COMPAREX Press releases

In het kader van "Maak kennis met onze experts" stellen wij een aantal specialisten aan u voor.

Jeffrey de Heer

Wat is je rol bij COMPAREX?

“Ik ben teamleider van het Security & Identity team binnen de afdeling Solution Advising. Dit team houdt zich voornamelijk bezig met security, mobility en digital content. Ik fungeer op dit gebied als aanspreekpunt voor de interne en externe organisatie. Ik zet mij hierbij ook in om de talenten van de verschillende teamleden zo goed mogelijk te ontplooien.

Hiernaast vervul ik ook nog een rol als Solution Advisor, vooral op het gebied van mobility, Information Management en Security. Mobility is op dit moment één van de meest besproken thema’s bij onze klanten.”

Wat is je achtergrond op dit vlak?

“Ik ben zeven jaar geleden begonnen bij COMPAREX als Internal Accountmanager in het centrale overheidsteam. De markt en organisatie beviel mij goed en ik kreeg vanuit het Management de steun om door te groeien. Ruim vier jaar geleden heb ik de overstap gemaakt, toen de specialistische Solution Advising afdeling werd opgezet. Ik vind het leuk om mij te specialiseren op een bepaald gebied, om op die manier meer toegevoegde waarde te kunnen leveren aan klanten. Ik ben begonnen met de advisering rondom Symantec-oplossingen. De keuze voor Symantec heb ik destijds gemaakt vanwege de vele vragen vanuit onze klanten en de marktleidende positie van Symantec. Niet veel later zijn meerdere vendoren aan het portfolio van de COMPAREX Solution Advisors toegevoegd. De verbreding van mijn portfolio sloot goed aan bij de wensen van onze klanten; van productgericht adviseren naar oplossingsgericht adviseren.

Zo werd enkele jaren geleden de opkomst van mobile devices in de zakelijke markt ingezet. Dit ging erg snel; er was voor organisaties nauwelijks tijd om na te denken over de consequenties van het gebruik van mobile devices binnen de zakelijke markt. Omdat deze trend nieuw en jong was, had ik hier veel aandacht voor. Samen met enkele ‘nieuwe’ vendoren voor COMPAREX zoals Good Technology ben ik mij gaan toeleggen op advisering rondom mobility. Daarna is de ontwikkeling verder ingezet om klanten ‘oplossingsgericht’ te adviseren. De uitdagingen van klanten binnen een bepaald thema (bijvoorbeeld mobility) staan centraal. Het is nu aan mij en mijn teamleden om hier vendoronafhankelijk de best passende oplossing voor aan te dragen.”

Wat vind je zo leuk aan jouw werk?

“De ontwikkelingen in de mobility markt zijn zeer innovatief. Ik vind het erg interessant om dit op de voet te volgen. Deze trend is bovendien nog zo jong, dat de markt nog niet verzadigd is. Op bijvoorbeeld virtualisatie- en backup-gebied merken we dat de markt volwassen wordt. Mobility is voor veel organisaties nog nieuw. Hierdoor heb ik de kans om onze klanten vanaf de start van een project te ondersteunen en te adviseren. Gezamenlijk werken wij dan naar een eindresultaat toe. Dit sluit ook aan bij de missie die COMPAREX heeft; wij willen in de markt graag gezien worden als dé strategische adviseur bij de aanschaf en het beheer van softwarelicenties. Op de afdeling Solution Advising zijn wij uitstekend in staat in lijn van deze missie te opereren.

In de rol van teammanager vind ik het leuk om mijn ervaring over te brengen op mijn teamleden. Eén van mijn persoonlijke missies is om de talenten van mijn teamleden te ontplooien. Het geeft mij energie als ik zie dat mensen zich ontwikkelen. Zo heeft één van onze teamleden laatst samen met onze marketingafdeling een event georganiseerd rondom de nieuwe Wetgeving Datalekken. Hierbij informeerden wij klanten over wijzigingen die in de toekomst aanstaande zijn op security- en privacygebied. Dat is voor mij het schoolvoorbeeld van onze rol als adviseur. Uiteindelijk waren hier bijna 30 van onze klanten aanwezig. Bovendien bleek uit de evaluatie dat het één van de best gewaardeerde sessies van de laatste jaren was. Het maakt mij trots dat één van onze teamleden dit zo goed heeft opgepakt.”

Waar kunnen klanten jou voor benaderen?

“Uitdagingen op het gebied van mobility en information management. Ik heb kennis van meerdere oplossingen binnen de markt en ben daarom in staat de klanten van advies te voorzien, zonder voorkeur voor een bepaalde lijn. Ik beschik over een groot netwerk in deze markt en heb in het verleden ook veel aan adviesrapporten voor organisaties gewerkt.”

Hoe ziet je leven naast COMPAREX er uit?

“Mijn hobby’s zijn sporten, reizen en voetbal kijken. Sport is voor mij een uitlaatklep. Meerdere keren per week loop ik hard, bezoek ik de sportschool om te fitnessen of ben ik aan het boksen.

Reizen biedt mij juist ontspanning. Ik vind het mooi om andere culturen te leren kennen en te kijken wat wij daar in Nederland van zouden kunnen leren. Reizen naar Amerika en Bali hebben mij daarin geïnspireerd.”

Neem contact op

Jeffrey de Heer

Jeffrey de Heer

Business Unit Manager Solution Advising

Deel dit artikel