COMPAREX Press releases

In het kader van "Maak kennis met onze experts" stellen wij een aantal specialisten aan u voor.

Ferdinand Stijn

Welke IT- vraagstukken kun jij vanuit je rol als Solution Advisor Software Defined beantwoorden?

Mijn collega’s en klanten weten mij te vinden voor vraagstukken die betrekking hebben op Compute-, Network- en Storage -virtualisatie. Als Solution Advisor is het mijn taak om de behoefte van de klant te inventariseren en te beoordelen op welke manier wij de klant kunnen voorzien van het best passende advies. In de praktijk betekent dit dat onze klanten behoefte hebben om meer geïnformeerd te worden over het Software Defined Data Centre. Dit is een verzamelnaam voor alle elementen van een infrastructuur (compute, network, storage en security) aangeboden as a service; IT as a service. Ook als het gaat om specifieke licentievragen op dit gebied weten mijn collega’s mij goed te vinden. 

Waar ben je nu mee bezig?

Wij merken dat veel klanten vragen stellen over de Cloud en of zij deze stap moeten zetten. Wij bieden sessies aan waarbij we klanten meenemen in de digitale transformatie en wat dit voor hun organisatie kan betekenen. Een onderdeel van deze sessie is de stap naar de (Hybrid) Cloud. Hier noem ik ook expliciet het woord ‘’Hybrid’’, omdat onze klanten vaak beschikken over een bestaand datacentre en niet direct volledig kunnen/willen migreren naar de Cloud. Met de Hybrid Cloud laten wij onze klanten de voordelen zien van een Private Cloud in combinatie met de Public Cloud. Het managen van deze omgevingen alsof het één omgeving is, is een van de belangrijke voordelen van de Hybrid Cloud. Klanten kunnen door deze naadloze integratie gebruik maken van een ongelimiteerde pool aan resources van de Public Cloud, zodat ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over het capaciteitsvraagstuk. Daarnaast biedt de Public Cloud vaak interessante services die bepaalde processen binnen een organisatie sterk kunnen optimaliseren. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Als Solution Advisor adviseer ik mijn klanten over Software Defined Oplossingen. Dit doe ik tijdens klantafspraken of in de vorm van een inspiratiesessie/workshop bij ons op kantoor in Amsterdam. Tijdens deze afspraken/sessies neem ik onze klanten mee in de digitale transformatie en wat dit voor hun organisatie gaat betekenen. Hierbij worden alle elementen van de infrastructuur (compute, network en storage) met de klant besproken. We informeren ze over de mogelijkheden van het Software Defined Data Centre en de stappen die ze kunnen zetten. In principe bieden we de klant de handvaten om hun eigen Private Cloud op te zetten. Hierbij hoort ook een passend licentieadvies dat volledig aansluit op de visie die de klant gekozen heeft. 

Wat doe je naast COMPAREX?

Ik woon met mijn vriendin in Amsterdam West en geniet volop van al het moois dat de stad te bieden heeft. Ik probeer elk jaar een mooie reis te maken naar een verre bestemming. Vorig jaar zijn we naar Zuid-Amerika geweest en dit jaar staat Cuba op de planning. Verder voetbal ik elke zondag met de mannen van HDS3 uit Leersum, waar ook collega Lourens Klootwijk een dragende kracht is. Tijdens de zomermaanden spelen we daarnaast elke donderdagavond met het sterrenteam van COMPAREX in de bedrijvencompetitie bij AFC. Ik vind het leuk om me bezig te houden met aandelen en sinds kort met Cryptocoins/Blockchain. Startups doen hier hele toffe dingen mee en deze innovatie spreekt mij zeer aan.  

Hoe ben je bij COMPAREX terechtgekomen?

Ik heb Commerciële Economie gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn studie ben ik begonnen als recruiter, waar ik verantwoordelijk was voor sales- en marketingfuncties binnen de IT. Al vrij snel merkte ik dat ik zelf ook binnen de IT wilde werken. Na een aantal functies als accountmanager bij onder andere Xerox en CycloMedia ben ik bij COMPAREX begonnen als Solution Advisor. Het specialiseren in een oplossing, ervoor zorgen dat alle ontwikkelingen bewaakt en doorgevoerd worden in de adviezen voor klanten vind ik zeer uitdagend. 

Wat vind je leuk aan COMPAREX?

Het is een jonge organisatie en mede daardoor is het een energiek team van medewerkers. Naast het werk organiseert COMPAREX veel leuke borrels en sportactiviteiten. COMPAREX zit midden in een transitie en dat brengt ook veel doorgroeimogelijkheden met zich mee, dus goede perspectieven voor haar medewerkers. De veranderingen zijn te merken aan de trajecten bij klanten. Voorheen werden we vaak aan de achterkant van een traject als fulfillment partij ingeschakeld, nu worden we mede door onze kennis steeds meer aan het begin van een traject betrokken. Dit geeft ons de kans om de klant nog beter en onafhankelijk te kunnen adviseren met de best passende oplossing. Kortom, de toegevoegde waarde van onze kennisorganisatie wordt steeds meer erkend. 

Neem contact op

Ferdinand Stijn

Ferdinand Stijn

Solution Specialist

Deel dit artikel