Lees de blog-artikelen van onze Solution Advisors

17/10/2013 - Belinda de Langen, Solution Advisor Microsoft

U hoort het overal, de cloud is de toekomst. Elke software fabrikant komt met zijn eigen cloud propositie en probeert u langzaam richting de public cloud te bewegen. Maar naast elk voordeel van de cloud is ook wel een nadeel te bedenken en niet iedere organisatie staat klaar om de stap te zetten. Maar naast elk voordeel van de cloud is ook wel een nadeel te bedenken. In veel branches zien wij dat men nog steeds huiverig is.

Uiteraard is het begrijpelijk dat u bang bent om uw data uit handen te geven, of bepaalde applicaties off-premise te laten draaien. Niet alle applicaties zijn ook zomaar geschikt om over te zetten naar de cloud.

Microsoft SharePoint

Zo is er iets te denken over SharePoint. Stel, u heeft een SharePoint intranetsite waar u zelf veel aan heeft versleuteld om deze te optimaliseren voor uw omgeving. Deze wilt u niet zomaar in de Microsoft cloud laten draaien met alle mogelijke beperkingen van dien. Het is nu eenmaal zo dat bepaalde features die u on-premise kunt gebruiken (nog) niet in de cloud beschikbaar zijn.

Microsoft Exchange

Maar waarom zou bijvoorbeeld uw Exchange omgeving niet bij Microsoft kunnen draaien? Of heeft u wellicht medewerkers die tot op heden geen werkplek hebben binnen uw organisatie, maar die u wel meer bij het bedrijf wilt betrekken door ze een company e-mailadres te geven of toegang tot een SharePoint omgeving die wel in de cloud kan draaien?

Misschien wordt het toch tijd om voorzichtig eens met één been de cloud in te stappen.

Binnen de verschillende Office 365 Enterprise plannen is het (afhankelijk van het gekozen abonnement) mogelijk om volledig de cloud in te gaan, een hybride omgeving te gebruiken of zelfs alles on-premise te houden, maar met meer flexibele licentieregels.

Zo kunt u op elk moment de keuze maken bepaalde services naar de cloud te verplaatsen, of juist weer terug te halen, zonder licentietechnische consequenties of risico’s.

En, terugkomend op mijn eerdere blog, u kunt met Office 365 plannen inclusief Office 365 Pro Plus gemakkelijker een Bring Your Own Device beleid toepassen of uw medewerkers voorzien van mobiele apparaten waarop Office gebruikt moet worden voor zakelijke doeleinden. Denk eens aan de besparingen die dat uw bedrijf kan opleveren op het gebied van Office licensing! In plaats van voor elk device maar weer een additionele Office Pro Plus licentie aan te kopen koopt u voor elke medewerker gewoon een user based licentie.

En wanneer uw bedrijf niet met flexplekken te maken heeft is het zelfs mogelijk om aan uw bestaande (Enterprise Agreement) licentie een Office 365 add on sku toe te voegen. Hiermee behoudt u al uw huidige licentierechten, maar voegt u voor primaire gebruikers van een werkplek binnen uw organisatie flexibiliteit toe richting de cloud zonder uw gedane investering hiermee teniet te doen.

Zoals u ziet, Microsoft licensing is klaar voor uw toekomst, of de cloud nu bij u wegdrijft of zich juist boven uw organisatie samenpakt.

Meer informatie

Bent u op zoek naar meer informatie over de impact van de cloud binnen uw organisatie? Neem dan contact op met één van onze Microsoft Solution Advisors via microsoft@comparex.nl of uw vaste contactpersoon binnen onze organisatie.

Om op de hoogte te blijven van product- en licentiewijzigingen op Microsoft gebied kunt u ons ook volgen op Twitter via https://twitter.com/COMPAREX_NL

Neem contact op

Deel deze pagina