Tenant voor de Office 365 dev/test omgeving

Vaak is het een goed idee om een aparte ontwikkel- en testomgeving op te zetten voor het testen van nieuwe functies, wijzigingen in de configuratie, ontwikkelen van scripts. Voor een Office 365 omgeving geldt dit ook. Regelmatig krijgen wij de vraag van klanten hoe zij een aparte ontwikkel en test tenant met Microsoft Office 365 diensten kunnen opzetten.

Door Arjan de Groot, Solution Advisor Microsoft– 20 februari 2018

 Leestijd: 2.00 minuten

Een tenant bevat een uniek geïdentificeerd domein met gebruikers, beveiligingsgroepen en abonnementen en de tenant die voor u wordt aangemaakt heeft in principe de domeinnaam <account>.onmicrosoft.com. Zoals u wellicht weet kan een Office 365 abonnement slechts in één tenant worden gekoppeld aan een gebruiker. Mijn collega Michel Mars heeft een blog geschreven over de Microsoft tenant.

Wat als u een aparte ontwikkel en test tenant wilt aanmaken?

Ten eerste dient u niet de naam voor uw (toekomstige) productieomgeving te gebruiken voor de dev/test tenant maar bijvoorbeeld <account_test>.onmicrosoft.com. Kijk eerst op o365.rocks om te controleren of de tenant naam beschikbaar is.

Initieel kan er een Office 365 trial omgeving worden opgestart, deze is bruikbaar tot maximaal 90 dagen (na verlenging). Wilt u langer dan de 90 dagen testen dan kunnen er aan deze trial omgeving betaalde subscripties worden toegevoegd. Het hangt dan van het aantal subscripties af waar mee getest gaat worden, welk contract daar het meest geschikt voor is.

Daarnaast kunt u hier een op Azure gehoste infrastructuur aan koppelen om uw omgeving te simuleren. Met de Office 365 dev/testomgeving in Azure kunt u stapsgewijs een (vereenvoudigde) omgeving configureren. U heeft hiervoor een Azure abonnement nodig en wanneer u al beschikt over Visual Studio abonnement(en) kunt u gebruik maken van de bijbehorende gratis Azure credits.

Wij adviseren u om de dev/test tenant in te stellen op “First Release” om zo nieuwe features te testen voordat deze worden uitgerold naar uw eindgebruikers.

Om snel te starten, klik hier om een E5 test tenant aan te maken voor 25 gebruikers.

Advies?

Heeft u advies of hulp nodig? Neem dan contact met mij op.

Neem contact op

Arjan de Groot

Arjan de Groot

Solution Advisor Microsoft

Deel deze pagina