessies.

Overtuigd? Maak gebruik van ons RES ONE Service Store Pilot Pakket

Voor het inrichten van de RES ONE Service Store is inzicht in het ICT-landschap essentieel. Hiervoor is BlueDolphin van ValueBlue dé tool waarmee u uw processen, applicaties en technologieën in kaart brengt en zo het inzicht creëert waarmee het fundament gelegd wordt voor de RES ONE Service Store. Om u volledig te ontzorgen, bieden wij samen met onze partners IT-Value en ValueBlue een unieke dienst aan. Met dit Pilot Pakket worden BlueDolphin én de RES ONE Service Store in slechts twaalf dagen geïmplementeerd. Meer over deze dienst vindt u hier.

Neem contact op

Henk Enter

Henk Enter

Senior Solution Specialist Computing Everywhere

Deel deze pagina