Software Assurance voor Microsoft System Center. Welke voordelen biedt dit?

03/12/2013 - Jurjen Verbeek, Solution Advisor Microsoft

Organisaties die zelf webapplicaties ontwikkelen, vragen zich vaak af hoe zij de prestaties kunnen bewaken. En wat is de impact op de gebruikerservaring wanneer deze applicaties tegelijk op verschillende locaties worden benaderd? Een nieuwe, op Azure-technologie gebaseerde oplossing, helpt hierbij.

Organisaties die zelf webapplicaties ontwikkelen vragen zich vaak af hoe zij de prestaties kunnen bewaken. En wat is de impact op de gebruikerservaring wanneer deze applicaties tegelijkertijd vanuit verschillende locaties worden benaderd? Een nieuwe, op Azure-technologie gebaseerde oplossing, helpt hierbij en is gratis voor klanten met Software Assurance op hun Microsoft System Center Server Management licenties.

Klanten die gebruikmaken van System Center Operation Management 2012 (SCOM)  kunnen deze nu koppelen aan de Microsoft System Center Global Service Manager (GSM). Hiermee is vanuit de huidige locatie door middel van de GSM dashboard views te zien hoe de applicatie reageert op verzoeken vanuit verschillende locaties (zelfs wereldwijd). GSM stuurt opdrachten vanuit de Microsoft Azure locaties naar de applicatie om de prestaties te meten. Deze manier zorgt er onder andere voor dat Service Level Agreements worden behaald en problemen tijdig worden geadresseerd.

System Center GSM is een cloud-dienst die klanten volledig inzage geeft in de status van de webapplicaties. Het gebruikt hiervoor de wereldwijde Microsoft Azure datacenters: het bewaakt de status middels bestaande data uit System Center Operations Management system en presenteert dit weer in de bekende System Center console. GSM rapporteert over beschikbaarheid, performance en functies door op door de klant ingestelde momenten met de applicaties te communiceren vanuit de Azure locaties. Dit zorgt ervoor dat u buiten de grenzen van uw System Center netwerk uw applicatie kunt monitoren en up-to-date informatie kunt inzien hoe eindgebruikers in de regio’s de webapplicatie ervaren. Duurt het bijvoorbeeld te lang om een bestelling te plaatsen of om een webpagina te openen, dan verliest u mogelijk klanten.

Oplossingen voor performanceproblemen

Maar hoe lost u performanceproblemen op zodra gebruikers uit andere regio’s, bijvoorbeeld Azië, gebruikmaken van de applicatie? System Center Operations Manager integreert met Visual Studio via een connector. Dit zorgt ervoor dat ontwikkel- en beheerteams beter samenwerken en problemen sneller kunnen verhelpen. De connector vereenvoudigt het versturen van de informatie die de afdeling applicatiebeheer doorstuurt naar de werkqueue voor de ontwikkelaars. Deze kunnen dan direct de relevantie informatie uitlezen en ermee aan de slag gaan. Wanneer applicaties wereldwijd worden uitgerold, dan willen de beheerders uiteraard weten hoe deze zich gedraagt. Met GSM krijgt de beheerder informatie van buitenaf. GSM geeft in combinatie met System Center Advisor inzichten die u in staat stellen om echte prestaties en beschikbaarheid van de applicatie te meten.

Software Assurance is meer dan alleen recht op de laatste versie

In mijn optiek is dit een goed voorbeeld om te laten zien dat Software Assurance meer is dan alleen het recht op gebruik van de laatste versie. Zeker omdat Software Assurance geen keuze is, maar verplicht is bij het afnemen van System Center producten. Het advies is dan ook goed te onderzoeken voor welke technologie u al rechten heeft op basis van uw huidige licenties. Veel klanten gebruiken de System Center Server Management licenties alleen voor System Center Configuration (SCCM) of System Center Operation Management (SCOM).

Er zijn meer producten in de System Center suite die men mag gebruiken. Wij zien echter regelmatig dat klanten andere oplossingen gebruiken en betalen omdat ze niet volledig op de hoogte zijn. Vaak is men niet bekend met het feit dat in de System Center suite ook SC Orchestrator zit. Hiermee automatiseert u de creatie, de uitrol en het monitoren van uw resources in uw infrastructuur. Daarnaast bevat de System Center 2012 bundel nog een aantal andere oplossingen, waaronder SC Data Protection Manager (SCDPM), SC Virtual Machine Manager (SCVMM) en SC Service Manager (SCSM). Hieraan is in de meeste organisaties behoefte, maar worden deze niet gebruikt omdat men bijvoorbeeld niet weet dat men al beschikt over de gebruiksrechten. Een andere reden is dat er naar andere oplossingen wordt gekeken die vervolgens in verband met de kosten niet afgenomen worden. Zeker als blijkt dat er geen kennis in huis is om deze producten in te zetten. Deze laatste situatie is op 2 manieren te verhelpen;

  1. Inzetten van Software Assurance training vouchers om medewerkers te trainen in het gebruik van deze producten.
  2. Gebruikmaken van Planning Services vouchers bij gecertificeerde partijen om dit uit te rollen of voor het opzetten van een Proof Of Concept.

Onderzoek dus goed welke rechten en oplossingen u in huis heeft en laat u niet ontmoedigen door softwarelicentie-modellen en complexe licentierechten. Inventariseer samen met uw licentiepartner welke oplossingen mogelijk al aanwezig zijn. Wij helpen graag hierbij!

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met een van onze Microsoft Solution Advisors of uw vaste contactpersoon binnen onze organisatie.

Neem contact op

Jurjen Verbeek

Jurjen Verbeek

Solution Advisor Windows Azure

Deel deze pagina