COMPAREX Press releases

COMPAREX gaat per 1 april over op digitale levering

Ook in 2014 blijven wij onze dienstverlening verder ontwikkelen. Wij hebben onze systemen de afgelopen maanden voorbereid om dit jaar over te gaan op digitale levering (E-delivery). Met ingang van 01/04/2014 gaat COMPAREX over tot uitlevering van uw inkooporders via E-delivery. Wij hebben gemerkt dat veel van onze klanten hieraan behoefte hebben en zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe manier van leveren voor beide partijen voordelen biedt. E-delivery vermindert het aantal logistieke handelingen voor uw organisatie en verlaagt daarmee de kosten.

Wat verandert er voor u en wat moet u doen?

In plaats van de fysieke levering van uw inkooporder ontvangt u per 01/04/2014 uw levering via e-mail. Deze levering bevat, naast uw referentie in de header van de e-mail, tevens de COMPAREX pakbon in PDF formaat en uiteraard de E-delivery zelf. Wij verzoeken u om vóór 01/03/2014 aan uw COMPAREX Account Manager door te geven ter attentie van wie of welke afdeling (naam + e-mailadres) wij in de toekomst de E-delivery’s kunnen sturen.

Digitale facturatie (E-invoicing)

COMPAREX is vanaf nu tevens in staat uw facturen digitaal te leveren (E-invoicing). Wilt u hier gebruik van maken? Geeft u dit dan ook aan bij uw Account Team. Ook hiervoor dienen wij te beschikken over een naam en email adres, zodat wij dit voor uw organisatie kunnen oppakken. Wij vertrouwen erop u met deze ontwikkeling in de toekomst nog beter van dienst te zijn. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan contact op met uw Account Team.

Neem contact op

Deel dit artikel