Digitaal weerbaar worden met het Portfolio Management Platform van COMPAREX

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) signaleerde recent dat het beveiligingsniveau en de cyberweerbaarheid van Nederlandse bedrijven beperkt is. De effecten van ransomware-aanvallen zoals Wannacry en Petya onderstrepen dit. Een van de belangrijkste redenen van deze kwetsbaarheid is dat veel bedrijven niet goed weten welke software ze precies gebruiken. In het verlengde daarvan ontbreekt ook inzicht in het beveiligingsniveau van de verschillende applicaties. Tijd voor actie met het COMPAREX Portfolio Management Platform.

Door Ron Vermeulen, Cloud Manager – 10 augustus 2017

 Leestijd: 3.40 minuten

Veel organisaties proberen met inventory tools de grip op hun software te houden. Het sorteren van deze data op categorie en functie vergt vaak maanden. Deze informatie biedt waardevolle inzichten voor consolidatie of andere kostenbesparingen. Maar behalve weten wat er draait – en of bepaalde software niet dezelfde functionaliteit biedt - is het ook essentieel om te weten wat het beveiligingsniveau is. Zeker als er veel programma’s actief zijn, is het heel lastig om de stroom van securitypatches uit te voeren, en te valideren of het ook gelukt is. Een praktisch overzicht om vast te stellen welke systemen aandacht behoeven om kwetsbaarheden, aanvallen en schade te voorkomen is dan onmisbaar. Als een patch niet gelukt is, wordt dit direct zichtbaar en is er alsnog snel actie mogelijk. Het COMPAREX Portfolio Management Platform biedt dit overzicht.

Overzicht met één druk op de knop

Hoewel dit alles zeer complex en tijdrovend lijkt, hoeft dat in de praktijk helemaal niet. Het COMPAREX Portfolio Management Platform biedt met één druk op de knop inzicht op maat. Deze slimme DNA analysetool categoriseert, met gebruik van uw eigen inventarisatietools, alle software binnen de organisatie inclusief patches. Daarbij profiteren bedrijven van de informatie die ook via ons wereldwijde netwerk van klanten binnenkomt. Bovendien heeft COMPAREX nauwe contacten met leveranciers van beveiligingsoplossingen.

Actueel beeld van risicovolle software

Het Portfolio Management Platform dashboard biedt naast informatie over de laatste securityupdate ook rapportages over risicovolle software die binnen de organisatie in gebruik is. Dit gaat bijvoorbeeld om games of BitTorrent, maar ook over op het oog minder gevaarlijke software zoals Dropbox of OneDrive. Zolang dit bedrijfsaccounts betreft is er niets aan de hand. Dit ligt echter anders bij privé-accounts via zakelijke mailadressen. Als iemand vervolgens de organisatie verlaat, is de data niet langer toegankelijk. Formeel is dan al sprake van een datalek. Daarom is ook een actueel beeld van deze risicovolle software essentieel voor de veiligheid.

End-of-support op de projectenkalender

Een ander risico dat vaak over het hoofd wordt gezien is software die end-of-support is. Juist deze pakketten kunnen een organisatie kwetsbaar maken. Dit gaat verder dan kwetsbaarheden omdat er geen updates meer komen. Zeker als er kritische systemen op draaien, kan een calamiteit bij zo’n systeem voor grote problemen zorgen. Daarbij kunnen oudere versies niet meer rekenen op de ondersteuning van de leveranciers. Dat is vervelend omdat er meestal wel betaald wordt voor een onderhoudscontract.

Om deze problemen te voorkomen biedt het COMPAREX Portfolio Management Platform een compleet overzicht van software die binnen afzienbare tijd niet meer ondersteund wordt, waardoor een bedrijf proactief kan handelen. Bijvoorbeeld door de upgrade alvast op de projectenkalender te zetten. Op die manier is ook dit risico weer beter beheersbaar en is het beveiligingsniveau inzichtelijk.

Overzichtelijk dashboard

Het aantal cyberaanvallen wordt helaas niet minder. Juist daarom is het cruciaal dat bedrijven alle mogelijke maatregelen nemen om het beveiligingsniveau hoog te houden. Het COMPAREX Portfolio Management Platform biedt volledige transparantie van het softwarelandschap en beveiligingsrisico’s in een overzichtelijk dashboard. Op die manier wordt gewaarborgd dat de digitale weerbaarheid op het hoogst mogelijke niveau is.

Kies nu voor een Proof of Value

Wilt u ook meer inzicht in het actuele beveiligingsniveau van uw bedrijf? En weten of alle patches gelukt zijn en uw software niet out-of-support is? Onze experts bieden u die inzichten in een overzichtelijk rapport. In drie dagen maken zij een 360° analyse van uw complete softwarelandschap. Zo krijgt u snel toegang tot alle informatie om uw security te optimaliseren.

Wilt u meer weten?

 Neem NU contact met ons op!

Neem contact op

Sven Lap

Sven Lap

Cloud Solutions Consultant

Deel deze pagina