COMPAREX word jij onze nieuwe collega

COMPAREX heeft de vijfde plaats op de lijst van Best Workplaces 2016 van Nederland bereikt in de categorie Medium-sized. De lijst van Best Workplaces is samengesteld op basis van empirisch onderzoek van Great Place to Work® Nederland. Jaarlijks worden de hoogst scorende organisaties onderscheiden als Best Workplaces van Nederland. Afgelopen dinsdag werd de lijst van 2016 bekend gemaakt.

Great Place to Work® Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de positieve antwoorden op een vragenlijst van 58 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt de lijst van Best Workplaces van Nederland bepaald.

Flexibele organisatie met vertrouwen in elkaar

Marc Betgem, Executive Vice President Benelux & South Africa bij COMPAREX: “Dat wij dit jaar wederom op de vijfde plaats eindigen in de lijst van beste werkgevers van Nederland, is voor mij bevestiging dat wij nog steeds op de goede weg zijn. In het afgelopen jaar hebben wij onze intrek genomen in het vernieuwde kantoorpand en zijn wij ons volledig gaan richten op ‘het nieuwe werken’. Zeker omdat wij een jonge organisatie zijn, merken wij dat dit wordt gewaardeerd door de collega’s. Ons open-deurenbeleid met korte communicatielijnen tussen alle afdelingen en lagen van de organisatie, resulteert in een flexibele en informele organisatie waar onderling vertrouwen is in elkaar én het management. Als directie zijn wij natuurlijk enorm trots op onze vijfde plaats, maar wij zien dit ook als een uitdaging om volgend jaar nog hoger te eindigen in de lijst van Best Workplaces in Nederland!”

Caroline Mullers, senior consultant Great Place to Work Nederland: "De organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben werkomgevingen ontwikkeld waar vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Tevens vervul je een voorbeeldfunctie ten aanzien andere organisaties. Niet iedere organisatie behaalt de lijst in verband met strikte criteria. Het is een resultaat om trots op te zijn!" Mullers over het onderzoek: “Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan prestaties. Dat kunnen wij staven met 30 jaar onderzoek, want zo lang gebruiken we deze methodiek al. Wij zijn het enige onderzoek dat niet alleen vraagt naar de mening van de medewerkers, maar ook het beleid van de werkgevers meeweegt. Door die koppeling te maken krijgen organisaties inzicht in de effectiviteit van hun beleid. Het onderzoek is empirisch onderbouwd en praktisch toepasbaar.”

Over Great Place to Work®

Al meer dan 25 jaar helpt Great Place to Work® wereldwijd organisaties bij het worden en blijven van een Great Workplace. Great Place to Work® doet dit door begeleiding in de ontwikkeling van een organisatiecultuur waarin vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Overal werkt GPTW met dezelfde onderzoeksmethode die begin jaren tachtig is ontwikkeld door de journalisten Robert Levering en Milton Moskowitz. Zij werden gevraagd om een boek te schrijven over de 100 beste Amerikaanse bedrijven om voor te werken. Op basis van vele bedrijfsbezoeken, formuleerde Levering een aantal criteria voor een ‘Great Workplace’. Daarin stelde hij de relatie tussen medewerkers en managers in de organisatie centraal. Hoe meer onderling vertrouwen er is in een organisatie, hoe prettiger medewerkers en leidinggevenden het volgens Levering vinden om voor die organisatie te werken. GPTW on-dersteunt organisaties door onderzoek, advies, workshops en trainingen in te zetten. GPTW werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 47 landen op alle continenten. Het instituut, met hoofdkantoor in San Francisco, stelt elk jaar in 50 landenlijsten samen. Jaarlijks doen wereldwijd 6.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het het grootste onderzoek in zijn soort.

Neem contact op

Deel dit artikel