COMPAREX Press releases

Bij COMPAREX werken ruim 180 mensen, die allemaal bijdragen aan onze missie om de meest waardevolle IT-solutions en services organisatie van Nederland te zijn. Maar wie zijn die mensen, wat doen ze en waarom doen ze het? Ditmaal stellen we deze vragen aan Ines de Bock, die als Operations Manager werkzaam is in het Microsoft team.

Hoe ben jij in dit vak gerold?

Inmiddels werk ik al ruim tien jaar bij COMPAREX en ook daarvoor was ik al werkzaam in de IT. Eigenlijk kan ik me geen leukere branche voorstellen. Het is dynamisch en je bent altijd, en in mijn rol zeker, met veel verschillende mensen in contact. Bij COMPAREX heb ik ook de kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen. Ik kwam binnen als inkoper, groeide door tot senior inkoper, daarna werd ik teamleider, purchase manager en nu dus operations manager in het Microsoft team. Aan groeimogelijkheden dus geen gebrek!

Wat vind jij zo leuk aan je werk?

Zoals gezegd vind ik op de eerste plaats het contact met zoveel verschillende mensen geweldig. Mijn collega’s, klanten en contactpersonen bij Microsoft Nederland en daarbuiten. Het is dus ook nog eens goed voor je talen. Ik vind het elke keer weer een uitdaging om op basis van de klantspecificaties samen met al onze interne en externe teams de klant een passende offerte of contract te kunnen aanbieden. Daarnaast is Microsoft met stip onze vendor met het grootste pallet aan oplossingen en programma’s. Zelfs zonder het Cloud Solution Provider (CSP) programma, dat ons Cloud team beheert, ben je dus constant bezig op de hoogte te blijven van alle veranderingen. Gelukkig is ons team vier man/vrouw sterk, dus redden wij ons prima.

Waar ligt jouw kracht?

Ik denk dat mijn kracht is dat ik altijd een paar stappen vooruit kijk. Wij werken namelijk samen met heel veel collega’s over meerdere internationale vestigingen. Onze moedermaatschappij in Duitsland voert bijvoorbeeld op onze werkzaamheden altijd een controle uit, zodat de opgestelde contracten 100% foutloos zijn. Dan denk ik altijd, hoe kan ik het zo gemakkelijk mogelijk voor hen maken? Als ik ergens al aandacht aan heb besteed, waarom zet ik het er dan niet gewoon even bij? Dat scheelt hen weer veel werk en zorgt dus uiteindelijk dat de klant weer sneller is geholpen. Twee vliegen in één klap!

En waar ligt de kracht van COMPAREX?

Microsoft is enorm groot, dat mag geen verassing zijn. Het gevolg is dat onze klanten in heel veel portals moeten werken om hun contracten, (aankomende) facturen en doorlooptijden en expiratiedata van contracten in na te slaan. Omdat wij dit werk al ruim dertig jaar doen én de grootste Microsoft partner van Nederland zijn, hebben wij kennis en inzicht in al deze portals. Dat stelt ons in staat klanten te begeleiden bij vragen of onduidelijkheden over zo’n portal. Wij kunnen zelfs het volledige beheer van de portals uit handen nemen indien gewenst. Veel processen liggen begrijpelijkerwijs vast en zijn terugkerend, maar dat neemt niet weg dat je als team creatief moet zijn. Het is soms nodig om outside-the-box te denken, dat verwacht onze klant en is absoluut onderdeel van onze kracht.

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

Sowieso om het de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken bij het aanvragen en onderhouden van hun Microsoft-contracten. Daarnaast komt het regelmatig voor dat er aan het einde van de dag een ingewikkelde vraag binnenkomt. Het geeft mij altijd weer voldoening als wij die dan gezamenlijk en tot tevredenheid van alle partijen kunnen beantwoorden. Bovendien werken wij (en Microsoft) op basis van kwartalen. Je kunt je dus voorstellen dat er aan het einde van het kwartaal altijd meer dan genoeg te doen is.

Welke vaardigheden zijn belangrijk voor een Operations Manager?

Je moet op de eerste plaats heel secuur werken en altijd met volle aandacht lezen. Contracten bevatten namelijk talloze regeltjes en details die allemaal tot in de puntjes moeten kloppen. Een klein foutje in een contract kan een boete tot gevolg hebben. En het is uiteraard ons doel dat te allen tijde te voorkomen. Ik ben er dan ook zeer trots op dat wij al jaren boetevrij zijn en ik weet dat klanten daarom ook specifiek COMPAREX willen inschakelen.

Heb jij een mooi voorbeeld van een project?

Onlangs hebben wij de Enterprise Agreement (EA) behandeld voor een grote Europese klant bestaande uit maar liefst 51 contracten! Deze klant is binnengehaald door onze Belgische collega’s. Omdat wij zowel België als Luxemburg op operationeel gebied ondersteunen, hebben wij gezamenlijk alle orders verwerkt. Volledig volgens het boekje en tot grote tevredenheid van de klant. Dat geeft echt een kick! Dat we zo’n groot contract in samenwerking met een bataljon aan (internationale) collega’s, Microsoft partners én de klant tot een succes hebben weten te brengen. Dat is nou een typisch voorbeeld waarom ik mijn werk leuk vind. Het is nooit saai en ik verveel me nooit. Als dat wel het geval zou zijn, dan was ik zo weg. Maar ik zit hier al best een tijdje, dus dat zegt wel wat.

 

Word jij mijn nieuwe collega?

Ines de Bock

Ines de Bock

Operations Manager Microsoft

Deel dit artikel