Mijn bezoek aan de Global Education Partner Summit

Afgelopen week was ik aanwezig op de Global Education Partner Summit, een jaarlijks event waar Microsoft haar visie en strategie deelt met haar belangrijkste partners in de educatieve markt. 

Leestijd: 3.50 minuten

Door Martijn Hes, Salesmanager Healthcare & Education

"Empowering the students of today to create the world of tomorrow"

Dat is de visie van Microsoft voor de educatieve markt, een mooi uitgangspunt waarbij het draait om het inzetten van technologie om studenten en leraren te ondersteunen om waar dan ook in de wereld kennis tot zich te nemen of door te geven. 
 
Onderzoek toont aan dat de mate waarin technologie wordt geadopteerd, zeer sterk afhangt van de beschikbaarheid van breedband internet. Wat dat betreft hebben wij in Nederland echt een voorsprong op de rest van de wereld. Maar we hebben hier nog veel te winnen als het gaat om bijvoorbeeld het onderwijzen in coderen. Iets dat in bijvoorbeeld Amerika steeds vaker standaard onderdeel is van het curriculum. Wat mij betreft wordt het leren van code in de nabije toekomst net zo belangrijk als bijvoorbeeld het beheersen van de Engelse taal. Zelf heb ik de eerste stappen gezet om mijn kinderen, allen in de lagere klassen van het basisonderwijs, spelenderwijs kennis te laten maken met het coderen door middel van een leuke robot genaamd Dash, die zelf te besturen is via de tablet. Ook COMPAREX zet zich in om kinderen te leren coderen, samen met Stichting Code Uur, zetten wij jaarlijks onze vrijwilligersdagen in om kinderen in groep 5, 6, 7 en 8 te leren coderen. Dit wordt met veel enthousiasme ontvangen en verrassend snel opgepakt door de jeugd. 
 
De komst van mixed reality is ook een strategisch punt van Microsoft, er waren mooie voorbeelden waarin partners apps (inclusief curriculum) hebben gebouwd voor bijvoorbeeld de Microsoft Hololens. Het is ontzettend mooi om te zien hoe dit een compleet nieuwe wereld voor studenten opent. Een ander belangrijk onderdeel van de strategie van Microsoft is dat men onderkent dat een efficiënte en veilige IT infrastructuur essentieel is voor de gebruikerservaring van studenten en leraren. Diensten zoals Office 365 zijn hier een strategische pijler voor Microsoft. 

Een leuk voorbeeld is de inzet van Microsoft Teams voor educatie. Dit onderdeel van Office 365 maakt het mogelijk voor een leraar om het onderwijsprogramma te delen met de klas en samen te werken op een ontzettend toegankelijke manier. Maar ook de gratis toepassing genaamd "insluitende lezer" die het in Word, de browser of OneNote mogelijk maakt om elke tekst op te breken in lettergrepen, voor te laten lezen en zo in te stellen dat bijvoorbeeld mensen met dyslectie makkelijker de tekst begrijpen. 
 
COMPAREX onderschrijft de kansen die deze oplossing met zich meebrengt om beter onderwijs in Nederland te realiseren. Onze Unified Cloud Management dienst zorgt dat hogescholen een efficiënt ingerichte Office 365 omgeving beschikbaar hebben voor de staf, leraren en ook de studenten. Omdat Microsoft continue blijft innoveren in zowel de techniek als in de functionaliteit, zien wij dat het heel belangrijk is om aandacht te geven aan de adoptie van deze technologie. Samen zorgen wij ervoor dat u niet alleen een volledig ingerichte en gesupporte Office 365 omgeving van ons krijgt, maar ook geholpen wordt met de adoptie van nieuwe en bestaande functionaliteiten in het Office 365 platform. 

Een mooi voorbeeld van een school waar wij dit gerealiseerd hebben is de Agora Cyber Charter School

Meer informatie?

Kunnen wij bij uw instelling een bijdrage leveren aan beter onderwijs? Wij gaan graag met u in gesprek.

Neem contact op

Martijn Hes

Martijn Hes

Salesmanager Healthcare & Education

Deel deze pagina