COMPAREX Press releases

In het kader van "Maak kennis met onze experts" stellen wij een aantal specialisten aan u voor.

Ronald van Schooten

Wat is jouw rol bij COMPAREX?

“Als Solution Advisor met veel VMware kennis richt ik mij vooral op het Software Defined Data Center. Wat zijn de uitdagingen, wensen en eisen van een organisatie? Waar willen zij als organisatie naar toe? En hoe past de huidige infrastructuur hierbij? Samen met de klant kijk ik naar oplossingen die de organisatie verder kan helpen om hun doelstellingen te bereiken. Er zijn veel oplossingen beschikbaar die naar een bepaald doel leiden. Het is mijn rol om de klant te adviseren over het beste scenario, waarbij ik de huidige infrastructuur en resources altijd als basis neem.

Op 1 september van dit jaar ben ik gestart bij COMPAREX. De afgelopen periode heeft vooral in het teken gestaan van het kennismaken met de organisatie en mijn nieuwe collega’s. Nu is de tijd aangebroken om klanten te gaan adviseren.”

Wat is jouw achtergrond op dit vlak?

“Hiervoor heb ik 9 jaar bij IBM als Infrastructure Architect gewerkt. Hier heb ik ervaring opgebouwd met het optimaliseren van IT-infrastructuren van organisaties. Ik vergelijk de IT-infrastructuur van een organisatie wel eens met een huis. Het fundament is het belangrijkste. Vervolgens beschrijf je hoe je wenst dat het huis in elkaar steekt (aan welke voorwaarden dient de IT-omgeving te voldoen?), welke eisen en wensen de inwoners (gebruikers) aan het huis hebben en schetst dan een ontwerp.

Ik heb de afgelopen jaren veel migratie- en implementatietrajecten van VMware-oplossingen op het gebied van storage, applicaties en beschikbaarheid begeleid. Eén van de belangrijkste aspecten hiervan is dat een migratie altijd dient te gebeuren zonder dat de eindgebruiker daar last van heeft. De laatste jaren heb ik mij meer gefocust op de relatie met de klant, in plaats alleen te focussen op de techniek. Op deze manier begrijp je nog beter wat er bij de klant speelt en wat hun toekomstwensen zijn.”

Wat vind jij zo leuk aan jouw werk?

“Het is leuk om gezamenlijk na te denken over het meest optimale IT-scenario bij klanten. Zowel met collega’s, partners als natuurlijk met de klant zelf. Het biedt voldoening om migraties voor klanten succesvol af te ronden, zonder dat de organisatie en haar gebruikers daar verder iets van hebben gemerkt. De business dient immers nooit te lijden onder de IT-strategie.

De eisen en wensen van de klant op de lange termijn zijn hierbij het meest belangrijk. De relatie met de klant moet niet geënt zijn op kort gewin, maar op de langere termijn. Dus adviseren om bepaalde stappen juist niet, of op een andere manier, te zetten is ook erg waardevol. Organisaties waarderen dit enorm. Zo bouw je aan een vertrouwensrelatie met een klant.

Daarbij is het interessant om van dichtbij mee te maken hoe COMPAREX een transitie doormaakt. De organisatie wordt groter en professioneler. En belangrijker: er vindt een verschuiving plaats van alleen licentieverkoop naar het aanbieden van diensten. Hierdoor zijn wij in staat om een langetermijn relatie met de klant aan te gaan. Daarom ben ik ook bij COMPAREX gaan werken. Ik voel dat er met een heel enthousiast team nog veel meer bereikt kan worden. Met mijn achtergrond zie ik veel mogelijkheden om hier een belangrijke rol in te spelen. Ik heb het gevoel dat ik de organisatie goed aanvul en wij veel van elkaar kunnen leren.”

Waar kunnen klanten jou voor benaderen?

“Om goede beslissingen voor de toekomst te nemen ga ik altijd uit van de huidige infrastructuur en resources van de klant. Als organisaties willen nadenken over de volgende stap en optimalisatie slagen denk ik graag met ze mee. Voorbeelden van uitdagingen waarbij ik klanten adviseer zijn:

  • Hoe richt u de infrastructuur dusdanig in dat u deze kunt aansluiten op een cloud-dienst?
  • Hoe bereidt u de infrastructuur voor op een nieuwe disaster recovery dienst?
  • Hoe kan oude storage gemigreerd worden naar een nieuwe storage-oplossing?

Ook voer ik de VMware vSphere Optimization Assessments (VOA’s) uit bij klanten. Hiermee krijgen organisaties in één oogopslag inzicht in de actuele status van de virtuele IT-infrastructuur. Inzage in de mate waarin de capaciteit van de hard- en software wordt gebruikt, zorgt voor efficiency en mogelijke kostenbesparingen.”

Hoe ziet jouw leven naast COMPAREX eruit?

“Ik woon met mijn vrouw en twee kinderen in Apeldoorn. Zowel mijn zoon van 13 als mijn dochter van 10 hockeyen fanatiek. Zelf ben ik als vrijwilliger zeer actief binnen de hockeyvereniging. Daarnaast ben ik van nature erg nieuwsgierig. Altijd op zoek naar nieuwe dingen en houd graag ontwikkelingen op diverse gebieden in de gaten. Niet alleen qua technologie, maar ook qua muziek, cultuur en andere zaken.”

Wilt u voor meer informatie of advies contact opnemen met Ronald?

U kunt hem uiteraard bellen via 06 - 1007 1405 of via e-mail benaderen.

Neem contact op

Ronald van Schooten

Ronald van Schooten

Consultant

Deel dit artikel