COMPAREX Press releases

In het kader van "Maak kennis met onze experts" stellen wij een aantal specialisten aan u voor.

Arjan de Groot

Wat is je rol bij COMPAREX?

“Als Solution Advisor Microsoft houd ik me bezig met alle Microsoft licentiegerelateerde vraagstuk-ken. Van vragen over transities tot grote renewals van contracten. Ik help klanten bij het zo efficiënt en slim mogelijk opstellen van hun contracten.

Ik heb hierbij veelvuldig contact met zowel de klant als Microsoft direct. Ik luister naar de wensen van de klant en neem deze mee richting Microsoft. Zo hoop ik tot een scenario te komen waar de klant mee vooruit kan op het gebied van functionaliteit, rekening houdend met licentiekosten en toekomstwensen.”

Wat is je achtergrond op dit vlak?

“Voordat ik ruim 3 jaar geleden bij Agile Software (onderdeel van de COMPAREX Groep) begon, heb ik 10 jaar bij Microsoft Nederland gewerkt als licentiespecialist. Daar heb ik zeer veel kennis opgedaan en een groot netwerk opgebouwd. Destijds had ik veel contact met partners, nu meer met eindklanten. Dat maakt het nog interessanter omdat je nu echt met allerlei verschillende organisaties en bijbehorende infrastructuren te maken krijgt.

Doordat ik al zo lang in de licentiewereld zit, weet ik inmiddels wat de regels en uitzonderingen zijn. Ook al wijzigen deze nog regelmatig. Vrijwel alle grote nieuwe initiatieven op IT-gebied bij klanten hebben invloed op hun licentiepositie. Het is mijn rol om op dit soort momenten samen met de klant te kijken naar hun licentiebeleid. Met mijn kennis en ervaring ben ik eigenlijk altijd in staat om ze een stap verder te helpen of een besparing te realiseren.”

Wat vind je zo leuk aan jouw werk?

“Ten opzichte van mijn functie bij Microsoft merk ik vooral dat ik nu directer aan tafel zit met klanten. Ik rijd het hele land door om klanten te adviseren op dit gebied. Van grote ministeries, tot gemeentes en kleine organisaties. Je ziet dat Microsoft technologie eigenlijk bij 100% van de bedrijven in Nederland gebruikt wordt, ongeacht grootte, karakter of branche.

Toch is geen dag hetzelfde, door het grote aantal klanten dat we bedienen en door de diversiteit aan Microsoft-contracten en licentiemodellen die beschikbaar zijn. Deze afwisseling is erg leuk. Ook het speelveld waar we ons als organisatie in bevinden is erg interessant. Naast de klant en Microsoft hebben we veel te maken met diverse implementatie- en trainingspartners. Ook het samenwerken met verschillende collega’s en afdelingen maakt het werk aantrekkelijk. 

Het meeste voldoening haal ik uit situaties waarin ik de klant bij de hand kan nemen en we gezamenlijk een plan richting Microsoft kunnen maken. Wanneer we dan een overeenkomst afsluiten, de klant tevreden is en wij onze toegevoegde waarde als partner hebben kunnen laten zien, geeft me dat een goed gevoel.”

Waar kunnen klanten jou voor benaderen?

“Voor het inzichtelijk maken van alle mogelijke licentiescenario’s van Microsoft. Blijf ik als organisatie on-premise,of doe ik dit gedeeltelijk? Kies ik voor add-ons? Er is zoveel mogelijk. Ik help graag om organisaties wegwijs te maken in deze complexe wereld. Ik denk graag met ze mee, en wijs hen vooral op wat kostentechnisch de meest aantrekkelijke scenario’s zijn. 

Vanzelfsprekend gaan veel vragen nu vooral over cloud. Elke organisatie is hiermee bezig. Ook hiervoor schets ik de beschikbare licentiescenario’s en bijbehorende kosten, zodat klanten in staat zijn een weloverwogen beslissing te nemen.”

Hoe ziet je leven naast COMPAREX er uit?

“Samen met mijn vriendin vind ik het leuk om te reizen en zoveel mogelijk van de wereld te zien. Verder besteed ik mijn vrije tijd aan hardlopen en (in de winter) snowboarden."

Neem contact op

Arjan de Groot

Arjan de Groot

Microsoft License Specialist

Deel dit artikel