COMPAREX Press releases

In het kader van ‘Maak kennis met onze experts’, stellen wij graag van tijd tot tijd een van onze specialisten aan u voor. Ditmaal spreken we met Terrence Varma, een van onze experts op het gebied van Skype for Business en adoptie van nieuwe technologieën.

Kun je iets vertellen over jouw functie?

Bij COMPAREX werken wij vanuit themateams, waarbij ons team gespecialiseerd is in alle beschikbare cloudoplossingen. Vanuit mijn ervaring en expertise ligt mijn focus op de mogelijkheden van Skype for Business. Het tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken, samenwerken in documenten, bureaublad delen en nog zoveel meer is mogelijk. Wie dan ook, waar ter wereld kan zich aanmelden bij een meeting en voor veel organisaties betekent Skype for Business dat hun bestaande oplossing voor online vergaderen volledig vervangen kan worden. Zeker nu ook Cloud PBX, oftewel telefonie via de cloud, op de stoep staat. Daarmee is het mogelijk de complete fysieke telefooncentrale uit te faseren, maar ook hybride varianten zijn een optie.

Over al deze én meer mogelijkheden adviseer ik klanten uit alle sectoren en van alle formaten. Het mooie aan de cloud en Skype for Business is namelijk dat het voor elke organisatie interessant is. Welke organisatie is er nou niet op zoek naar manieren om efficiënter te kunnen samenwerken?

Naast de functionele aspecten, besteed ik ook veel aandacht aan het technische aspect. Voor veel organisaties is het namelijk lastig in te schatten wat de impact van de transitie naar de cloud is. Omdat er zoveel scenario’s mogelijk zijn, voeren wij assessments uit waarmee snel inzichtelijk wordt wat deze zijn. Voorbeelden hiervan zijn onze Skype for Business Readiness Assessment en de Skype for Business Network Assessment. Voor elke ICT-infrastructuur is namelijk een vorm van cloudmigratie mogelijk. En zeker de implementatie van Skype for Business is binnen organisaties snel te realiseren vanwege de laagdrempelige adoptie.

Hoe ben je in dit vak gerold?

Dat is nog best een lang verhaal! Net als veel van mijn IT-collega’s ben ik eigenlijk altijd wel bezig geweest met computers en techniek. Familie en vrienden wisten – en weten – me altijd te vinden om hen te helpen bij de aanschaf of problemen met hun computers. Het grootste verschil met die collega’s is alleen dat ik niet direct in de IT ben gaan werken.

Dat is pas gebeurd toen ik halverwege de 30 besloot een carrièreswitch te maken. Niet over een nacht ijs natuurlijk, maar de ICT bleef mij trekken en dus stelde ik een carrièreplan op. Zoals veel IT-ers begon ik mijn IT-loopbaan als eerstelijns helpdeskmedewerker. De gemiddelde leeftijd van mijn collega’s lag daarom beduidend lager dan ik zelf was, maar dat vond ik juist geweldig! In mijn tijd bij deze werkgever heb ik veel certificaten behaald. Zo groeide ik snel door naar mijn volgende functie als technisch specialist.

Na ongeveer anderhalf jaar kreeg ik de kans mij te ontwikkelen tot consultant en met Skype for Business (Lync destijds) aan de slag te gaan. Een flinke stap omhoog en vooral zeer uitdagend. In 2010 werd telefonie als functionaliteit toegevoegd aan Skype en op dat moment besloot ik mij volledig op deze oplossing te storten. Zo werd ik deel van een speciale werkgroep en behaalde ik de benodigde certificeringen. Ik ging kennissessies organiseren voor klanten en niet veel later volgden de eerste consultancytrajecten, waar ik ook vaak de technische implementatie deed.

Bij deze werkgever en mijn volgende heb ik op deze manier gigantisch veel geleerd en ervaring opgedaan over alle technische en functionele mogelijkheden van Skype for Business. Toen COMPAREX mij dit jaar vroeg om het Cloudteam te komen versterken, was dat voor mij precies de volgende stap waar ik naar op zoek was in mijn carrière. De focus binnen deze organisatie op alle ontwikkelingen omtrent cloud is zo uniek in Nederland, die kans wilde ik niet missen.

Wat vind jij zo leuk aan je werk?

Op de eerste plaats het samenwerken met al mijn collega’s, zowel binnen het team als de rest van de organisatie. Van de open cultuur en platte structuur bij COMPAREX word ik zo enthousiast! Iedereen krijgt echt alle mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en te groeien in zijn/haar functie. Dat levert een hele hoop ambitieuze en gedreven collega’s op. Wij als team, maar zeker onze klanten merken dat direct omdat ze snel en waardevol advies krijgen.

Wat betreft mijn portfolio zijn de functionaliteiten van Office 365 en Skype for Business zo uitgebreid, dat er altijd wel een nieuwe kans is voor onze klanten. Ik kom dan ook graag regelmatig bij hen over de vloer om na te gaan wat ze daadwerkelijk van de beschikbare mogelijkheden gebruiken. Neem bijvoorbeeld het bellen en gebeld worden vanuit de cloud, dat wordt nu echt mogelijk! Mijn collega Jeroen Engelander heeft er al een aantal veelzeggende blogs aan gewijd, zoals over Office 365 E5 en Cloud PBX.

Dat ik al deze ontwikkelingen nu niet alleen voor mijn plezier bijhoud, maar ook voor professioneel gebruik is geweldig. De dynamiek in de IT-wereld is op dit moment voelbaar en als je je ertoe zet, kun je het zo ver schoppen als je wilt!

Heb je een mooi voorbeeld van een onlangs afgerond project?

Ik heb talloze mooie voorbeelden, maar een die me nog goed bijstaat is van een organisatie waar ik een keer training heb gegeven. De implementatie van Office 365 was door een andere leverancier niet helemaal volgens het boekje gegaan en de mensen op de training waren daarom verre van enthousiast. Tijdens mijn training heb ik deze mensen laten zien hoeveel efficiënter je kunt werken met Office 365 en Skype for Business. Naarmate de training vorderde, werden ze steeds enthousiaster over alle tijdbesparende mogelijkheden. Dat ik in een paar uurtjes zo’n verandering in opvatting bij organisaties en mensen kan realiseren, is echt een van de unieke aspecten van mijn job!

Neem contact op

Terrence Varma

Terrence Varma

Cloud Solutions Consultant

Deel dit artikel