De dynamische werkplek: wat kán en wat mág

De wensen van de veeleisende jonge generatie medewerkers liggen vaak mijlenver uiteen van de mogelijkheden die de IT-afdeling biedt. Geen Dropbox en laat die iPad maar thuis: beide zijn veel te riskant voor de bedrijfsgegevens. Maar wat als we de IT zo inrichten dat het niet uitmaakt via welk apparaat de medewerkers werken? 

Door Daan van Baardewijk, Teamleider en Solution Advisor en Martijn Hoogenbosch, Consultant - 14 juni 2016

Lastig hè, die medewerkers die hun eigen tablet en Dropbox gebruiken voor werk. Personeel dat zijn eigen plan trekt, terwijl de IT-afdeling alles beheerbaar en veilig wil houden. Werkplekken zijn gekoppeld aan bestaande infrastructuur en toepassingen, dus de mogelijkheden zijn beperkt. En dat is jammer. Vooral jonge medewerkers verwachten een dynamische werkplek en kijken verder als de organisatie die niet kan bieden. 

Strategisch antwoord op de innovation gap

Elke organisatie krijgt met deze veeleisende groep medewerkers te maken. Wacht dus niet te lang met een strategisch antwoord op deze innovation gap, de kloof tussen wat technologisch kan en organisatorisch mag. Een strategisch antwoord waarmee u de medewerkers faciliteert in de meeste wensen. Eentje die het mogelijk maakt dat eindgebruikers kunnen werken op de manier die bij hen past. Of dit nu ‘s ochtends vroeg is of ‘s avonds laat, vanaf een smartphone onderweg of vanaf een desktop thuis: IT moet faciliterend zijn.

Uit oogpunt van de IT is tegenwoordig veel mogelijk om een dergelijke strategie te ondersteunen. Het belangrijkste aspect is de ontkoppeling van software en hardware aan de hand van virtualisatie. Dit is mogelijk op alle gebieden: van gevirtualiseerde hardware, desktops en besturingssystemen, tot netwerken en storage. Een dergelijke ontkoppeling betekent dat het niet meer uitmaakt vanaf welk apparaat de medewerker functionaliteiten benadert. Het betekent ook veel meer flexibiliteit en schaalbaarheid voor uw IT.

Software-defined datacenter en workspace management

De overtreffende trap van ontkoppeling is datacentervirtualisatie. Zo’n software-defined datacenter vormt de basis van cloud computing in eigen beheer. Is uw organisatie terughoudend met de overstap naar de cloud? Bent u niet overtuigd dat uw gegevens bij cloudaanbieders veilig zijn? Dan biedt een software-defined datacenter uitkomst. U houdt alles zelf in de hand.

Combineer de ontkoppelde systemen met een oplossing voor workspace management en de IT-afdeling heeft een beheerplatform dat eenvoudig, snel en veelomvattend werkt. De instelling van rechten per gebruiker, apparaat of locatie wordt gemakkelijker en overzichtelijker dan ooit.

Doe inspiratie op en dompel u onder in technologische oplossingen!

Bent u zich bewust van de mogelijkheden van virtualisatie en de voordelen van workspace management systemen? Wellicht zijn deze oplossingen eenvoudiger te implementeren dan u in eerste instantie verwacht. Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van hybride werkplekken en een software-defined datacenter? Laat u hierover bijpraten en inspireren tijdens een exclusieve COMPAREX inspiratiesessie. 

Strategisch advies

COMPAREX biedt uw organisatie uitgebreid strategisch advies. Onze consultants ondersteunen bij de juiste inzet van technologie en zorgen ervoor dat IT bijdraagt aan de doelstellingen van uw bedrijf. 

In het COMPAREX Experience Center (CEC) demonstreren onze experts vervolgens diverse technische oplossingen, waarmee uw organisatie de innovation gap tussen IT en veeleisende medewerker verkleint of zelfs dicht. Dat gebeurt aan de hand van functionele scenario’s, zoals mobility, hybride workspace en self-servicing. Onder meer technologie van Microsoft, VMwareCitrix, en Veeam is beschikbaar in het CEC. De locatie is vooral bedoeld voor eindgebruikers en managers. Voor het IT-management en de beslissers zijn er speciale visiesessies.

We hebben ook experts die ondersteuning bieden bij de aankoop en het beheer van softwarelicenties. Door de juiste keuzes kan uw organisatie kosten besparen en de IT-omgeving minder complex maken. Samen met onze partners bieden wij bovendien packaged of managed IT services. Daarmee ontlasten wij uw IT-afdeling en zorgen dat alles op rolletjes loopt. Zodat uw organisatie is voorbereid op de veeleisende werknemer met zijn eigen tablet en zijn wens om documenten snel online te delen met collega’s.

Meer weten?

 Neem NU contact met ons op!

Neem contact op

Daan van Baardewijk

Daan van Baardewijk

Teamleider en Solution Advisor Computing Everywhere

Neem contact op

Martijn Hoogenbosch

Martijn Hoogenbosch

Practice Lead Modern Workplace

Deel deze pagina