COMPAREX Press releases

In het kader van "Maak kennis met onze experts" stellen wij een aantal specialisten aan u voor.

Daan van Baardewijk

Wat is je rol bij COMPAREX?

“Ik ben teamleider van het team van Solution Advisors dat zich bezighoudt met het thema Computing Everywhere. Ik heb hierin in feite een dubbelrol. Enerzijds stuur ik het team aan, anderzijds ben ik in mijn rol als Solution Advisor veel in gesprek met klanten.

Ik ga graag in op hun vragen over hardware virtualisatie, applicatievirtualisatie en de beweging van en naar de cloud. Vanuit deze concepten vertaal ik de behoeften van de klant naar de inhoud. Hierbij houd ik rekening met de contractvormen en de licentiemodellen die hierop aan sluiten.”

Wat is je achtergrond op dit vlak?

“Ik ben jaren geleden gestart als hardware engineer. Bij het toenmalige Getronics hield ik mij onder andere bezig met het vervangen van onderdelen en het uitvoeren van nieuwe installaties. Bij mijn volgende werkgever, SSC, maakte ik de switch naar het verkopen van deze hardware als internal accountmanager.

Daarna heb ik de stap naar de binnendienst van CDG (nu onderdeel van Azlan Tech Data) gemaakt. Daar kwam ik in aanraking met software die, naar mijn idee, echt het verschil kan maken voor organisaties: virtualisatiesoftware van onder andere VMware en Citrix. Ik had nog nooit zulke revolutionaire software gezien, dus dit was een eye-opener en naar nu blijkt een eerste stap naar mijn huidige functie bij COMPAREX.”

Wat vind je zo leuk aan jouw werk?

“De oplossingen zijn dermate interessant en innovatief dat ik plezier heb in het werken in en met deze materie. Deze passie straal ik uit naar klanten. Ik wil ze graag helpen deze oplossingen te omarmen. Wat is er nu mooier dan het adviseren in oplossingen waar klanten innovatiever door gaan werken en hun IT naar een hoger niveau brengen? Ik maak regelmatig scenario’s mee waarin klanten wel een idee hebben waar ze naartoe willen, maar ze nog diverse uitdagingen zien in de weg die daar naartoe leidt. Ik zie het als mijn uitdaging om hierbij de juiste kennis, mensen en technologie te koppelen, om zo samen met de klant tot een oplossing te komen.”

Waar kunnen klanten jou voor benaderen?

“Uitdagingen op het gebied van computing everywhere en cloud. Maar ook over algemene vraag-stukken omtrent bewegingen binnen het landschap van virtualisatie, workspace management, automatisering van processen, self servicing portals en mobility management. Met mijn ervaring beschik ik over een groot netwerk binnen het vendor- en partnerlandschap. Daardoor kan ik de juiste mensen aan tafel brengen bij klanten.

Met een achtergrond in zowel hardware als software voeg ik bovendien een stukje technische achtergrond toe. Ik beschik hierdoor over een helicopter-view bij projecten die bij onze klanten spelen op dit gebied. Het is voor klanten belangrijk om zich niet blind te staren op functionele wensen, omdat de licentiebehoeftes ook in het financiële plaatje dient te passen. Om dit goed af te wegen en tot een optimale invulling van de IT-infrastructuur te komen, denk ik heel graag mee.”

Hoe ziet je leven naast COMPAREX eruit?

“Muziek is een hele grote passie van mij. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met het maken van elektronische muziek. Maar ik steek zeker net zo veel tijd in gitaarspelen. In de zomer ben ik een fervent bezoeker van muziekfestivals, meestal in het dance-genre. Daarnaast houd ik van voetbal en bezoek ik vaak wedstrijden in het binnen- en buitenland.“

Neem contact op

Daan van Baardewijk

Daan van Baardewijk

Teamleider en Solution Advisor Computing Everywhere

Deel dit artikel