COMPAREX Press releases

“Ons advies is vendoronafhankelijk,” Solution Advisor Esther Voskamp.

In het kader van ‘Maak kennis met onze experts’, stellen wij u graag van tijd tot tijd voor aan een van onze specialisten. Ditmaal spreken we met Esther Voskamp, Solution Advisor Digital Content.

Kun je iets vertellen over jouw functie?

“COMPAREX Solution Advisors zijn het aanspreekpunt voor zowel onze klanten als onze interne organisatie. In mijn functie maak ik onderdeel uit van het Solution Advisor team dat gespecialiseerd is in Digitale Content. Dit marktsegment kent enkele grote vendoren zoals Adobe, Nuance en Autodesk, maar ook minder grote softwareleveranciers zoals Foxit en Nitro maken onderdeel uit van ons portfolio.

Als Solution Advisor is het mijn verantwoordelijkheid om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen van de toepasbare oplossingen. Mijn kennis en expertise deel ik met onze klanten en zet ik in om organisaties te voorzien van een sluitend advies. Ook draag ik dit over binnen de organisatie naar onze sales- en accountteams via reguliere contactmomenten en interne trainingen.

De nadruk ligt echter op het direct adviseren van onze klanten, waarbij wij als softwareadviseurs geen enkel vraagstuk onbeantwoord laten.

Wilt u uw Adobe licentiepositie bepalen en een optimalisatieadvies? Heeft u behoefte aan de laatste versie van een product en wilt u advies over de systeemvereisten? Wilt u toetsen of uw compliance op orde is of wilt u advies over de (internationale) gebruiksvoorwaarden van oplossingen? Als Solution Advisors pakken wij deze vragen op, beoordelen ze en herleiden de uitkomsten tot inzichtelijke (licentie)adviezen. COMPAREX biedt daarmee een unieke service, omdat ons advies vendoronafhankelijk is. Daarnaast weten wij dat deze kennis en ervaring bij geen enkele andere partij in de Benelux aanwezig is. Wij merken hierdoor ook dat steeds meer klanten ons weten te vinden, juist vanwege die specifieke kennis, ervaring en onafhankelijkheid.

Vanuit mijn rol kijk ik altijd hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren. Op dit moment bijvoorbeeld ontwikkelen wij een Adobe Scan, waarmee we voor u op basis van actuele en gemeten data inzichtelijk maken welke contracten er lopen en welke rechten daaraan verbonden zijn. Aansluitend brengen we de baseline in kaart zodat u hiermee compliancerisico’s kunt uitsluiten.”

Hoe ben je in dit vak gerold?

“Voordat ik twee jaar geleden bij COMPAREX in dienst trad, ben ik ruim tien jaar werkzaam geweest als accountmanager in diverse sectoren waaronder de IT, Media en IT-opleidingen. In mijn laatste rol adviseerde ik IT-afdelingen in technische opleidingstrajecten, waarbij ik nauw samenwerkte met COMPAREX en deze leerde kennen als een professionele speler met een zeer gezonde ambitie. De vacature Solution Advisor Digital Content sprak mij enorm aan vanwege de vereiste verdieping en specialisatie. Hierin zag ik de mogelijkheid om vanuit inhoud waarde toe te voegen in trajecten en hiermee echt resultaat te behalen voor een klant. Na een gesprek met COMPAREX waarin dit werd bevestigd, besloot ik direct te solliciteren.”

Wat vind jij zo leuk aan jouw werk?

“Het klinkt cliché, maar een hechte relatie opbouwen met klanten en vendoren is echt een leuk onderdeel van dit werk. Dat je met expertise waarde kan toevoegen in een traject dat van essentieel belang is voor de keuze van de klant, geeft mij bovendien veel voldoening. De vertaalslag kunnen maken van de beschikbare oplossingen en contractvormen naar concrete behoeften van onze klanten, zorgt ervoor dat ik lachend naar mijn werk ga.

De projecten, complex of minder complex, hebben allen hun unieke uitdaging en bieden de kans om echt je kennis te laten zien. Eigenlijk stoppen we nooit met adviseren, want ook tijdens het implementatietraject en de afronding blijven we nauw betrokken (aftercare).

Bij COMPAREX heerst een bijzonder prettige werkethiek, waarin iedereen zichzelf continu uitdaagt en niet één maar tien stappen extra zet om klanttevredenheid te realiseren en te behouden. Een andere onderscheidende eigenschap van COMPAREX is de bereikbaarheid van alle collega’s. Even sparren met collega’s of het management is de gewoonste zaak van de wereld. COMPAREX is wat dat betreft een hecht team!”

Heb je een voorbeeld van een onlangs afgerond project?

“Bij een van de grote gemeentes van Nederland hebben we onlangs een Adobe Enterprise contract gerealiseerd. Deze gemeente had behoefte aan een contract dat compliance borgt met de mogelijkheid om de gewenste Adobe toepassingen in hun specifieke omgeving te implementeren. Uiteraard waren de beste condities ook een must. Alvorens Adobe te betrekken in het traject, hebben we eerst samen met de gemeente de baseline in kaart gebracht. Op basis van de baseline hebben we een optimalisatieadvies uitgebracht. Centraal hierin stond dat er een ontdubbeling moest plaatsvinden, wat uiteindelijk resulteerde in een aanzienlijke afname van het aantal benodigde Adobelicenties in de nieuwe overeenkomst. Dit traject is een mooi voorbeeld hoe ik als Solution Advisor toegevoegde waarde creëer voor onze klant.”

Wilt u meer weten over Esther en wat ze voor uw organisatie kan betekenen als Solution Advisor? Neem dan direct contact met haar op via esther.voskamp@comparex.nl of 020-2586800.

Neem contact op

Esther Voskamp

Esther Voskamp

Solution Advisor Digital Content / Grafische Software

Deel dit artikel