COMPAREX Press releases

In het kader van "Maak kennis met onze experts" stellen wij een aantal specialisten aan u voor.

Henk Enter

Wat is je rol bij COMPAREX?

“Als Solution Advisor denk ik mee met organisaties over de uitdagingen die zij hebben binnen het thema ‘Computing Everywhere’. Dit omvat onder andere vraagstukken over virtualisatie, het vereenvoudigen van het beheer van de IT-omgeving en het automatiseren van IT-processen. Ik adviseer organisaties ook om hun medewerkers in staat te stellen overal en altijd te kunnen werken, onafhankelijk van het apparaat dat zij gebruiken. Daarnaast zijn er tegenwoordig oplossingen beschikbaar waarmee IT-processen geautomatiseerd kunnen worden, waardoor de diensten en services voorspelbaar worden en er efficiëntie in het beheer wordt gerealiseerd.

Daarnaast ben ik sinds kort verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het COMPAREX Experience Center. Deze nieuwe demoruimte stelt ons in staat om organisaties, op basis van functionele scenario’s, de laatste ontwikkelingen op IT-gebied te laten ervaren. Zij kunnen op deze manier zelf ervaren hoe een oplossing eruit ziet, hoe deze werkt en wat de voordelen zijn. Dit helpt hen bij het maken van de juiste keuze. Op dit moment coördineer ik de ontwikkeling van de omgeving en houd ik me bezig met het opstellen van scenario’s en demo’s. Vanaf 1 oktober 2015 kunnen wij de eerste demo’s verzorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Microsoft Cloud werkplek, RES One Service Store (voor het automatiseren van bedrijfsprocessen), Citrix WorkSpace Suite (Mobile Device Management, File Sharing en virtuele desktops), VMware (virtuele desktops, data center en cloud infrastructuur), backup naar de cloud met Veeam en werkplekbeheer met Appsense. De demo’s worden gegeven met verschillende apparaten van Samsung, Apple en Microsoft.”

Wat is je achtergrond op dit vlak?

“Door mijn affiniteit met ICT heb ik de keuze gemaakt een opleiding Informatica te volgen. Tijdens de opleiding heb ik veel kennis opgedaan van programmeren, maar kwam ik er achter dat het programmeren niet mijn toekomst was. Na een uitstap als sales bij Land Rover, heb ik de keuze gemaakt om te starten bij COMPAREX als Solution Advisor. Bij COMPAREX kon ik mijn liefde voor ICT combineren met het adviseren van klanten. Binnen Solution Advising heb ik mij gespecialiseerd in virtualisatie, denk hierbij aan datacenter, werkplek en applicaties. Door het volgen van opleiding en behalen van certificeringen van VMware, Citrix en Veeam heb ik mij verder ontwikkeld en veel klanten advies gegeven op dit gebied.“

Wat vind je zo leuk aan jouw werk?

“Vooral de afwisseling in mijn werk vind ik erg leuk. De markt waarin wij acteren verandert zo snel, dat je continu blijft leren en jezelf moet dwingen om alle ontwikkelingen bij te houden. Hierdoor wordt het geen sleur en blijft het een divers vak. Ik zie het als een uitdaging om voorop te blijven lopen qua kennis en expertise. Ook de diversiteit binnen ons klantportfolio spreekt me aan. Het ondersteunen van verschillende organisaties bij de route naar een bepaald doel is erg interessant. Als zij dan uiteindelijk kiezen voor een scenario dat ik heb geadviseerd, geeft dat enorm veel voldoening

Het opzetten van het COMPAREX Experience Center biedt mij nu de mogelijkheid om mijzelf nog verder te ontwikkelen. Dit is voor mij weer een nieuwe manier om mijn kennis over te brengen aan onze organisaties. De klant kan in het Experience Center de nieuwe technologische ontwikkelingen ervaren in verschillende functionele scenario's. Dit maakt het heel concreet en tastbaar voor organisaties.”

Waar kunnen klanten jou voor benaderen?

“Wanneer men meer inzicht wilt verkrijgen in de status van hun (virtuele) infrastructuur en wilt onderzoeken of ze kosten kunnen besparen op hardware en op licenties. We hebben onder andere assessments ontwikkeld waarmee organisaties de efficiëntie van hun virtuele omgeving kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld door te kijken naar de totale capaciteit die is toegekend en deze te vergelijken met wat daadwerkelijk gebruikt wordt.

Ook wanneer organisaties advies nodig hebben bij het opstellen van een roadmap op het gebied van ‘Computing Everywhere’. Stel, een organisatie wilt graag naar een situatie toe waarin medewerkers overal en altijd hun werkplek kunnen benaderen. Ik ondersteun hen dan bij het in kaart brengen:

  • hoe de omgeving er nu uitziet;
  • wat de functionele wensen zijn van de oplossingen die beschikbaar zijn op dit gebied;
  • welke licenties er reeds in het bezit zijn;
  • of er extra licenties benodigd zijn;
  • wat kostentechnisch, maar ook functioneel het beste scenario is;
  • welke impact het op de infrastructuur heeft.

En uiteraard zijn organisaties vanaf 1 oktober van harte welkom om de laatste IT-ontwikkelingen te komen ervaren in het COMPAREX Experience Center.”

Hoe ziet je leven naast COMPAREX eruit?

“Ik woon met mijn vriendin in Voorschoten, waar we net een huis hebben gekocht. Die hebben we helemaal opgeknapt en ingericht naar onze eigen smaak. We hebben samen een zoontje van 8 maanden en hebben dus een erg drukke periode achter de rug. Ik geniet er nu van om veel tijd met het gezin door te brengen en samen leuke dingen te doen.

Daarnaast besteed ik veel tijd aan hockey bij Hockeyclub Zoetermeer en houd ik er ook van om gezellig te eten en drinken met vrienden. Ik speel ook nog gitaar, maar daar heb ik de laatste maanden weinig tijd aan kunnen besteden.”

Neem contact op

Henk Enter

Henk Enter

Solution Specialist Infrastructure

Deel dit artikel