COMPAREX Press releases

Tijdens Microsoft Inspire 2017, begin juli, werden Microsoft partners uit de gehele wereld bijgepraat over de Microsoft-strategie en oplossingen. Bovendien kregen zij de kans kennis en ervaringen met ruim 16.000 partners te delen. COMPAREX Nederland was vanzelfsprekend vertegenwoordigd in Washington DC. General Manager Michel van Teijlingen en Director Services Herjan van den Hengel hoorden hoe Microsoft de kennis en kracht van partners wil benutten om samen verder te groeien.

Microsoft Inspire 2017Het is Microsoft menens. Om te onderstrepen dat zij de waarde van haar partner ecosysteem erkent, is de salesafdeling flink gereorganiseerd. Klanten worden onderverdeeld in twee segmenten: Enterprise en Small Medium Corporate (SMC). Organisaties binnen het Enterprise segment blijven door Microsoft Nederland, in combinatie met partners, bediend worden. SCM wordt door de nieuwe One Commercial Partner (OCP) organisatie bediend. OCP is volledig ingericht om de Azure en cloud adoptie bij kleine en middelgrote organisaties samen met partners te stimuleren.

Binnen het SCM segment ligt het zwaartepunt meer bij de lokale partners omdat Microsoft haar sales kracht bundelt in regionale Operating Centers. Klanten in Nederland krijgen voortaan ondersteuning van Inside Sales medewerkers vanuit Dublin, Ierland. Verder krijgen partners sneller toegang tot technische, marketing en business development teams van Microsoft. Door deze aanpak kunnen lokale partners zoals COMPAREX, hun klanten een grotere meerwaarde bieden.

One Commercial Partner groeikans voor COMPAREX

Michel van Teijlingen ziet de koersverandering van Microsoft als een mooie kans voor COMPAREX. “Klanten leunen sterk op de kennis, ervaring en support van de partners die hen ondersteunen. Door onze sterke positie in Nederland, wij waren dit jaar weer de nummer èèn partner in Nederland wat betreft omzet uit Microsoft-oplossingen, kunnen we klanten nog doelgerichter helpen. COMPAREX Nederland is klaar om een regierol in onze lokale markt te vervullen. Zo ondersteunen we klanten nog beter tijdens hun digitale transformatie.”

Samen op basis van Azure ontwikkelen

Het doel van One Commercial Partner is om samen met partners sectorspecifieke proposities te ontwikkelen, te introduceren en te ondersteunen. Dat Microsoft dit streven serieus neemt, blijkt bijvoorbeeld uit Azure co-sell programma. De potentie van Azure voor kleine en middelgrote bedrijven is enorm en Microsoft stimuleert en ondersteunt partners om nieuwe oplossingen op basis van Azure te ontwikkelen.

Omdat de grens tussen software en hardware steeds verder vervaagd, integreert Azure inmiddels ook met hardware van HPE,  Dell, EMC, and Lenovo (Azure Stack). Het resultaat is maximale flexibiliteit in de ondersteuning van de business en kosten. Deze aanpak maakt het voor partners eenvoudiger om nieuwe sectoren aan te boren en klanten te laten profiteren van de voordelen die Azure biedt. Aan de andere kant kunnen partners ook rekenen op de steun van Channel Manager met de ontwikkeling van oplossingen op basis van Microsoft Office en Dynamics 365.

Microsoft 365 en Dynamics 365

De vernieuwde partnerstrategie kan natuurlijk niet zonder de beschikbaarheid van de juiste technologie om de digitale transformatie van klanten verder vorm te geven. Voor het inrichten van een Modern Workplace, biedt Microsoft 365 alle gewenste functionaliteit. Deze bundel van applicaties biedt medewerkers overal en via elk apparaat de kans om productief te zijn. Maar natuurlijk wel op een veilige en beheersbare manier. Bovendien is deze suite qua investering ook nog eens zeer interessant.

Voor Dynamics 365 is de LinkedIn integratie een belangrijke verbetering. Hierdoor vloeien ERP, CRM en social samen. Organisaties kunnen zo hun klantinformatie eenvoudig compleet maken, verrijken en up to date houden. Binnen deze cloud-based oplossing is het nu nog makkelijker om de communicatie met collega’s, partners en klanten te optimaliseren. Het resultaat is een betere relatie met klanten, hoogwaardige service en betere prestaties.

Vertaalslag naar de business behoeften van organisaties

Herjan van den Hengel vat zijn ervaringen op Inspire kort samen: “Het is duidelijk dat Microsoft weer 100 procent focust op waar ze goed in zijn: technologie ontwikkelen die mensen en organisaties in staat stelt om meer te bereiken in hun werk en privé.. Het is nu aan ons als partner om de succesvolle vertaalslag van business behoeften van bestaande en nieuwe klanten naar de juiste combinatie van technologie te maken. Zo wijzen we onze klanten de weg tijdens hun digitale transformatie.”

Wilt u weten hoe wij u met Microsoft (cloud)technologie verder kunnen helpen? Of wilt u graag meer horen over de aankondigingen tijdens Microsoft Inspire? Neem dan contact op via 020 – 2586 800 of via uw aanspreekpunt binnen COMPAREX.

Neem contact op

Celine Duinsbergen

Celine Duinsbergen

Marketing Manager

Deel dit artikel