COMPAREX Press releases

In het kader van "Maak kennis met onze experts" stellen wij een aantal specialisten aan u voor.

Eric Bruseker

Wat is je rol bij COMPAREX?

Als Solution Advisor Security houd ik mij bezig met een breed scala aan security-uitdagingen. Mijn kerntaak is het functioneel adviseren van organisaties op het gebied van security. Ik houd de markt nauwlettend in de gaten om zo goed mogelijk mee te denken met klanten; op deze manier kan ik de klant de beste oplossing voorleggen.

Met de volgende Security uitdagingen houd ik mij bezig:

  • Nieuwe Meldplicht Datalekken per 1 januari 2016.
  • Data Loss Prevention (DLP).
  • Ransomware.
  • Vervanging van Microsoft Threat Management Gateways.
  • Security in een gevirtualiseerde omgeving.

Wat is je achtergrond op dit vlak?

Na mijn studie Commerciële Economie ben ik in 2007 begonnen bij COMPAREX (toen nog PC-WARE) als Internal Accountmanager voor het Ministerie van Justitie. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de buitendienst en de new businesstak van de organisatie, waarbij ik nieuwe relaties mocht werven. Het is enorm gaaf om te zien dat de meeste van mijn klanten toen, nog steeds met ons samenwerken.

Na een aantal jaar wilde ik mij toch verder specialiseren op het gebied van Security. Ik heb toen een overstap gemaakt naar securityspecialist Dearbytes. Daar heb ik mij verder verdiept in de security-markt en veel projecten en implementaties op dit gebied begeleid.

Enkele jaren later kreeg ik de kans om weer bij COMPAREX terug te keren. ‘Oude liefde roest niet’. Als Solution Advisor Security krijg ik de vrijheid om onze adviesdiensten naar het volgende niveau te brengen. Inmiddels ben ik weer ruim een jaar in dienst en voel ik me hier weer helemaal thuis.“

Wat vind je zo leuk aan jouw werk?

Persoonlijke ontwikkeling

Ik krijg veel ruimte om mezelf te ontwikkelen en om de marktontwikkelingen in de gaten te houden. Het is prettig om hier vervolgens concreet mee aan de slag te gaan en deze kennis in te zetten bij klantcases. Dit geeft mij de gelegenheid om me optimaal te verdiepen in de uitdagingen bij klanten. Iedere IT-omgeving is immers uniek. Het biedt voldoening als je gericht op zoek gaat naar een oplossing die het beste past bij de omgeving. Helemaal wanneer klanten dan uiteindelijk kiezen voor het scenario dat jij hebt geadviseerd.

Specialisatie

Het specialiseren in een bepaald gebied maakt mijn werk ook aantrekkelijker. Hoe meer je weet over de uitdagingen van klanten en de oplossingen die beschikbaar zijn, des te meer voldoening haal je uit je werk. Door mijn ervaring beschik ik bovendien inmiddels over een groot netwerk in de markt. Ook het onderhouden van deze contacten zorgt ervoor dat ik me steeds verder ontwikkel en me goed thuis voel in deze rol. 

Professionaliteit

Ten opzichte van mijn eerste werkperiode bij COMPAREX zie ik dat de organisatie een enorme stap gemaakt heeft op het gebied van professionaliteit. In mijn vorige periode was COMPAREX meer een licentiehuis. Nu leveren we echt projecten op verschillende gebieden. Dat wil zeggen dat we klanten adviseren over bepaalde functionaliteiten en oplossingen. En hierbij nemen we ook meteen de beste implementatiepartijen in de markt mee naar de klant. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat de oplossing direct goed geïnstalleerd wordt, en daarmee de adoptiegraad en tevredenheid bij klanten stijgt.

Vrijheid & ondernemerschap

Verder is de vrijheid waarover ik beschik in mijn functie gebleven. Zo signaleerde ik vorig jaar dat er bij onze klanten veel vragen waren over de nieuwe wetgeving ‘Meldplicht Datalekken’. Samen met onze marketingafdeling hebben we daarop een aantal succesvolle en goedbezochte klantsessies over dit topic georganiseerd. Dit illustreert tevens de verbreding en professionalisering van COMPAREX als organisatie.

Waar kunnen klanten jou voor benaderen?

“Voor vrijwel alle uitdagingen rondom security. Security is enorm verbreed de afgelopen jaren. Alles kan beveiligd worden; storage, databases, fileservers, netwerken, endpoints, mobiele devices of hele SCADA systemen. Netwerken worden steeds complexer. Het is steeds moeilijker voor organisaties om hier grip en inzicht op te houden.

Onderstaand een aantal concrete voorbeelden;

  • Adviseren over nieuwe securityoplossing met marktverkenning.
  • In kaart wil brengen welke data de organisatie verlaat.
  • User awareness: medewerkers zijn nog steeds de grootste bedreiging van een IT-omgeving.

Hoe ziet je leven naast COMPAREX eruit?

Ik heb een gezin met twee jonge kinderen, waar ik veel tijd aan besteed. Niets is mooier dan na een dag hard werken spontaan op het strand met hen te gaan picknicken. Daarnaast ben ik een liefhebber van speciaalbier. Ik geniet er dan ook enorm van om zo nu en dan in een speciaalbier café met vrienden af te spreken en goede discussies te voeren. Een andere hobby is voetbal. Ik speel veelvuldig in de zaal en wordt ook regelmatig gevraagd om op het veld een wedstrijd mee te spelen.

Neem contact op

Eric Bruseker

Eric Bruseker

Senior Solution Specialist Security

Deel dit artikel