COMPAREX Press releases

In het kader van "Maak kennis met onze experts" stellen wij een aantal specialisten aan u voor.

Manuel Middendorp

Wat is je rol bij COMPAREX?

“Al enige jaren ben ik actief binnen het Microsoft Solution Advising team. Dat houdt in dat ik me heb gespecialiseerd in de wereld van Microsoft-licentiespelregels en -contractvormen. Dit is voor veel van onze klanten zeer complexe materie, zeker gezien het feit dat regels, voorwaarden en modellen voortdurend wijzigen bij Microsoft.

Ik help onze klanten bij het analyseren van hun huidige situatie en het vooruitkijken naar de toekomst. Samen met de klant zorg ik ervoor dat zij de beste keuze maken voor een bepaald contract of licentievorm. De criteria voor ‘de beste keuze’ wisselen overigens. Dat is voor de ene klant bijvoorbeeld de prijs, terwijl een andere organisatie veel waarde hecht aan flexibiliteit.

Sinds kort ben ik Teamleider, in deze rol ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het team. Binnen het team kennen we Solution Advisors en Operation Managers. Onze Solution Advisors houden zich bezig met de vragen en wensen van onze klanten en fungeren tevens als een soort kennisbank voor onze eigen Account Teams. De Operation Managers zijn verantwoordelijk voor het verwerken van de contracten en bijbehorende licentierapportages.”

Wat is je achtergrond op dit vlak?

“Na mijn studie Commerciële Economie ben ik rechtstreeks vanuit de schoolbanken begonnen bij COMPAREX, destijds nog PC-WARE genaamd. Ik ben begonnen in de Verkoop Binnendienst. Hierbij bediende ik onder andere veel organisaties in de financiële sector. Dit waren in veel gevallen vooral ‘Microsoft-huizen’, met veel verschillende types Microsoft-contracten en -oplossingen. Hier heb ik veel van geleerd. Langzamerhand begon ik me hierin steeds meer te verdiepen. Ik vond het leuk om zaken uit te pluizen en om voor klanten op zoek te gaan naar de meest optimale licentiescenario’s.

Nadat ik ben doorgegroeid tot Manager Inside Sales, heb ik toch gekozen om naar de toen net opgerichte Solution Advising afdeling over te stappen. Gezien mijn kennis en de voldoening die ik uit dit soort trajecten haalde, was dit een logische stap. Ik heb diverse Microsoft-certificeringen behaald (MCP 671, 672 en 673) en werd destijds de eerste Solution Advisor voor Microsoft bij COMPAREX.”

Wat vind je zo leuk aan jouw werk?

“Ik vergelijk mijn werk wel eens een grote puzzel. Het zijn vaak complexe trajecten, waarin ik aan de ene kant te maken krijg met veel verschillende wensen, eisen en situaties vanuit organisaties. Niet één klant is hierin hetzelfde.

Aan de andere kant bestaat een wereld vol mogelijkheden aan verschillende Microsoft-licenties en -oplossingen. Het is mijn rol om deze beide werelden bij elkaar te brengen en de puzzel op te lossen, zodat ik voor de klant een optimaal contract kan afsluiten. Het geeft echt veel voldoening wanneer dit lukt en de klant blij is met ons advies.

Als teamleider vind ik het leuk dat ik een rol kan spelen in het groeiproces van individuen. Om te onderzoeken hoe iedereen kan verbeteren, zodat we onze dienstverlening naar klanten kunnen verbeteren. Ik vind het mooi om te zien dat teamleden die ik begeleid en motiveer, snel stappen maken en hun advies door klanten gewaardeerd wordt.”

Waar kunnen klanten jou voor benaderen?

“Voor uitdagingen waarbij er op ICT-vlak iets gaat veranderen. Bijvoorbeeld bij implementeren van Het Nieuwe Werken, het virtualiseren van de serveromgeving, een migratie, uitrol of het aflopen van een contract. In zeer veel scenario’s, waar ook maar iets verandert in de ICT-omgeving, zijn Microsoft-producten betrokken. Ik onderzoek graag welk licentiescenario daar het beste bij past.

Klanten denken soms dat veranderingen geen invloed hebben op hun licentiehuishouding. Maar bij elke verandering die op ICT-gebied plaatsvindt, zou ik het aanraden om samen met ons even te evalueren: kan ik dit zo wel doen? Of heeft dit gevolgen voor zaken waar niet aan gedacht is? Ben ik nog wel compliant?

Omdat dit geen eenvoudige wereld is, helpen wij graag met adviesdiensten rondom alles wat Microsoft-oplossingen, -licentievormen en -contracten te maken heeft. Daarbij werken we nauw samen met ons Hybrid Cloudteam. Zij zijn gespecialiseerd in het deployen en migreren van cloud-oplossingen.”

Hoe ziet je leven naast COMPAREX er uit?

“Ik breng veel tijd door met mijn gezin. Ik ben getrouwd en heb twee jonge zoontjes, van drie en twee jaar oud. We houden ervan om veel leuke dingen met ze te ondernemen en zoveel mogelijk te genieten van deze mooie tijd.”

Neem contact op

Manuel Middendorp

Manuel Middendorp

Senior/Teamleader Microsoft

Deel dit artikel