COMPAREX Nederland toegetreden tot de SAM Partner Advisory Council van Microsoft

Met gepaste trots kunnen wij melden dat COMPAREX Nederland is toegetreden tot de SAM Partner Advisory Council (PAC), het adviesorgaan van Microsoft op het gebied van Software Asset Management (SAM). Martijn van Tol, SAM Business Unit Manager bij COMPAREX, neemt namens ons team en de gehele internationale COMPAREX Group plaats in deze unieke groep partners.

 Leestijd: 4 minuten

Door Martijn van Tol, Business Unit Manager Microsoft

Op 8 en 9 maart sloot hij voor het eerst aan bij het halfjaarlijkse SAM PAC-congres. Martijn van Tol licht het toetreden tot dit bijzondere gezelschap toe: “Wij zijn ontzettend vereerd dat wij deze taak op ons mogen nemen en mee mogen denken met Microsoft over het wereldwijde SAM-beleid. Via deze weg willen wij ons SAM-team, onze partners en vooral ook onze klanten bedanken voor het uitbouwen van deze business unit tot zo’n groot succes”.

Over de Partner Advisory Council

De Partner Advisory Councils (PAC) zijn specifieke partnergroepen die meedenken over het beleid van Microsoft. De techgigant selecteert daarbij een aantal gespecialiseerde bedrijven die de juiste expertise bezitten om te sparren over de verschillende pijlers van de wereldwijde softwarestrategie. Het gaat hier om een invitation only lidmaatschap: bedrijven kunnen hier alleen voor worden uitgenodigd. Ook op het gebied van Software Asset Management (SAM) heeft Microsoft zo’n PAC. Deze council telt 17 ervaren partners. COMPAREX Nederland is daar onlangs bijgevoegd en mag dus een bijdrage gaan leveren aan het wereldwijde SAM-beleid van Microsoft. Afgevaardigde Martijn van Tol zegt hierover: “We maken nu deel uit van een heel selecte groep, een fantastische uitdaging voor COMPAREX! Deze uitverkiezing levert ook voordelen op voor ons en onze klanten. We krijgen nu namelijk al in een heel vroeg stadium informatie over de roadmap, nieuwe diensten en go-to-market strategieën die Microsoft wil uitwerken. Dat geeft ons de mogelijkheid onze klanten nog eerder en nog beter te adviseren.”

Nederland loopt voorop

Martijn legt uit dat de keuze voor COMPAREX Nederland niet helemaal uit de lucht komt vallen: “De internationale COMPAREX Group maakte al langer onderdeel uit van de PAC. Voorheen was het de directeur van ons hoofdkantoor in Duitsland die hieraan deelnam.” Deze vertrok zelf om aan de slag te gaan bij Microsoft. Toen is er vanuit het hoofdkantoor bij Microsoft besloten om iemand uit Nederland voor te dragen, omdat SAM in Nederland vooroploopt qua ontwikkeling: “Dit geeft aan dat we in Nederland absoluut op de goede weg zijn met het uitdragen van de SAM-filosofie. Een groot compliment voor ons team en een bevestiging van de kennis die we in huis hebben.” Daarom mag Martijn namens het SAM-team in Nederland plaatsnemen in de PAC. Hij zal twee keer per jaar deelnemen aan de gezamenlijke SAM PAC-vergaderingen en ook vanuit het kantoor in Nederland periodiek overleg voeren over de SAM-strategie van Microsoft. Martijn vertelt: “Op deze manier kunnen we met mensen sparren die enorm veel verstand van zaken hebben. Bovendien luistert Microsoft goed naar wat je zegt: ze willen er ook echt hun SAM-beleid mee verbeteren. Daarmee laten ze zien dat dit zeker geen eenrichtingverkeer is.” 

Focus op value

Microsoft bevestigt met deze koers dat SAM meer is dan alleen licenties tellen. Waar organisaties vroeger vooral via reviews werden gecontroleerd op welke software er binnen een bedrijf aanwezig was - en of daar wel de benodigde licenties voor in huis waren - noemt men dat nu een value play. Er wordt door Microsoft niet langer gefocust op welke licenties er nog ontbreken, maar hoe een organisatie waarde kan creëren door het managen van hun software assets. Martijn vertelt hierover: “Dat willen ze doen door een optimale adoptie van de software door de gebruikers. Er vindt nog steeds wel een onderzoek plaats waarin in kaart wordt gebracht wat er binnen de organisatie beschikbaar is aan software, maar hierbij kan de klant zelf kiezen aan welke toepassingen hij behoefte heeft. SAM moet volgens Microsoft meer holistisch worden gezien als een essentieel onderdeel van een effectief IT-infrastructure, service en cybersecurity Programma. Het gaat er niet meer alleen om wat geïnstalleerd is en welke licenties er zijn. SAM heeft bijvoorbeeld een cruciale plek binnen de totale security-propositie. You cannot protect what you cannot manage. Zeker in deze periode met de naderende GDPR en de daarbij horende compliancy is dat een belangrijk gegeven. Aan deze filosofie mogen wij nu ons steentje bijdragen”. 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de SAM-kennis die onze business unit in huis heeft? Bekijk dan snel onze SAM-pagina. Of neem contact met ons op via het onderstaande formulier.

 Neem NU contact met ons op!

Neem contact op

Martijn van Tol

Martijn van Tol

Business Unit Manager Microsoft

Deel deze pagina