COMPAREX Press releases

Graag geven wij u zo nu en dan een kijkje achter de schermen bij COMPAREX. Ditmaal een interview met Jeroen Verbecke, die als Operations Manager Microsoft verantwoordelijk is voor het ondersteunen van onze klanten, sales managers en Solutions Advisors.

Wat doet een Operations Manager bij COMPAREX?

Zoals de naam al suggereert, zijn alle werkzaamheden van ons team geënt op het complete Microsoft-portfolio. Dat er bij COMPAREX een apart Microsoft-team is, komt niet alleen omdat Microsoft een grote en belangrijke vendor is, maar ook omdat Microsoft de meest veelzijdige regelgeving kent omtrent haar producten en licenties. Ons team bezit alle benodigde kennis, expertise en ervaring om onze klanten volledig te adviseren bij de aanschaf van hun Microsoft-oplossingen.

Als Operations Manager ben ik verantwoordelijk voor het gehele reilen en zeilen nadat de klant een order heeft gestuurd. Een groot deel van mijn tijd ben ik dus bezig om contracten van A tot Z op te stellen of rapportages te maken. Daarbij maken wij geen onderscheid tussen nieuwe klanten, renewals, uitbreidingen van bestaande contracten of jaarlijkse contracten. Ook bij de jaarlijks verplichte true-up of het verzorgen van het Enterprise Agreement Subscription overzicht, helpen wij als Operation Managers de klant waar we kunnen.

Bij COMPAREX stellen wij speciale Microsoft-portals beschikbaar waarin klanten hun contracten beheren. In principe zijn deze portals volledig selfservice, maar indien een klant hulp nodig heeft dan staan wij voor hen klaar. Wij zijn in die hoedanigheid eigenlijk de spin in het web tussen onze klanten, collega’s en Microsoft, want ook intern geven wij advies aan onze salescollega’s bij vragen over Microsoft.

Hoe ben je in deze functie terecht gekomen?

Aan de VU in Amsterdam heb ik communicatie- en informatiewetenschappen gestudeerd. Toen ik in augustus 2015 afstudeerde, ben ik bij mijzelf te rade gegaan wat ik nou precies leuk vond. Eigenlijk kwam ik er al snel achter dat computers al van jongs af aan mijn interesse hebben. Vroeger haalde ik computers voor de lol uit elkaar en hoewel mijn interesse door de loop der jaren enigszins was afgenomen, heb ik toch altijd wel in de IT willen werken.

Inmiddels stond mijn cv online en het duurde niet lang voordat een recruiter mij benaderde voor een gesprek bij COMPAREX. Tijdens het eerste gesprek voelde het al goed en het duurde dan ook niet lang voordat ik als Operations Manager aan de slag ging.

Wat vind jij zo leuk aan je werk?

Als Operations Manager moet je probleemoplossend, oplossingsgericht én secuur werken omdat het vaak over grote en uitgebreide contracten gaat met verschillende producten, regels, etc. Je moet zo’n contract eigenlijk zien als een Big Mac, waarbij wij ervoor moeten zorgen dat deze laagje voor laagje wordt opgebouwd tot perfectie.

Omdat ik aan het einde van de keten zit, gebeurt het weleens dat je met spanning tot in de late uurtjes zit te wachten tot het contract is getekend. Als mijn collega’s en ik de klant dan dus helemaal goed hebben geholpen, ben ik blij. En als dat ook nog eens betekent dat er een grote deal tot een goed einde is gebracht, dan geeft dat echt een kick!

Neem contact op

Jeroen Verbecke

Jeroen Verbecke

Operations Manager Microsoft

Deel dit artikel