COMPAREX Press releases

Wat doe jij als Internal Accountmanager (IAM)?

Het doel van mijn werk is mijn klant ontzorgen. Dat doe ik bijvoorbeeld door renewal kalenders aan te bieden, zodat de klant weet wanneer contracten vernieuwd moeten worden. Hierin werken wij proactief, de klant hoeft zich bij ons dus nergens zorgen over te maken.

Bij COMPAREX werken we in een vijftal salesteams en mijn team richt zich op enterpriseklanten met meer dan 3.000 werkplekken. De offerteaanvragen die wij binnenkrijgen zijn dus vaak vrij uitgebreid! Het is mijn taak om deze te classificeren en te bepalen of de klant met alle aspecten rekening heeft gehouden. Je bent als IAM echt de spin in het web en moet dus het overzicht kunnen houden én accuraat zijn. Het leuke is dat ik ook zelf in de materie moet duiken van alle leveranciers om een zo goed mogelijke aanbieding te doen aan de klant. Kom ik er toch niet uit? Dan staat er een bataljon Solutions Advisor collega’s klaar om advies te geven. We werken in aparte salesteams, maar bij COMPAREX zijn we eigenlijk gewoon één groot team! Sterker nog, vanwege onze internationale aard, heb ik ook veelvuldig contact met collega’s over de hele wereld om samen te onderzoeken hoe en waar we het beste kunnen inkopen voor onze klanten. 

Waarom ben jij juist bij COMPAREX gaan werken?

Hiervoor werkte ik als Account Manager (AM) bij een technische groothandel. Via een vriend hoorde ik dat COMPAREX niet alleen een uniek bedrijf is qua bedrijfscultuur en succes, maar dat ze eigenlijk ook altijd op zoek zijn naar enthousiaste mensen. Dat geeft wel aan dat er groei zit in het bedrijf! Die groei en de goede verhalen deden me besluiten de overstap te maken. Omdat ik nog geen ervaring had in de IT, ben ik in 2014 begonnen als IAM om zo de business goed te leren kennen. Onlangs heb ik ook de deeltijd hbo-opleiding bedrijfskunde afgerond. Dat was wel pittig, maar COMPAREX vindt ontwikkeling en opleiding belangrijk dus hierin werd ik geweldig gesteund. Dat geldt ook voor andere trainingen om het vak beter te kennen, elk jaar is er namelijk een opleidingsbudget beschikbaar.

Zit je als IAM de hele dag binnen?

Nee, in tegenstelling! Je bent als IAM samen met de AM het gezicht van de organisatie naar de klant toe. Daarom zit ik gemiddeld eens per kwartaal bij de klant, en gezien mijn klantenset ben ik dus meerdere keren per maand op pad. Zo doe je de ervaring op om als je de kans krijgt door te groeien naar AM om nog beter beslagen ten ijs te komen. Vaak wordt ook gedacht dat je als IAM weinig verantwoordelijkheden hebt en alleen maar administratief bezig bent, maar dat is bij ons absoluut niet het geval. Samen met de AM’s en andere IAM’s beheert ons team een hele grote klantenset, waardoor we allemaal individuele verantwoordelijkheden hebben. De focus van de IAM ligt daarbij op het operationele vlak zodat onze klanten zo snel mogelijk en zo goed mogelijk worden geadviseerd.

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om bij COMPAREX te gaan werken?

De IT-sector groeit op dit moment vanwege de digitale transformatie als een gek. Wij groeien daar dankzij onze flexibele houding in gepast tempo in mee. Niet lullen maar poetsen is ook echt wel op ons van toepassing, of zoals onze Managing Director Michel van Teijlingen het graag omschrijft: “Work hard, Play hard, Gain hard!” Van hard werken moet je dus niet vies zijn, maar daar tegenover staat dat je er veel voor terug krijgt. Naast een goed salaris met aantrekkelijke bonusregeling, is de sfeer onderling top! We hebben veel lol en iedereen staat altijd voor elkaar klaar. We hebben meerdere keren per week een sportactiviteit waar je aan kunt meedoen, ons bedrijfsrestaurant serveert heerlijke én gezonde maaltijden en dan zijn er ook nog eens geregeld borrels. Als je dus van gezonde gezelligheid houdt, ambitieus bent en de dynamiek van de IT-sector je trekt, dan moet je zeker solliciteren bij ons! Je kunt mij ook altijd bellen of mailen als je meer wilt weten over de inhoud van mijn job of ons bedrijf. 

Word jij mijn nieuwe collega?

Paul Bakker

Paul Bakker

Internal Accountmanager

Deel dit artikel