COMPAREX Press releases

In het kader van "Maak kennis met onze experts" stellen wij een aantal specialisten aan u voor.

Lourens Klootwijk

Wat is jouw rol bij COMPAREX?

“In augustus van dit jaar ben ik gestart bij COMPAREX. De afgelopen periode ben ik met name bezig geweest met het vergroten van mijn kennis en het leren kennen van de interne organisatie. In mijn rol als Solution Advisor Digital Content ben ik verantwoordelijk voor alle vraagstukken omtrent Nuance, Adobe en Autodesk. De wereld van Digital Content is continu in ontwikkeling, op dit moment zijn er veel vragen over de overgang van koop naar huurlicenties voor Adobe en Autodesk.

Mijn rol is om klanten in deze transitie zo goed mogelijk te adviseren. Door een functionele en toekomstgerichte oplossing met mijn klanten te delen, streef ik ernaar klanten te ontzorgen en duidelijkheid te geven over hun licentiegebruik op het gebied van Digital Content. Wij hebben ons de laatste jaren met name gefocust op Adobe oplossingen, maar wij hebben als doel om onze klanten breder te adviseren. Het is mijn taak om samen met het team deze verbreding verder vorm te geven.”

Wat is jouw achtergrond op dit vlak?

“De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als Accountmanager bij beveiligingsspecialist ‘BigBrother’. In deze functie adviseerde ik mijn klanten, voornamelijk de petrolbranche, op het gebied van camerabewaking. Binnen BigBrother bestonden mijn werkzaamheden voornamelijk uit het meedenken vanuit de business van de klant en dit vertalen naar innovatieve beveiligingsoplossingen. De commerciële ervaring die ik binnen BigBrother heb opgedaan, komt uitstekend van pas in de rol die ik nu bij COMPAREX vervul.

De wereld van Digital Content heb ik de afgelopen jaren met veel interesse gevolgd. Mede vanuit mijn rol binnen BigBrother, waar ik vaak actief ben geweest met AutoCAD en Adobe producten, is mijn passie voor de wereld van Digital Content ontstaan. Het intekenen van situaties voor de klant om onze oplossing te visualiseren is iets waar ik met veel plezier aan heb gewerkt. Het is leuk om hier nu een volgende stap in te zetten en deze ervaring mee te nemen in mijn advies richting klanten.”

Wat vind jij zo leuk aan jouw werk?

“Klanten adviseren is echt mijn passie. Wanneer klanten met vraagstukken komen, dan probeer ik altijd op zoek te gaan naar de beste oplossing. Ik gebruik graag mijn eigen kennis en ervaring, maar zeker ook de kennis binnen onze organisatie om tot de beste oplossing te komen. Het mooie aan de collega’s binnen COMPAREX is dat iedereen zeer gedreven is en zich dagelijks voor meer dan 100% inzet.

De wereld van Digital Content is continu in beweging. Dit zorgt ervoor dat het aanbod, de mogelijkheden en de behoeften van klanten continu veranderen. Dat betekent dat je op de hoogte moet blijven om jouw klanten juist te adviseren. COMPAREX biedt mij de gelegenheid om mijn kennis continu te vergroten via opleidingen en trainingen. De verschillende organisaties waar wij dagelijks mee te maken hebben, maakt de uitdaging compleet, want geen dag is hetzelfde!”

Waar kunnen klanten jou voor benaderen?

“Klanten kunnen bij mij terecht met al hun vragen over de verschillende licentiemogelijkheden en de functionaliteiten van de oplossingen van Adobe en Nuance. Daarnaast adviseer ik onze klanten graag over de licentiemogelijkheden en veranderingen binnen Autodesk.

Veel voorkomende vragen op dit moment zijn:

  • Kunnen wij beter kooplicenties of huurlicenties aanschaffen?
  • Wat levert standaardiseren op één versie ons op en hoe zetten wij dit in gang?
  • Hoe kunnen wij onze uitgaven van tevoren inzichtelijk maken zodat wij beter kunnen budgetteren?
  • Welke (on)mogelijkheden brengt BYOD met zich mee als het gaat om digital content?

Er is zoveel mogelijk! Ik adviseer klanten dan ook graag over de consequenties van de verschillende licentievormen. Een goed advies bestaat voor mij uit een functionele passende, toekomstgerichte en kostenefficiënte oplossing.”

Hoe ziet jouw leven naast COMPAREX eruit?

“Ik woon samen met mijn vriendin en dochtertje van twee in Leersum, middenin de Utrechtse Heuvelrug. In het weekend ben ik te vinden op het voetbalveld, waar ik samen met mijn teamgenoten van het mooie spelletje geniet. Daarnaast staat de Utrechtse Heuvelrug natuurlijk bekend om zijn mooie bossen, waar ik graag één tot twee keer per week ga hardlopen. De rest van mijn vrije tijd besteed ik aan mijn gezin. Samen met mijn vriendin hou ik ervan om lekker uit eten te gaan. En natuurlijk breng ik veel tijd door met mijn dochtertje, in de speeltuin of de bossen om ons heen.”

Wilt u voor meer informatie of advies contact opnemen met Lourens?

U kunt hem uiteraard bellen via 06 - 1007 1341 of via e-mail benaderen.

Neem contact op

Lourens Klootwijk

Lourens Klootwijk

Solution Advisor Digital Content / Grafische Software

Deel dit artikel